budyniem bananowym sprawdzą się w każdej roli. Na obiad, kolację, śniadanie, czy deser. Można je podać dodatkowo z kleksem jogurtu, czy śmietany lub polane miodem, czy nektarem z agawy. Zastępując cukier puder stewią lub ksylitolem – otrzymamy danie dla diabetyka. Używając budynie i proszek bez glutenu – otrzymamy danie dla osób na diecie bezglutenowej. Wszystkim gorąco polecam i życzę smacznego
mojewypiekiinietylkoczasu do czasu widzę ze coraz więcej osób korzysta z multicookera. To fajne urządzenie, łatwe w obsłudze, pozwalające gotować bez zbędnych garów i co najważniejsze zdrowo. ja tez z neigo korzystam, aczkolwiek chyba zbyt rzadko. Dlatego dzisiaj przepis na prosty, zdrowy obiad w tym nowoczesnym urządzeniu. Dla wszystkich którzy go maja i którzy się zastanawiają nad jego zakupem, bo przecież
Bernika - moj kulinarny pamietniksera gorgonzola i czarnych oliwek to propozycja na szybki obiad. Na przygotowanie sosu nie potrzeba więcej czasu niż na ugotowanie makaronu, więc danie jest gotowe w niecały kwadrans. Sos z gorgonzoli jest biały, więc lepiej będzie wyglądał na kolorowym makaronie. Ja użyłem trójkolorowego trofie lucane. Składniki (dla 3 osób): 300 g makaronu 150 g pikantnej gorgonzoli 200 ml śmietany
W SMAKEsa wszystkim dzisiaj podaje Wam przepisy na idealne połączenie smaków na wieczorną kolację na walentynki, która rozpali serca Waszej drugiej połówki. Prawdziwa zupa krem z
pichcisztofiletami rybnymi to jest tak , że jak kupujemy dla większej ilości osób to bez znaczenia jest czy jest ich 10 dag więcej czy mniej. Ale już na 2 osoby to zaczyna stanowić problem. Bo taki większy filet z reguły na dwa razy jest za mały , a na jeden obiad za dużo. Znalazłam na to sposób. Mam ładne -kształtne porcje obiadowe
Buniabaje w kuchniźródło wielu korzystnych dla zdrowia minerałów, jak żelazo, magnez lub potas, ale także witamin z grupy C, A czy K. Posiadają one także spore ilości substancji krwiotwórczych, przez co bardzo często zalecane są wszystkim, którzy posiadają jakiekolwiek problemy z morfologią czy prawidłowym ukrwieniem. Wiele osób jednak niekoniecznie pała do buraków zbytnią sympatią. Ja jednak jestem zdecydowanie osobą, której przekonywać(...)nich nie trzeba i zajadam je pod wieloma postaciami. Uwielbiam je zarówno w formie chyba najbardziej znanej, czyli tartych, podanych jako dodatek do obiadu, ale także surowej (soki), gotowanej czy pieczonej. W dzisiejszym przepisie na tej ostatniej chciałbym się właśnie skupić i pokazać Wam zupełne inne oblicze buraków, bo nie da się ukryć, że buraki pieczone smakują zupełnie inaczej niż
Pogotujmy.plwielu naszych Czytelniczek i Czytelników czas spędzony w kuchni to coś zdecydowanie więcej niż przygotowywanie posiłku dla siebie czy dla bliskich. To po prostu czas magiczny. Czas poza czasem. Ten oksymoron dokładnie rozumieją osoby, które po prostu kochają gotować, wymyślać fantazyjne potrawy, dopieszczać dania i podawać je w niekonwencjonalny sposób. Ale przecież nie zawsze możemy spowolnić bieg codzienności. Ktoś wciąż(...)Dieta tkwi w szczegółach Znajdziemy tam dietetyczną sałatkę z tuńczykiem. Doskonałą na obiad, kolację czy do lunchboxa. Można ją podawać z grzankami. Kiedy szczególnie dbamy o linię, to do zrobienia grzanek wybieramy pieczywo typu graham, bogate w błonnik, który na długo daje uczucie sytości, zamiast typowej dla grzanek, pszennej bagietki, o niskiej zawartości błonnika. Jeśli jesteśmy na diecie i NAPRAWDĘ
KulinarneImpresje.plBardzo dobre danie, zrobiłam je w thermomix ale opisze dokładnie zwykłą metodą. Jest to danie mało kaloryczne. Polecam osobom które muszą zgubić kilka kilogramów a chcą
Kuchnia PokoleńApetyczne placuszki z jagodami to zapewne dla wielu osób smak dzieciństwa. Nie ma nic przyjemniejszego niż przeniesienie się do tej beztroskiej krainy w leniwy, sobotni poranek
peanutbuttermonsterNie ma to jak wypić mrożoną kawę w te upalne dni w doborowym towarzystwie i dobrym przysmakiem. W te upalne dni cały czas korzystam z owoców
Niezły MłynekOdkąd nadeszła wiosna miałam ochotę na owocowy obiad, taki, który byłby smaczny i sycący. Mój P. mówił, że zjadłby pierogi z jagodami, którymi postanowiłam umilić mu dzień. Pamiętam takie pierogi z dzieciństwa. Mama przyrządzała je z truskawkami lub jagodami. Do tego śmietana i cukier. Pycha. Jak już wcześniej wspominałam jestem osobą dość zabieganą, rzadko kiedy mam czas robić normalne zakupy(...)artykułów, które ułatwiają prowadzenie domu znajdziemy tam również kupony rabatowe na odzież, a kto nie lubi dobrze wyglądać! Zapraszam Was serdecznie do odwiedzenia CupoNation, a na pewno znajdziecie coś dla siebie i swoich bliskich. Pamiętajmy, że zaraz Dzień Mamy oraz Dzień Dziecka! A oto przepis na mamine pierogi: Składniki: - 40 dag mąki pszennej; - 1 żółtko; - „chlust” oleju; - szczypta
dom-agi.plPiersi to jak dla mnie najsmaczniejsze kawałki mięsa z kurczaka. Zdaję sobie sprawę, że dla co niektórych są suche i niesmaczne. Dzisiaj, zapraszam Was
Ugotowaćdlatego, że już 25 października będziemy obchodzić Światowy Dzień Makaronu! Nie znam osoby, które nie lubiłaby dań makaronowych. Jest on bardzo wszechstronny w wykorzystaniu, można podawać go tylko z dodatkami, dodawać do zup, sałatek czy zapiekanek. Można go nawet podawać na słodko, generalnie nie ma dla niego ograniczeń. Dziś proponuję danie, któremu nikt się nie oprze. Pyszny makaron (użyłam długie(...)wstążki marki Lubella ) w mięsnym sosie z kiełbasą i mieloną wołowiną z dodatkiem pieczarek i papryki, a na koniec zapieczony pod beszamelem. Jest to idealny obiad dla całej rodziny, pyszny i sycący na długo, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsnym sosem zapiekany pod beszamelem (6-8 porcji) Składniki na makaron: 2 łyżki oleju roślinnego 1 duża
karmelowyNa blogu mamy blisko 200 przepisów❗ Ja bym się już pogubił😁. Myślę, że warto w oparciu o te przepisy przejść do praktyki.
Dieta Rozdzielna i ZdrowieZrazy z szynki wieprzowej to pyszna, aczkolwiek tańsza alternatywa dla zrazów wołowych. Z podanych niżej składników wychodzą 2 duże zrazy – oczywiście ilość składników można zwiększyć
Kulinarne PrzebojeSłoweńskie struklji zobaczyłam na zaprzyjaźnionym blogu mniam -mniam i musiałam je zrobić .To nic innego jak trochę dłuższa w oczekiwaniu wersja pierogów w kształcie ruloników .Polecam
Ladylaura.O tak! Pysznie! Ośmiornica po włosku, to danie zachwyci niejedną osobę. Jeśli lubicie włoskie smaki, pomidory, oliwki i smak morza, to danie jest dla Was stworzone
SMYKWKUCHNIWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej
Marta Gotuje