Przepis na : obiad
Racuchy na kefirze to bardzo prosty i smaczny pomysł na tani obiad czy podwieczorek. Możemy zrobić je z dodatkiem jabłek lub bananów. Oprószone cukrem pudrem smakują wyśmienicie i bardzo szybko znikają z talerza :). Uwielbiają je zarówno dorośli jak i dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 500 ml kefiru 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżki sody owoce: jabłka lub banany, u mnie 2 większe jabłka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...