obiad szybki - 11500 przepisów (strona:561/767)

Oczyszczająca sałatka z buraków i fasoli 406

Jak Wam minęły święta? Ja spędziłam je tak fantastycznie, że nawet nie zauważyłam kiedy zleciały. Ponadto, były to pierwsze święta Bożego Narodzenia, które spędziłam z moim

Be Fit Be Strong
Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak 261

mojprzepisna.pl | Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak Witam Was po krótkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na ciasto znane i lubiane trochę w innej odsłonie. Zapraszam na

moj przepis na
Prażaki - Mordoklejki 286

Składniki: ziemniaki mąka pszenna 1 łyżka masła boczek wędzony Nie podałam ilości, bo to wszystko zależy od tego ile jesteśmy w stanie tego zjeść, a danie

ClauditteMissCooking
Makaron penne w sosie śmietanowo-pomidorowym 193

Składniki dla 3 osób:250 g makaronu penne2 piersi kurczaka1 średnia cebula6 dużych pieczarekSól, pieprzOlej do smażeniaSos:1 łyżka masła1 łyżka mąki pszennej100 ml mleka6 łyżek

Emcia Pichci
Smażona cukinia 180

Najprostsze letnie danie z cukinii - cukinia smażona w panierce. Może z powodzeniem zastąpić kotlet do obiadu. Pyszna jako samodzielnie danie, jako dodatek do ziemniaków, sałatek, ja uwielbiam ją na chlebie z domowym keczupem . Można przygotować ją również bez panierki, smażąc na patelni grillowej . Cukinia do smażenia powinna być młoda, mieć miękką skórkę, która dodatkowo jeszcze zmięknie podczas przygotowywania. Dla mnie(...)wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby nadmiar tłuszczu wsiąkł w ręcznik. Podawać ciepłe lub zimne z ulubioną sałatką lub ziemniakami. * Do smażenia cukinii warto przygotować więcej bułki i jajek, gdyż panierka szybko się kończy. * Najlepiej smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką, np. na takiej jak TA-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Placki z selera 190

Dieta zawsze kojarzyła mi się z wymyślnymi produktami, których nigdy nie mogłam znaleźć w osiedlowym sklepie. Jagody goi, kiełki itp.- może i dobre, może i zdrowe

Pobite gary Barbary
Domowa włoska pizza – przepis na ciasto 443

Jaką pizzę lubicie? Tę na bazie sosu pomidorowego czy może pizzę bianco? Z szynką parmeńską czy może z salami? Ile podniebień, tyle wariacji. Jednak niezależnie od

Kuchnia Bazylii
Polędwiczki duszone w cebuli 150

Kruche i soczyste polędwiczki z aromatyczną cebulką. Idealne z kluseczkami i świeżymi warzywami sezonowymi .   Składniki: polędwiczka wieprzowa ok. 0,5 kg 4 średnie białe cebule

Pyry na Gaz
Kiełbaski z kapustą i jabłkami 187

Składniki : 2 jabłka 20 dag kiełbasy garść kiszonej kapusty olej, cebula sól, pieprz, szczypta majeranku cydr- pominęłam Przygotowanie: Cebulę obrać i pokroić w pół krążki, jabłka

Proste Potrawy
Vegetariańskie Dietetyczne Leczo - prosty przepis. Dieta odchudzająca warzywno-owocowa 14-dniowa kuracja oczyszczająca organizm 233

dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa.   Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej.   Vegetariańskie dietetyczne Leczo, świetna potrawa na obiad, ale polecam również jako kolację.   Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj.     Vegetariańskie Leczo:   3 kolorowe papryki, 1 cebula, 1 mała cukinia, 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)dietetyk polecam moim pacjentom taką kurację oczyszczającą jako pierwszy krok do odchudzania.   Przygotowałam prosty plan posiłków na 7 dni, który oczyści Twój organizm z toksyn i pomoże Ci szybko zrzucić kilka zbędnych kilogramów .   Sprawdź już teraz, bo promocyjna cena  50   20zł e-booka " 14-dniowa Kuracja Oczyszczająca Organizm z toksyn i plan odchudzającej diety

IzaGotuje
Alzackie podpłomyki Basi Ritz 286

pizza, musi być dobre" - stwierdził, czekając na reakcję. Co więc pozostało sumiennej pani domu, poza przygotowaniem owego alzackiego specjału? Zakasałam rękawy i przygotowałam ten aromatyczny wytrawny wypiek na dzisiejszy obiad. W Alzacji nosi on nazwę Flemmkuchen. Jest to tarta przygotowywana na cieście chlebowym w dodatkiem śmietany, boczku i cebuli.  Potrzebne nam: - 2 szklanki mąki pszennej - 125 ml wody(...)łyżkami śmietany i na wierzchu równomiernie rozłożyć bekon i cebulę. Wstawić do piekarnika na 10-12 minut. Analogicznie postąpić z drugą partią ciasta.  Podpłomyki wyszły pyszne i bardzo szybko zniknęły z talerzy, więc nie mogę Wam powiedzieć jak smakują zimne. Za to gorące... mniam, ten smak po prostu trzeba poczuć. Zachęcam Was do próbowania

W poszukiwaniu inspiracji
Kaczka z jabłkami 144

Kaczka z jabłkami to danie które gości niestety na moim stole bardzo rzadko i zazwyczaj przy okazji jakiejś uroczystości. Ponieważ obchodzę z mężem 10 rocznicę zawarcia

Pieguskowa Kuchnia
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 191

Wytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i efektowne, dają wiele swobody w łączeniu przeróżnych składników, dobrze smakują zarówno na cieście kruchym, jak i francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty. Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą(...)mąkę i sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody.** Szybko ugnieć ciasto opuszkami palców, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.***   Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kolorowa tarta 187

Ostatnio w naszym domu z powodu braku czasu goszczą obiady pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak właśnie powstała pyszna lekko pikantna tarta z dodatkiem mielonego indyczego mięsa i kolorowych serów. Tarta jest niezwykle efektowna w wyglądzie i równie zaskakująca w smaku, Spód zapiekanki to nic innego, jak klasyczne kruche ciasto(...)stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy masę do woreczka i wkładamy na ok. 30 min do lodówki

Kuchnia od dwojga