Chyba się zgodzicie, że w takie upały najlepsze są zupy na zimno. Ja przygotowałam dziś chłodnik ze smaczliwki (awokado) inspirowany włoskimi smakami - mozzarellą, pomidorami, rukolą i
Quinoa Raz!No i po świętach, trochę uff. Chociaż biorę udział w tym całym planowaniu, gotowaniu, pieczeniu ale zawsze mnie trochę przeraża skala tego wszystkiego jak uświadomię sobie
Cooking for EmilyPyszny chleb z delikatną nutą słodkości- praktycznie nie wyczuwalną i o zachwycającym wyglądzie sprawi, że nie tylko dzieci, ale i dorośli z przyjemnością zasiądą do porannego
Kuchnia w czekoladzieChyba nie pisałam Wam za dużo sprzętach które ułatwiają mi w kuchni życie? Jednym z tych sprzętów jest od 5 lat wyciskarka Omega 8006. Uwielbiam ją
Co na wege obiad?Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ępnie układamy szynkę pociętą w paseczki,plasterki pomidora,oliwek i pieczarek,paski papryki oraz starte sery.Pieczemy w 180 st.ok.20-30 min.Smacznego. Komentarze: Musiała być pyszna skoro tak szybko znikała. :) napisał: optimdent 2013/12/06 14:23:33 Pizza z oliwkami. Brzmi całkiem nieźle, tym bardziej, że jestem fanem oliwek. napisał: 1kornosz-szymon 2014/02/06 12:52:16 Trzeba pamiętać(...)Smacznego Mikołaju i daj znać jak smakowała ha ha:).Pozdrawiam. napisał: Gość: dana181, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 2015/01/11 21:22:11 Pizza z oliwkami - mniam :) Chyba z racji braku pomysłu na dzisiejszy obiad i ona zagości na moim stole,a preferuję zdrową wersję z ciasta orkiszowego - naprawdę polecam, smaczna i do tego zdrowa :D napisał: qacha5 2015/02/24 10:43:29 O ja takie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCo się dzieje z masłem? Czyżby krowy zaczęły dawać mleko mniej tłuste? Albo Europejczycy odstawili margarynę? A może producenci stosują zmowę cenową? Cena za kostkę masła
Obiad gotowyznajomych i naszych rodziców. I jeszcze zostało sporo na naszą choinkę i do podjadania przed świętami. Starczy ich chyba aż do Wielkiej Nocy ;). Dekorowanie kończyliśmy dziś od rana, przynajmniej obiadu nie trzeba było gotować, bo lukier jakimś dziwnym cudem ubywał odwrotnie proporcjonalnie do ilości udekorowanych pierniczków ;). A przepis idealny na pierniki dostałam od Ady (jeszcze raz wielkie dzięki!) Jeżeli jeszcze(...)wyciśniętych cytryn lub pomarańczy, ucieramy na pastę o konsystencji, jakiej potrzebujemy - do polewania całych pierniczków rzadszy, do przylepiania ozdób gęstszy :). Lukier królewski - idealnie biały, ładnie kryjący, gęsty, dość szybko wysychający. 1 białko ubić mikserem z odrobiną soli, dosypywać stopniowo cukier puder w ilości ok. 1,5 szklanki na jedno białko. Można go zrobić też bez ubijania - po prostu
Kuchnia w szuwarachCześć :D Weekend weekendem pogania, dziś jest czwartek a mam wrażenie, że to poniedziałek.... No nic, jest czwartek i niektórzy mają jeszcze weekend, niektórzy będą mieć
Pieprzyć z Fantazjąwiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. A ta jest jedną z naszych ulubionych. Przygotowuję ją w większych ilościach, bo zawsze znika bardzo szybko. Czasem lubię ją jeść od tak bez niczego. Wczoraj podałam ją do placków ziemniaczanych z sosem z piersi z kurczaka. Całość smakowała wspaniale Surówka z pekińskiej kapusty jest naprawdę prosta(...)obficie) solą i pieprzem. Całość najlepiej wymieszać ręką ugniatając przy tym składniki. Ja robię to w większej misce. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. Surówkę najlepiej przygotować kilka minut przed obiadem, aby smaki ładnie się przegryzły. S macznego
Słodkie okruszkiCześć :D Następny dowód na to, że im mniej składników to smaczniej :D Rozpoczął się czas na nowalijki. Pierwszą moją nowalijką w kuchni jest młoda kapusta
Pieprzyć z FantazjąBigos warzywny z kapusty pekińskiej i warzyw. Bigos warzywny to alternatywa dla tradycyjnego bigosu , ale zdecydowanie mniej kaloryczna i zdrowsza, bez mięsa i dużej ilości tłuszczu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCo prawda Kopenhaga to nie Dania, ale zawsze to jakieś spojrzenie na trendy kulinarne panujące w Danii. Wyjazd do Danii w sumie do końca leżał
Szybko Tanio SmacznieJak to dobrze, że ten weekend mam wolny od drugiej uczelni! Bardzo dużo nauki zwaliło mi się teraz na głowę, więc całe dwa dni na pewno
Be Fit Be StrongRaz do zupy cukiniowej dorzuciłam kukurydzy, a porową podałam z serem pleśniowym. Dlaczego więc nie urozmaicić pomidorowej pieczoną papryką? ;) A Wy jak dopieszczacie swoje zupy? Składniki
Kitchens AlphabetGnocchi to delikatne, włoskie kluseczki. Przypominają nasze polskie kopytka. Jednak w przeciwieństwie do kopytek, robionych wyłącznie na bazie gotowanych ziemniaków, włoskie kluseczki dają nam szerokie pole
Smakowity Blog Kulinarny