nutella - 1593 przepisów (strona:65/107)

Domowe Raffaello 129

więc najlepiej zjeść je zaraz po wystygnięciu, nie zostawiając żadnej kuleczki na następny dzień :)  A Ty lubisz kaszę jaglaną?  Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowa nutella Domowa granola Domowe monte Domowe Kinder Country

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowa czekolada 152

wcześniej wprowadzisz zasady zdrowego odżywiania, wdrożysz dobre nawyki dla dziecka tym łatwiej się do tego przekona :) Sprawdzone! :) Zarażajmy się zdrowym żywieniem!  Inne przepisy z tej serii: Domowa nutella Domowe Kinder Country Domowe raffaello Domowa granola Domowe monte

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe Monte 25077

grupy B. Jeśli chcesz być na bieżąco to polub stronę  Lady Och Mistrzyni na FB .  Inne przepisy z tej serii: Domowe Kinder Country Domowa czekolada Domowa nutella Domowe raffaello Domowa granola

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowa granola 162

najbliższe dni :) Daj znać jakie są Twoje ulubione płatki? Może pokochasz domową granolę tak jak ja?   Inne przepisy z tej serii:  Domowe Kinder Country Domowa czekolada Domowa nutella Domowe raffaello Domowe monte

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kinder Country? - Jagielnik bez pieczenia 250

planie miał być wierzch czekoladowy. Czysta improwizacja!  Mistrzyni Mama? Tak jak i Ty  ♥ Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
BRIOSZKI ZAKRĘCONE I BAARDZO SMACZNE 140

czubate łyżki cukru 15g świeżych drożdży 2/3 szkl mleka 75g masła 1 jajko szczypta soli dodatkowo : jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem cukier puder do posypania po upieczeniu nutella do nadzienia Wykonanie: Przygotowujemy rozczyn: mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru, mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia (ok. 10-15min). Do dużej miski wsypujemy mąkę

Walijskie Pichcenie
Czekoladowe makaroniki 268

podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce przygotowałam

Mango Papaja
Bajaderki 129

żelatyna, krem, owoce, bita śmietana)  100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu do smaku marmolada/dżem owocowy/powidła/krem czekoladowy typu Nutella  bakalie: rodzynki/morele/żurawina itp. (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe/siekane orzechy włoskie 200 g czekolady mlecznej/gorzkiej 2 łyżki masła Przygotowanie: Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie/herbacie/alkoholu. Ciasto pokruszyć/zmieli

Malinowo w kuchni
Rogaliki drożdzowe z nutellą. 120

wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na trzy części i rozwałkowujemy każdy w formie koła ,każde koło dzielimy nożem na 6 części . Powstaną niewielkie trójkąty .Na każdym kładziemy odrobinę nadzienia ,u mnie nutella i zwijamy jak rogalik końce podwijając delikatnie do środka. Odstawiamy wszystkie na kolejne 20 minut .Smarujemy białkiem. Pieczemy na blaszce wyłozonej papierem przez około 20 minut w 180 stopniach

Ladylaura.
Ciasto Królowa nocy 478

biszkoptu. Krem czekoladowo-nugatowy: ·          500 g serka mascarpone ·          150 g kremu nugatowego typu Nutella (może być jakaś tańsza wersja z sieciówki) ·          100 g gorzkiej czekolady Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do małej metalowej miski i ustawiamy

Trzeci talerz
Mini rogaliki 148

śmietany 3 jaja [ u mnie 4 małe] 5 -6 łyżek cukru cukier waniliowy 50 g drożdży 10 dkg rozpuszczonego masła 3-4 łyżki oleju dowolne nadzienie [ u mnie marmolada, nutella] Mleko wymieszać ze śmietaną,  rozpuścić w nich drożdże i cukier, dosypać do nich 1 łyżkę mąki i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy drożdże wyrosną, dodać resztę składników

Moje domowe kucharzenie
Tort naleśnikowy z twarogiem i musem jabłkowym 198

ulubiony dżem, np. brzoskwiniowy powidła śliwkowe 250 g twarogu półtłustego (1 kostka) 1 szklanka delikatnego musu jabłkowo-gruszkowego łyżka płatków owsianych 2 mandarynki opcjonalnie dobry krem czekoladowo-orzechowy, np. nutella Ciasto naleśnikowe (na 12-13 mniejszych naleśników) 2 szklanki mąki pszennej typ 450 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli  Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki

Anioszek w kuchni
Waniliowe serca z truskawkami 143

małą porcję- około 15 ciastek: 190g mąki krupczatki+odrobina do podsypania 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego dowolne nadzienie- dżem, nutella, masło orzechowe itd. cukier puder Z mąki, margaryny, jajka, proszku i cukru szybko zagniatamy gładkie ciasto i chłodzimy 15 minut w zamrażarce. Po tym czasie ciasto wałkujemy podsypując mąką. Szklanką wycinamy

Wrzosowa Polana
Orzeszki 369

pieczenia pół kostki margaryny łyżka smalcu ewentualnie łyżka śmietany Masa: 1 szkl zmielonych orzechów włoskich 3 łyżki cukru 1/2 szkl mleka pół kostki masła cukier puder do posypania nutella Ciasto: Mąkę cukry, proszek do pieczenia posiekać z margaryną i smalcem. Dodać jajka i ewentualnie łyżkę śmietany gdyby ciasto ciężko się zagniatało. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę

Smakołyki Asi
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 295

prawdziwą wanilią 1/2 szklanki cukru kryształu 750ml ciepłego mleka szczypta soli 1 kg mąki pszennej np Warmińskiej Młynomag 125g margaryny (np. Palma, Kasia) Dodatkowo: średni słoiczek kremu czekoladowego (np Nutella) 1 jajko cukier kryształ Sposób przygotowania: 1. Rozczyn: Do odmierzonej ilości mąki dodajemy mleko rozmieszane z drożdżami oraz cukrem. Dokładnie mieszamy całość i pozostawiamy na ok 4 godziny do wyrośnięcia

Kuchnia w czekoladzie