obiad na szybko - 16606 przepisów (strona:850/1108)

Ogórki w curry i chili! 456

AKCJA SPIŻARNIA,  w moim mieszkaniu trwa na całego. Co kilka dni coś wekuję, coś przetwarzam. Chcąc zachować troszkę tych letnich smaków na później, na chłodniejsze

SMYKWKUCHNI
Sałatka z zielonych pomidorów 678

prostu czerwona. Zmobilizowałam się i mam:) Bardzo smaczna alternatywa dla sałatek kupnych w słoikach, w których nie wiadomo, co (oprócz warzyw) jeszcze pływa ;)  Taka sałatka pasuje zarówno do obiadu, do kanapek czy innych dań, które dobrze - smakiem - komponują się z zalewą octową. Składniki: 3 kg zielonych pomidorów 3 marchewki 5 cebul 2 czerwone papryki 1/2 l octu(...)miejsca tak, aby zmieściła się nam zalewa Zagotowujemy wodę z octem, listkami laurowymi, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim Do tak przygotowanych słoików z sałatką wlewamy zalewę, zakręcamy słoiki i szybko odwracamy je do góry dnem na ok. 15-20 minut. Po tym czasie stawiamy dnem do dołu i odstawiamy w chłodne miejsce Smacznego i na zdrowie! Sałatka w myśl

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Najlepsze książki kulinarne 2016 – Top 10 180

elementami kuchni francuskiej.   Autorki:Gosia Wieruszewska, Joanna Drzazga Wydawnictwo: Muza “W mojej francuskiej kuchni” Mocną stroną książki jest to że omawia konkretne techniki i podaje gotowe zestawy na obiady i kolacje w stylu francuskim, do tego dopasowane sezonowością składników do konkretnych miesięcy. Jeśli chcesz urządzić dwanaście comiesięcznym francuskich kolacji, to jest idealna książka kucharska, o nieco zbyt idealnej Francji(...)Wydawnictwo: Nasza Księgarnia 4-godzinny mistrz kuchni Od zera do bohatera? Od jajecznicy do kuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas też czego można się nauczyć gotując i jak bardzo szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Oprócz umiejętności kucharskich (które są pokazane w bardzo prosty sposób), książka zachęca też do eksperymentowania. Dlatego to doskonały podręcznik dla każdego, bez względu na poziom

Ugotowane pozamiatane
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 139

Ostatni dzień zwolnienia. Nie sądziłam, że kiedyś tak bardzo będę się cieszyć na myśl o końcu wolnego i powrocie do pracy Cieszę się, bo w końcu

365 dni dookoła kuchni
Zielone szpinakowe naleśniki jaglane z truskawkami 136

Wiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem

Anioszek w kuchni
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 157

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, NA MĄCE ORKISZOWEJ 218

   Chrupiące placki ziemniaczane to od zawsze ideał, do którego niezmiennie dążę. Dzisiejsze takie właśnie były... Pyszne, cieniutkie i meeega chrupiące. Cudo, cudo, cuuuudo...! Polecam

Smaczne Zdrowe
Słodkie bułeczki z rodzynkami 230

Ostatnio zabrałam się za drożdżowe bułeczki. Przygotowałam je w dwóch wersjach smakowych. Ciasto drożdżowe zawsze trochę mnie przerażało i chociaż do tej pory nie upiekłam jeszcze

Ratunku obiad
Szybki kurczak z jablkami 134

Co za dzien! Od rana jestem w biegu, mam jeszcze tyle spraw do zalatwienia, a to przeciez sobota. Powinnam sie relaksowac jak zwykle w sobote, bo

Przysmaki Karolki
Jesienne spaghetti z rydzami 185

parmeńska, a hitem jest tarty drobno oscypek. Ten przepis powstał zupełnie przez przypadek. Często jeździmy do naszego domku w górach. Kiedy pakujemy się ze wsi do Warszawy na wyjazdowy obiad zjadamy to co jest w lodówce. Kiedyś zdarzyło się tak, że zostały tylko rydze, makaron i dwa plasterki prosciutto. Wyszło danie, które teraz powtarzamy co roku. Polecamy Wam to jesienne(...)Zdejmujemy z ognia ugotowany makaron. Odcedzamy zachowując kilka łyżek wody spod makaronu. Przekładamy na patelnię z makaronem. Dodajemy szynkę. Podlewamy wodą spod makaronu. Mieszamy. Dodajemy łyżkę zimnego masła i szybko mieszamy, żeby rozpuściło się w spaghetti. Podajemy makaron posypany parmezanem i siekaną pietruszką lub bazylią. E tutto! Smacznego! Artykuł Jesienne spaghetti z rydzami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kluski śląskie z pasternaku 99

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Quiche serowo-cebulowy 127

Dzisiaj mam dla Was francuski Quiche… ktoś by powiedział Francja-elegancja, a to nic innego jak tarta z wytrawnym nadzieniem. Danie zaskakujące w swej prostocie

Fitsweet.me
Męska Rzecz 131

Kilka dni temu – jako, że jestem ciekawa- miałam okazję przetestować Męską Rzecz. Post będzie dotyczył właściwie, nie tyle dania, co jego...podgrzewania bez ognia. Tak, bez

Z Kuchni Do Kuchni
Chłodnik z awokado i ogórka z sorbetem arbuzowym. 134

Czy ja już wspominałam, że uwielbiam lato? Chociaż temperatura jest szalenie wysoka to tryskam energią i pierwszy raz od dawna wysypiam się w nocy. Ja wiem

Fill The Bowl
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 190

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce

moj przepis na