Roladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny
Kuchnia MagdaLenymojprzepisna.pl | Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem Na niedzielę polecam ciasto mojego autorstwa! Rabarbarowa szarlotka z budyniem cytrynowym. Na mące orkiszowej. Z małą ilością cukru. Przepyszna na
moj przepis naCześć! Ta słodka przekąska to jest wspomnienie mojego dzieciństwa, podejrzewam, że nie tylko mojego. Beztroskie lata kojarzą mi się właśnie z galaretkowcem na mleku, lanymi kluskami
Pieprzyć z FantazjąCześć! Podobno słowo "chia" pochodzi z języka Majów i oznacza "silny". Uważano, że spożywanie nasion dostarcza energii potrzebnej podczas wypraw. Z nasion chia wytwarzano mąkę
Pieprzyć z FantazjąSzaszłyki to kawałki mięsa nabite na drewniane patyczki, z przeróżnymi dodatkami. Dziś proponuję szaszłyki z piersi kurczaka z boczkiem i suszoną śliwką. Idealne na obiad lub kolację. Można je przyrządzić na patelni grillowej, na tradycyjnym grillu lub upiec w piekarniku. Mięso jest soczyste a połączenie suszonej śliwki nadaje lekko słodki posmak. Do tego ulubiona surówka i pieczone ziemniaczki= pyszny obiad
Zrób to smaczniePasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie lepiej
PysiaGotuje.plSkładniki : Składniki 1 porcja: • 250 g świeżej polędwicy wołowej lub antrykotu wołowego • sól świeżo mielona • czarny pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę . Mięso
KUCHNIA POLSKAPrzepyszna Quesadilla robiona przeze mnie po raz drugi. Do pierwszej dodałam zbyt dużo składników i pomidory tak, więc rezultat odbiegał znacząco od wzorca. Teraz jednak wszystko
Karola gotujeNa kulinarnej mapie Łodzi pojawiło się właśnie nowe, bardzo smaczne miejsce z daniami z grilla z bałkańskim klimatem w tle. To kolejny lokal właścicieli dobrze znanych
Cooking MonsterCzęsto do domu późno wracamy, a tu oj, oj, nic na obiad nie mamy. Coś zjeść na ciepło by się przydało, coś lekkiego i na dodatek, żeby smakowało. Wiosna to taka pora radosna, zielono wszędzie wokoło, a od świeżych ziół w ogródku robi się wesoło. Kto lubi zupy, a do tego zwraca uwagę na zdrowe odżywianie(...)wszystkie zioła warzywa przygotowujemy, bulion gotowy w słoiczku zakręcony mamy, i po chwili zupę już zjadamy. Tak naprawdę to kiedy pomysł wpadł mi do głowy, to po 15 min obiad był już gotowy. Najwięcej czasu krojenie, siekanie, a ok. 6 min zajęło całkowite gotowanie. Zupa aromatyczna, smaczna, wyśmienita, dla ceniących czas idealna, znakomita. Ja szybkie zupy często przygotowuję, bo zdrowie
Moniki SmakołykiNie wiem jakim cudem przepis na te ciastka jeszcze się tu nie pojawił! Mało tego... Chcąc je zrobić na święta sama się zdziwiłam, że na blogu
Kuchnia w czekoladziesolą i pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowa sałatka porowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemCześć! Bardzo proste i smaczne ciastko. Przepisem chętnie ze mną podzielił się właśnie kolega Rysiek :) Sam tę recepturę dostał od swojej babci i tak
Pieprzyć z FantazjąCześć! Grillując przy okazji można zrobić bardzo smaczną sałatkę. Składniki na 1 porcję. Składniki: * 10 dkg mix sałat * 6-8 sztuk pomidorków koktajlowych * 5-6
Pieprzyć z Fantazjąłyżeczka papryki mielonej 1/2 łyżeczki soli przygotowanie Ryż ugotuj – na 100 g ryżu potrzebujesz 200 ml wody (możesz też użyć wcześniej ugotowanego ryżu, np. który został Ci od obiadu ). Zmielone siemię lniane wymieszaj z 3 łyżkami gorącej wody i odstaw na 10 minut, aby powstał kleik. Ugotowany ryż lekko zblenduj i dodaj do niego drobno posiekaną cebulę, startą
Via Gusto