Przepis na : obiad
Pieczona biała kiełbasa w marynacie miodowo-musztardowej To moja propozycja na świąteczny obiad. Prosta, szybka w przygotowaniu i naprawdę smaczna. Tak przygotowaną białą kiełbasę możecie śmiało podawać nie tylko na święta wielkanocne. W czym tkwi sekret jej smaku? W prostej miodowo-musztardowej marynacie, którą smarujemy kiełbasę przed pieczeniem. Dodatkiem i przysłowiową kropką nad „i” są małe pomidorki. Spróbujcie. Tak przygotowana kiełbasa posmakuje nawet tym, którzy stronią od jej gotowanej we... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...