obiad - 94112 przepisów (strona:1183/6275)

Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną 335

Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną – to nic innego jak kapusta młoda duszona w śmietanie i z dodatkiem koperku – pyszny i delikatny w smaku dodatek do obiadu! Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną jest bardzo podobna do kapusty zasmażanej z boczkiem, aczkolwiek bardziej delikatna w smaku i nieco szybsza w wykonaniu. Jest też super sałatką na ciepło(...)obiadu, a zwłaszcza do drobiowych kotletów i młodych ziemniaczków. Dzięki dodatkowi śmietanki kapusta ta jest bardzo delikatna w smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną – Składniki: 1 średnia główka młodej kapusty – ok. 700 g 3/4 szklanki wody lub bulionu – ok. 180 ml 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 średnia cebula

Kulinarne Przeboje
Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem 159

Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem Propozycja świątecznego obiadu i nie tylko, unikatowy zakup - kogucik żółty , upieczony, aromatyczny, przepyszny z chrupiącą skórką, pachnący ziołami, masłem i cytryną, podlany w trakcie pieczenia miodem i winem tworzy danie godne uroczystego obiadu czy też kolacji. Kogut może być naturalnie zastąpiony innym drobiem i najlepiej z wolnego

Wino Francja Kuchnia
Tarta z kremem waniliowym i jabłkami 128

SKŁADNIKI: CIASTO: • 2 szkl mąki • 1/2 szkl cukru pudru • 1 żółtko • 2 łyżki śmietany • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 100 g margaryny • 3 jabłka-obrane i

KUCHNIA POLSKA
Placki z gotowanych ziemniaków z sosem pieczarkowym 119

Aromatyczne placki z gotowanych ziemniaków     Od zawsze interesowałem się kwestią marnowania jedzenia. Według ostatnich badań około 1/3 wyprodukowanej żywności ostatecznie ląduje w

kuron.com.pl
Karmelowy Mazurek Wielkanocny 123

Święta zawsze spędzam z najbliższym, jednak wielokrotnie okres ten kojarzy mi się z odwiedzinami ciotek, wujków, kuzynostwa czy przyjaciół i zauważyłam, że u każdego

Niezły Młynek
Pieczony omlet ze szparagami 135

Wiosenna propozycja śniadaniowa 👌 Porcja dla 3 osób  Składniki: Pęczek szparagów 2 jajka ugotowane na twardo  serek wiejski  łyżka stołowa mąki 3 jajka 100

Niezły Młynek
Kolorowa babka + film 107

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki, w tym roku będzie to kolorowa babka z cukrem pudrem. Jest nie tylko wyśmienita, delikatna, mięciutka, rozpływająca się w

Smakowite Dania
Jajka z chrzanowym majonezem 98

Artykuł Jajka z chrzanowym majonezem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
Zakwas na żurek 124

Żurek jest jedną z tych potraw, których nie może zabraknąć w niejednym polskim domu w czasie Wielkanocy. Nie od dziś wiadomo, że żurek najlepiej smakuje na

PysiaGotuje.pl
Krokiety z pieczarkami i serem 153

przyjęciu. Goście z przyjemnością sięgają po tak przygotowane krokiety. Najczęściej podaję je w towarzystwie kilku domowych dipów i ketchupu. Krokiety z pieczarkami i serem sprawdzą się również na rodzinny obiad. Ich przygotowanie jest naprawdę proste. Pamiętajcie tylko, aby dobrze doprawić farsz, nie może być mdły. Do przygotowania takich krokietów najlepiej sprawdzi się ser mozzarella (doskonale się topi podczas smażenia

Słodkie okruszki
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 130

Kolejne ciasto, które spodoba się każdemu :) Najfajniej wygląda oczywiście w całości, kiedy widzimy cały rój pszczółek, ale i pokrojone na kawałki zrobi furorę.  Soczyście zielony

Kuchnia w czekoladzie
Restaurant Week - Restauracja Sote - Nobo Hotel 101

Druga w tej edycji kolacja ambasadorska odbyła się w Restauracji Sote mieszczącej się w Nobo Hotelu . Oprócz świetnego towarzystwa towarzyszyło jej oczywiście wyborne jedzenie przygotowane przez

Cooking Monster
Mazurek cytrynowy 109

Składniki na spód: • 300 g mąki pszennej • 200 g masła • 4 żółtka na twardo • 2 łyżki śmietany 18% • 100 g cukru Wszystkie składniki bardzo dokładnie i

KUCHNIA POLSKA
Jajka faszerowane łososiem, pieczarkami i tuńczykiem 130

Cześć! Trzy rodzaje jajek faszerowanych, które są z pewnością zagoszczą na wielkanocnym stole w moim domu. Prócz tradycyjnych jajek w majonezie i ze szczypiorkiem robię właśnie

Pieprzyć z Fantazją