czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana. 3. Każde ciasteczko zawijamy
Kuchnia Pełna PasjiSzybkie i proste ciastka francuskie z nadzieniem z nutelli. W sam raz dla niespodziewanych gości lub na karnawałowe przyjęcie. SKŁADNIKI: 1 op. ciasta francuskiego nutella 1 jajko 1. Ciasto rozłożyć na płasko. Pociąć w prostokąty (u mnie poziomy "pasek" dwóch ciastek miał ok 6 cm wysokości i 15 cm szerokości), nałożyć po łyżeczce nutelli i zawinąć ciastka. 2. Brzegi dobrze
Kto ugości moich gości?naleśnik właśnie z nią :) 3 jaja 2 szklanki mąki 2 szklanki maślanki 1 łyżka oleju z pestek winogron borówki nutella Jajka, mąkę i maślankę miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy oleju i borówek. Porcje ciasta wylewamy na patelnie, obsmażamy z dwóch stron , smarujemy nutellą zawijamy i gotowe :) Smacznego
Cukier&PuderCześć! Wypróbowałam ten przepis z ciekawości czy będzie to w ogóle przypominać smak nutelli i wyszło całkiem dobre choć na pewno nie smakuje dokładnie jak nutella. czekolada mleczna lub gorzka 100g ok 100g orzechów laskowych Orzechy rozkładamy na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 10 minut. Następnie oczyszczamy z łupin i blendujemy
Cukier&PuderPyszne awokado - pyszny krem :) Próbowaliście? Jak nie to gorąco zachęcam do zrobienia :) Niczym nutella, tylko o wiele wiele zdrowszy :P Potrzebne nam jest: - połowa awokado - 1 czubata łyżeczka kakao - 1 łyżeczka miodu - 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Awokado należy obrać, wydrążyć środek (w drugiej połówce warto zostawić pestkę, dzięki czemu reszta awokado zachowa świeżość na dłużej). Pokroić na średniej
Zdrowie na języku :Pciasto absolutnie nie do zjedzenia w upalny dzień, jest co prawda mokre, ale nie rześkie, nie jest ciężkie, ale na pewno nie można go nazwać lekkim. Czekolada, śliwka, nutella, alkohol, do tego cynamonowa nuta w cieście to smaki wybitnie jesienno-zimowe. murzynek (piekłam na blaszce o wymiarach 22 x 29 cm) 3/4 kostki margaryny 4 jajka 3 szklanki mąki
bistro mamaprzygotowania: 25 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 6,00 zł SKŁADNIKI: (ciasto naleśnikowe) 2,5 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2 jajka szczypta soli Nutella Orzechy włoskie PRZYGOTOWANIE: Do naczynia wbijamy 2 jajka i dodajemy szczyptę soli. Dolewamy wodę i mleko. Dosypujemy mąkę i wszystko razem łączymy w jednolita masę. Na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną
kulinarnyJaoceńcie :)" Składniki : 2 jajka 100 g cukru 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 330 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g margaryny masa czekoladowa (np. Nutella) Sposób przygotowania: Jajka ubijamy mikserem razem z cukrem, dodajemy mleko i rozpuszczoną, ostudzoną margarynę. W drugiej misce łączymy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Następnie przesypujemy suche
Słodkie Przyjemnościjajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g mąki 70 g mleka w proszku 100 g orzechów laskowych dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej ½ opakowania kremu czekoladowego typu nutella 50 g orzechów laskowych do dekoracji Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy. Do oddzielnej miski wsypujemy proszek do pieczenia
Słodkie Przyjemnościzestawieniem ze znajomymi. Po dodatkowe propozycje zapraszam na Fanpage . Smacznej zabawy! Wasze ulubione przepisy (najbardziej popularne przepisy z 2014 roku) : 1. Gulasz z szynki wierzowej / 2. Ciasto nutella / 3. Sos żurawinowy / 4. Szybkie batoniki bez pieczenia / 5. Krem mleczny / 6. Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7. Ciasto bananowe z kajmakiem
Słodkie Przyjemnościwiele zmian, a w związku z tym nieco zmieniło się również moje menu. Efektem tego były kolejne kuchenne eksperymenty, a wśród nich mug cake orzechowo-migdałowy ( KLIK ) i domowa Nutella ( KLIK ). Wszystko pyszne i zdrowe, ale w końcu obudził się we mnie sentyment i jednak zatęskniłam za swoim idealnym śniadaniem ( KLIK ), ale postanowiłam wprowadzić kilka drobnych zmian. Otręby owsiane
peanutbuttermonsterskładniki * gotowe ciasto francuskie * 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella * 50 g posiekanych orzechów laskowych * 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania Rozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim
Mix smakususzonych, daktyli itp.) ½ szklanki ulubionych orzechów, pokrojonych bardzo drobno lub zblendowanych w malakserze (na drobne kawałki, nie na mączkę) 3 łyżki kakao ¼ szklanki mleka 4 łyżki kremu orzechowego typu Nutella aromat orzechowy lub waniliowy 2 łyżki syropu orzechowego* (opcjonalnie) Do dekoracji: 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady ½ szklanki orzechów drobno posiekanych *syropy dostępne są w większych supermarketach, czasami można
Mania GotowaniaInspirując się słodkimi kremami do kanapek Pauli postanowiłam sama uwarzyć jakieś pyszne smarowidła a'la nutella. Miało być bardzo orzechowo i super czekoladowo. Czy się udało? Na pewno nie otrzymałam tak pięknej, gładkiej konsystencji z tzw. poślizgiem. I w sumie nie wiem czemu. Moja pasta kruszy się z lekka mimo, ze stoi poza lodówką. Czy winą mogą być wprowadzone zmiany
Dzieje kuchennej Wiewiórymoże być więcej czekolady np. jeszcze mleczna, albo jakieś pralinki. 15 dag cukru pudru 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajo Dekoracja: nutella, truskawki. Wymieszać w misce wszystkie sypkie składniki dosypać 15 dkg posiekanej czekolady . Jajo, olej i mleko wymieszać w drugiej misce, wlać do sypkich składników , wymieszać łyżką. Zagłębienia formy do muffinów
Bon Appetit Małgorzaty