obiad - 94112 przepisów (strona:1336/6275)

GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 123

SKŁADNIKI : • 2 szkl. mąki • 2 szkl. mleka • 2 jajka • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/3 szkl. oleju • 2 cukry waniliowe • 2 kubeczki po 200ml śmietany 30

KUCHNIA POLSKA
Tort tęczowy z masą twarożkową 150

Tort powstał przy połączeniu przepisu niezawodnej Pani Doroty z Moje Wypieki i mojej fantazji! :) No dobra, powiem szczerze - do pieczenia tortów przydałby mi się kompan, bo

Cooking Monster
Pulpeciki W Sosie Koperkowym 179

Taki obiad pasuje nie tylko w chłodne dni, koperkowy sos zwłaszcza ze świeżego koperku jest rewelacyjny, a całość przygotowania tego obiadu zajmie wam kilka chwil. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego dupka cebuli starta na najmniejszych oczkach na tarce 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, warzywa suszone bez soli, natka pietruszki lub koperku, mąka do obtoczenia Sos koperkowy: pęczek

Gotowanie...to proste !
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym z "Ojca Chrzestnego" 187

Już od dawna myślałam o zrobieniu tego słynnego spaghetti, ale przypomniałam sobie o nim dziś (w sumie nie wiem dlaczego). Włosi mnie inspirują, Włochy uwielbiam, włoskie

Karola gotuje
Obiad w japońskim stylu. Kurczak z makaronem i sosem teriyaki. 192

sobą do pracy lub w podróż i cieszyć się japońskim smakiem. Ja dziś proponuję Wam wzbogaconą wersję „Japońskiego kurczaka Teriyaki”. Taki posiłek idealnie sprawdzi się na obiad. Polecam i zapraszam na przepis. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka JAPOŃSKI KURCZAK TERIYAKI OYAKATA * 280 ml wrzącej wody 1 mała cebula 1 mała marchew olej roślinny *produkty możecie nabyć

Słodkie okruszki
Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej potrawa z kapusty i mięsa. 137

Sposoby podawania Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich

KUCHNIA POLSKA
Kotlet schabowy 183

Wieprzowina na kotlet schabowy powinna być matowa, być otoczona wartwą tłuszczu, a wśrodku zawierać włókna (żyłki) tłuszczu, który podczas smażenia wytapia się, a temu właśnie schabowy

KUCHNIA POLSKA
Golonka 110

Golonka – tradycyjna polska potrawa podawana z chrzanem lub musztardą i grochem puree. Golonkę wieprzową ze skórą gotuje się w wodzie do miękkości, dodając w trakcie gotowania

KUCHNIA POLSKA
Baba wielkanocna – polskie tradycyjne wielkanocne pieczywo cukiernicze. 116

Ciasto baby wielkanocnej przyrządzane jest z drożdży piekarskich lub piwnych rozczynionych ciepłym mlekiem i wymieszanych z mąką i cukrem oraz szczyptą soli. Taki rozczyn jest odstawiany

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania