jest istnym hitem w moim domu. Taka pieczeń doskonale sprawdzi się na co dzień oraz podczas rodzinnych imprez. Idealnie smakuje na ciepło i zimno, więc można ją podać na obiad oraz jako pyszną przekąskę. Polecam! A tu możecie zerknąć na inne pieczenie z przeróżnymi dodatkami - klik . Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską - składniki: (Forma o wymiarach około
Di gotujemargin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Do obiadu jak znalazł! Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 10 szt. pomidorków koktajlowych 1 sałata rzymska 2 szalotki 2 papryki szpiczaste 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka
R'n'G KitchenPierś z kurczaka w pomidorowo-śmietanowym sosie curry to świetna propozycja na smaczny i szybki obiad czy kolacje. Można go przygotować zarówno w wersji łagodnej jak i pikantnej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram ryżu jaśminowego lub basmati ( ja użyłam jaśminowego), 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 duża cebula 3 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów krojonych 3/4 opakowania przyprawy curry
Blog kulinarny S9.PLBardzo łatwa i szybka w przygotowaniu klasyczna surówka z kiszonej kapusty to świetny dodatek do obiadu. Kapusta kiszona to bomba witamin, bardzo zdrowa dla naszego organizmu, w sam raz na zimową porę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 1 jabłko 3-4 łyżki oleju rzepakowego kilka gałązek posiekanego koperku bądź natki
Blog kulinarny S9.PLschab. Nadziewany śliweczką moczoną w alkoholu. Raz na jakiś czas kupuje duży kawał schabu, nadziewam go i piekę, a później część zamrażam. W kryzysowej sytuacji wyciągam z zamrażalki i obiad mam z głowy. Trochę żałuję, że nie udało mi się zrobić zdjęć sosu ani dokładnie spisać jego przygotowania, bo na prawdę świetnie pasuje do tego schabu i nie wymaga zbyt
My simple kitchenUroczysty obiad dla rodziny to zawsze wyzwanie. Ten lubi to, ten tamto, a niektóre gusta ciężko zaspokoić równocześnie. Ja wtedy stawiam na coś prostego i klasycznego. Gospodarz lub gospodyni nie powinni też być wyłączeni z biesiadowania i stać non-stop przy kuchence, dlatego warto pomyśleć o daniu, które spokojnie można odgrzać bez starty na jakości. Schab w sosie chrzanowym towarzyszy
Poezja smakuSkładniki: 530 g ugotowanych ziemniaków, można wykorzystać te, które zostały z obiadu 4 łyżki mąki 1 kulka mozzarelli light 100 g szpinaku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 25 g … Czytaj dalej Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem
czarrna od kuchniprostej i łatwej przekąski,którą kochają wszyscy?To dobrze trafiliście. Nuggetsy lubią wszyscy i duzi i mali i sprawdza się świetnie na każdej domowej imprezie lub po prostu na obiad z frytkami...,zobaczcie jakie to proste
Swojskie jedzonkoBardzo prosta i pyszna surówka z ogórka kiszonego z cebulką idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Świetnie pasuje zarówno do dań mięsnych jak i rybnych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 dużych ogórków kiszonych pół cebuli 3 łyżki oleju rzepakowego pieprz ziołowy do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ogórki kroimy w plasterki bądź półplasterki, zależy od wielkości ogórków i naszych
Blog kulinarny S9.PLŚwięta to nie tylko Wigilia. Po niej następują 2 kolejne dni świąt podczas których jemy odświętne obiady. Tym razem mam propozycje w postaci polędwiczki wieprzowej otulonej ciastem francuskim. Polędwiczka została zamarynowana musztardą i cebulą. Składniki: 2 polędwiczki 2 op. ciasta francuskiego 2 cebule 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka musztardy rosyjskiej sól pieprz mieszanka ziół włoskich jajko olej do smażenia
Kuchnia w oparachBardzo wszystkim smakowało, idealne na kolację czy obiad dla gości i rodziny. Podać to danie z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Jeśli ma być to wersja na imprezowa, to dodać mniej wody i gotować do momentu odparowania nadmiaru płynu. Przygotowanie szparag – odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić je do małego garnuszka. Wlać 1/2 szklanki wody, dodać odrobinę soli, odcięte łodyżki od koperku
Kuchnia Pokoleńsize:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie smakuje bez żadnych mięs itp. Składniki: 150 g kaszy gryczanej niepalonej 150 g pieczarek 1 por (biała część) 1 łyżka masła ghee 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G Kitchenpuree z nich zrobione są świetną bazą dla wielu dań. Tym razem kawałki upieczonej dyni hokkaido wykorzystałam do przygotowania kremowego sosu do makaronu. Mając już upieczoną dynię, przygotowanie takiego obiadu zajmie nam nie więcej niż 10 minut. Składniki na sos wystarczy zblendować i doprawić według własnego smaku i połączyć z ulubionym makaronem. Ja wybrałam tym razem makaron ryżowy, co również
HealthyCreationsGulasz wieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem to pyszna propozycja na rozgrzewający obiad, który sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale będzie też idealny i podczas świątecznych dni. Kremowy oraz bardzo aromatyczny sos idealnie rozpływa się w ustach z kawałkami mięciutkiego mięsa. Koniecznie spróbujcie tego pysznego połączenia. Polecam! Gulasz wieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem - składniki: około 500g mięsa
Di gotuje