Dzień dobry! Nikt nie zaprzeczy, że piwo w Polsce zmieniło się. Każdy z nas zauważył, że na półkach w sklepach pojawiło się znacznie więcej piw. Półki
Pora coś zjeśćzapraszam na pyszne orzeźwienie :) Składniki: (na 4 porcje) -500-700 g owoców leśnych: malin, borówek, jeżyn i aronii -1 l kefiru -ew. łyżka miodu lub cukru
KasiekGotujeOstatni weekend obfitował w miłe spotkania międzyludzkie, sporą ilość informacji w dziedzinie wina i dobrego makaronu,a to wszystko na warsztatach sommelierskich w Warszawie
Apetyczna babeczkaNiezależnie od tego, czy upały się utrzymają, czy zaskoczy nas nagła zima - kompot do rodzinnego obiadu to zawsze dobra propozycja ;-). Składniki: 1kg śliwek 1 litr
Perfect home lifeskładniki: 250 g świeżych malin 2 dojrzałe brzoskwinie ok. 50 ml midu 100 ml jogurtu naturalnego wykonanie: Maliny przepłukujemy. Brzoskwinie myjemy,obieramy ze skórki i wypestkujemy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 80 g jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza, obrana ze skórki 1 łyżka miodu 50 g wody gazowanej 1-2 łyżki świeżo zmielonych nasion siemienia
Domowy Smak JedzeniaO tym, że nasza cera wygląda najlepiej wtedy kiedy dostarczymy naszemu organizmowi odpowiednich witamin i minerałów wiedzą chyba wszyscy. Nie muszę chyba mówić, że stosowanie drogich
Mango PapajaPyszna, orzeźwiająca alternatywa dla zwykłej lemoniady. Dla kogo: dla tych, którzy szukają pomysłu co zrobić z wielkim arbuzem dla szukających orzeźwienia dla lubiących innowacje w kuchni
Mania WypiekaniaMalin coraz więcej, piekne letnie gorące słońce przyśpieszyło wtm roku ich dojrzewanie. Nadszedł czas na przygotowywanie pysznych przetworów z tych owoców. Na pierwszy ogień pójdą soki
Z Majeczką w kuchniKto lubił w dzieciństwie budyń śmietankowy? Ja lubiłam jeść jeszcze gorący. Zawsze dodawałam jakieś owoce z syropu. Najbardziej smakował mi z wiśniami albo jagodami. Teraz rzadko
Zakątek rozkoszy kulinarnychTeraz ciężko mi zdecydować która lepsza? Czy brzoskwiniowa czy arbuzowa? Ale arbuzy są jeszcze takie słodkie i soczyste. Korzystajmy z tego. Korzystajmy z lata, bo powoli
Magiczne Życie MartySkładniki: 1 kg czarnej porzeczki 1 laska kory cynamonu 2 goździki 700 ml żytniej wódki 200 ml spirytusu rektyfikowanego 500 g cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 6 TYGODNI
My Culinary ArtNadal jest upalnie, nadal przyjemnie jest napić się czegoś zimnego. A jeśli dodatkowo jest to smaczne i zdrowe, to czego chcieć więcej? zielona herbata brzoskwinia
Polska ZupaGdy przyjeżdżam do rodziców doznaję zawsze natłoku pomysłów kulinarnych, a wszystko przez dziko rosnące zioła oraz mamine: ogródek warzywny i szklarnię. Mięta pojawia się tutaj nieproszona
Życie zamknięte w smakuAkcja jabłkowa nieco już przycichła, ale ja dopiero teraz wstawić mogę moje jabłkowe przygody - z powodu awarii kabla do aparatu, a właściwie wejścia w samym aparacie
Życie zamknięte w smaku