obiad - 94612 przepisów (strona:1775/6308)

Sałatka z młodych ziemniaków,ogórków małosolnych i prazonej cebulki 127

macie pomysłu na obiad,do tego gorąco na dworze -polecam zrobić sałatkę-mamy początek lata więc obowiązkowo młode ziemniaczki i małosolne ogórki które można później zamienić na kiszone,do tego prażona cebulka ,smażona kiełbaska-ostatnio ją wymyśliłam i była rewelacyjna -polecam

Swojskie jedzonko
Pieczeń z dzika ze słoninką 158

Pieczeń prosta i pyszna a dodatek słoninki okazał się strzałem w dziesiątkę-polecam na niedzielny obiad

Swojskie jedzonko
Pieczony kalafior na indyjską nutę 141

może nie lepiej ale ciekawiej, intensywniej? Tak. Wystarczy go posmarować ciekawą, egzotyczna, czy wschodnia mieszanką przypraw. Ja użyłam curry, kuminu i papryki. Wyszedł piękny, smaczny i niecodzienny dodatek do obiadu. Polecam czasami poeksperymentować w kuchni. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kolorowe leczo 210

jutrzejszy obiad polecam pyszne kolorowe leczo warzywne. Potrawa jest bardzo szybka i łatwa do przygotowania. Cieszy zarówno oko jak i podniebienie. SKŁADNIKI: 3 sztuki kolorowej papryki (czerwonej, żółtej, pomarańczowej), 1 cukinia, 1 ogórek, 1 cebula, 4 pomidory, 300g kiełbasy cienkiej, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz, oregano. PRZYGOTOWANIE: 1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Ogórka i cebulę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety z kalafiora 199

Kotlety to fajny sposób, żeby przemycić warzywa. Idealne jako baza obiadu, albo dodatek do kanapki. Z chrupiącą bułką i kremowym sosem stworzą pysznego burgera. Pomysłów na ich zjedzenie jest wiele. Ja najbardziej lubię wyjadać je na zimno z lodówki. Ilość porcji: 8-10 niedużych kotletów Czas przygotowania: około godziny Składniki: kalafior – 400 g (½ główki) sucha kasza jaglana – ½ szklanki

wiecejwarzyw.pl
Pieczony kurczak z kremowym sosem ,cebulowo czosnkowym 94

chyba jedno z dań które mojej rodzince nigdy się nie znudzi . Zdecydowany faworyt szczególnie serwowany z sosem cebulowo czosnkowym . Kremowym i bardzo aromatycznym..No i oczywiście makaron .. Genialny obiad , a do tego prosty w wykonaniu , w zasadzie poza makaronem wszystko piecze się razem . Takie rozwiązania oszczędzają nam czas , gdyż jest mniej garów do upychania w zmywarce Polecam , a już

Ogrodnik w podróży
Karkówka pieczona z cebulą i ajvarem 170

Karkówka pieczona z cebulą i ajvarem to moja propozycja dla tych, którzy lubią zjeść na obiad smaczne mięso i przy tym nie spędzić wielu godzin podczas jego przygotowania. Karkówka wychodzi niezwykle mięciutka oraz bardzo soczysta i doskonale komponuje się z pastą ajvar (*). To właśnie ajvar z mnóstwem cebuli jest taką kropką nad "i" całości. Ten paprykowy smak oraz aromat jest

Di gotuje
Surówka z młodej kapusty z sosem winegret 206

Surówka z młodej kapusty z sosem winegret – to pyszna propozycja na szybką i prostą surówkę do obiadu lub do grilla. Jest lekka, więc idealnie pasuje do smażonych lub grillowanych dań. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty z sosem winegret – Składniki: Składniki na surówkę: mała główka młodej kapusty ok. 700 g (po poszatkowaniu samych liści

Kulinarne Przeboje
Wyśmienite penne ze szparagami 94

Liczba porcji : 4 osoby   Sezon szparogowy w pełni, tak więć trzeba wykorzystać ten fakt i ugotować makaron ze szparagami. Jest to danie, które można podać na obiad czy też kolację. Składniki 40 dkg. makaronu penne 1/2 kg szparagów 20 dkg. surowej wędzonej szynki 1 średniej wielkości cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki oleju 200ml. Śmietany 1 łyżka stołowa

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Makaron ze szpinakiem i twarogiem 112

Makaron ze szpinakiem i twarogiem, pomysł na szybki, lekki obiad. Składniki: 350g makaronu świderki 450g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 250g twarogu półtłustego 1 ząbek czosnku 0.5 łyżeczki soli pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na maśle w garnku podduszamy mrożony szpinak, do momentu aż całkowicie się rozmrozi i lekko odparuje. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez

NiePieprz.pl
Ogórki z chilli 113

nutkę ostrości i znudziły Ci się zwykłe korniszonki to ten przepis jest własnie dla Ciebie! Ogórki z chilli są prostym w przygotowaniu i zarazem bardzo smacznym dodatkiem do każdego obiadu. Warto je zrobić właśnie latem gdy małe ogórki są bezproblemowo dostępne w sprzedaży. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2-2,5 kg małych ogórków gruntowych 8 łyżek oleju 3 szklanki cukru

Blog kulinarny S9.PL
CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ 156

Chłodnik, czyli zupa na zimno to świetne rozwiązanie na obiad w upalny dzień! Jednym z prostszych chłodników jest chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewki oraz dużej ilości zieleniny - koperku oraz szczypiorku.  Gotowy w 15 minut!  Przygotowany jest na bazie zsiadłego mleka oraz kefiru z dodatkiem śmietany. Taka mieszanka jest najlepsza! Chłodnik jest kremowy i orzeźwiający, a jego smak podkręcony

Kuchnia MagdaLeny
LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ 130

głównie z pieczywem. Można je przygotować w wersji mięsnej z dodatkiem kiełbasy (u mnie kiełbasa z piersi kurczaka) lub wersji wegetariańskiej - tylko z samymi warzywami. Idealna propozycja na letni obiad dla całej rodziny!  Składniki: 2 cebule 3 papryki (u mnie żółtka i czerwona) 2 cukinie 1 mała główka młodej kapusty 6 pomidorów 400 g kiełbasy  100 ml soku

Kuchnia MagdaLeny
Sycylijska potrawka z kurczaka 104

Sycylijska potrawka z kurczaka Sycylijska potrawka z kurczaka to genialnie prosty i smaczny obiad. Gęsty aromatyczny sos pomidorowy gra tu pierwszy plan , do tego zioła i soczyste udka bez kości i skóry .. Poezja , a dodatkowo dość niskokaloryczne i zdrowe . Polecam taki posiłek na upalne dni . Potrawka doskonale daje się odgrzewać , nie tracąc nic na jakości , a to sprawia ,że można

Ogrodnik w podróży
Strogonow drobiowy 452

push({}); Strogonow z kurczaka – jak zrobić? Dania gulaszowe są naszymi jednymi z ulubionych dań obiadowych, które możemy serwować przez kilka dni, bez głowienia się “co dzisiaj na obiad”. Zwłaszcza, gdy są upały i nie chce się stać przy garach, to polecam właśnie takie rozwiązania, by tworzyć potrawy, które spokojnie można lekko podgrzać dnia następnego i będą smakowały

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania