Obiad w japońskim stylu. Kurczak z makaronem i sosem teriyaki. 261sobą do pracy lub w podróż i cieszyć się japońskim smakiem. Ja dziś proponuję Wam wzbogaconą wersję „Japońskiego kurczaka Teriyaki”. Taki posiłek idealnie sprawdzi się na obiad. Polecam i zapraszam na przepis. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka JAPOŃSKI KURCZAK TERIYAKI OYAKATA * 280 ml wrzącej wody 1 mała cebula 1 mała marchew olej roślinny *produkty możecie nabyć
Słodkie okruszki
Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej potrawa z kapusty i mięsa. 182Sposoby podawania Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich
KUCHNIA POLSKA
Kotlet schabowy 240Wieprzowina na kotlet schabowy powinna być matowa, być otoczona wartwą tłuszczu, a wśrodku zawierać włókna (żyłki) tłuszczu, który podczas smażenia wytapia się, a temu właśnie schabowy
KUCHNIA POLSKA
Golonka 160Golonka – tradycyjna polska potrawa podawana z chrzanem lub musztardą i grochem puree. Golonkę wieprzową ze skórą gotuje się w wodzie do miękkości, dodając w trakcie gotowania
KUCHNIA POLSKA
Baba wielkanocna – polskie tradycyjne wielkanocne pieczywo cukiernicze. 167Ciasto baby wielkanocnej przyrządzane jest z drożdży piekarskich lub piwnych rozczynionych ciepłym mlekiem i wymieszanych z mąką i cukrem oraz szczyptą soli. Taki rozczyn jest odstawiany
KUCHNIA POLSKA
Najstarsza pizza w Polsce. 175Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w Słupsku. I to już od 42 lat. Oczywiście chodzi o słupski „Poranek”, gdzie pokolenia słupszczan zajadają się
KUCHNIA POLSKA
Klasyczna sałatka z mozzarelli i pomidorów. 192SKŁADNIKI : piękne, dojrzałe 4 pomidory, kawałek mozzarelli - około 20 dag, pęczek świeżej bazylii (musi być świeża!), 5 łyżek oliwy extra vergine, 2 łyżki octu balsamicznego, odrobina
KUCHNIA POLSKA
Sałatka szopska 361Sałatka szopska charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej rodzaj sałatki, przyrządzanej z pokrojonych ogórków, pomidorów, papryki, cebuli z dodatkiem słonego sera (specjalny bułgarski ser szopski - solankowy ser owczy
KUCHNIA POLSKA