Nalewka pigwowa z tego przepisu jest bardzo aromatyczna i rozgrzewająca. Robiąc ją po raz pierwszy użyłam mniej pigwy jednak w tym roku postanowiłam dodać jej o
sierotka maRysia w kuchniO tej porze roku i zimą bardzo się przydaje do herbaty. Pigwowce są dość kwaśne w smaku i bardzo aromatyczne. Herbata z dodatkiem ich soku będzie
Weekendy w domu i ogrodzieKochani , witam Was dzisiaj polską, piękną jesienią. Jesienią słoneczną. Z liśćmi jak dukaty złote, jak tkane misternie różnokolorowe kobierce…Jesienią pełną niespodzianek. Niekoniecznie tych dobrych. Ja
Z Kuchni Do KuchniNa fantastyczne rozpoczęcie dnia. Rozkręca szybciej niż kawa. Choć ja bez kawy i tak nie mogę – ale to tak na marginesie. Bardzo zielone, co
Mam To Na WidelcuJesień to czas obniżonej odporności, dlatego warto zadbać o zdrowie zanim zachorujemy. Nadmierne ilości słodyczy warto zastąpić smacznymi koktajlami, np. szpinakowym. Zapewne część z Was
W poszukiwaniu inspiracjiWinko, które z typowym winem nie ma nic wspólnego. W sumie nie ma w nim nawet alkoholu. Za to znajdziemy zbawienny dla naszego organizmu czosnek, który
Z Majeczką w kuchniNa całkowity brak słońca polecam słoneczny koktajl. Najszybszy jaki kiedykolwiek robiłam :) Składniki: - 2 banany - 200 ml mleka - 150 ml jogurtu naturalnego Przygotowanie: Banany obieramy, kroimy na
Zainspirowana w kuchniWitam w ten zimny poranek z kubkiem ciepłej pysznej kawy. Dyniowe latte na dzień dobry poprawia humor od pierwszego łyku. Jestem zwolenniczką czarnej kawy bez cukru
codojedzeniaPora na rabarbar :) pięknie wyrósł, więc dzis ugotowałam kompocik z dodatkiem mrożonych truskawek. Pychaa :)
Gotowanie jest łatwe1 kg białej porzeczki 1 kg cukru Oczyszczone i umyte owoce zasypać cukrem i wstawić na ogień, często mieszając zagotować i gotować jeszcze przez ok godzinę
Gotowanie jest łatwejogurt naturalny 300 ml 1 szkl mleka 1 szkl malin 4 łyżki cukru kostki lodu Włozyć wszystkie sładniki do kubka blendera i dobrze zmiksować Z tej
Gotowanie jest łatweDzięki Skworcu dziś miałam okazję podegustować prawdziwą Yerba mate - Selecta Elaborada Ta delikatna herbatka na początku troszeczkę uderzyła mnie zapachem , ale później naprawdę mi posmakowała. Nie
Gotowanie jest łatweNigdy wcześniej nie robiłam zakwasu ale tyle sie teraz o nim mówi ze postanowilam i ja zrobić . Przepis jest jak u wszystkich , nie da sie tu
Gotowanie jest łatwegąsior o poj ok 10- 12 l ok 2,5kg owocu dzikiej róży 8 l wody 3 kg cukru drożdże winiarskie pożywka do wina Świeżo zebrany
Gotowanie jest łatwe500 ml kefiru garść rzeżuchy ogrodowej garść lebiody purpurowej szczypiorek sól pieprz ziołowy Wszystkie składniki włożyć do kubka blendera i zmiksować, do smaku dodać sól i
Gotowanie jest łatwe