Taki kompot owocowy lubi każdy z nas, im więcej jest w nim owoców tym jest lepszy. Latem lubię schłodzony, doskonale gasi pragnienie. Składniki: 250 gram malin
Bajeczna KuchniaStaram się, aby moje drugie śniadanie było pełne pożywne, ale zarazem lekkie i pełne witamin. Jeśli nie jem miski pełnej ulubionych owoców lub warzyw, komponuję koktajle
Słodkie okruszkiW takie dnie jak ostatnio nic mi się nie chce... Szaro i buro na dworze, humor może poprawić tylko czekolada ;) Tym razem, w wersji płynnej, na
Domowa cukiernia EwyNa jesienno-zimowe wieczory i ranki polecam pyszną (a jakże prostą w wykonaniu) herbatę malinową ze świeżym rozmarynem i pomarańczą. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNie ma nic lepszego w jesienno- zimowy wieczór niż filiżanka takiego aromatycznego grzańca, doskonale rozgrzeje po powrocie ze spaceru, umili chwile przy kominku, to zapach zimy
Wanilia i KardamonMleko kokosowe domowej roboty jest idealną alternatywą dla wszystkich na diecie bez laktozowej. Jest również doskonały dodatkiem do kawy, czy nasion chia. Polecamy :) Ilość porcji: około
Kolizje SmakówDziś zapraszam na wspaniały, domowy, zdrowy i naturalny sok jabłkowy. Doskonały smak i aromat lata zamknięty w słoiczkach i buteleczkach. Tak przygotowany sok można pić prosto
Kuchnia z widokiem na ogródU mnie przetwarzania ciąg dalszy. Dziś zapraszam na domowy sok z aronii. Smaczny i bardzo zdrowy. Najprostszym sposobem jest przygotowanie go w sokowniku... tak robiła
Kuchnia z widokiem na ogródDo zrobienia tych ciasteczek zabierałam się bardzo długo, sama nie wiem dlaczego, bo robi się je bardzo szybko. Pyszne ciasteczka, które w ekspresowym tempie zjedliśmy
IMPRESJA SMAKUMaślane ciasteczka z kawałkami migdałów, mi takie połączenie bardzo przypadło do gustu. Co prawda jeszcze nie ma zimy, ale bardzo dobrze wpisują się w mroźne poranki
IMPRESJA SMAKULimoncello – likier cytrynowy z Włoch. Najlepszy jest z cytryn z upraw ekologicznych, ale nie martwicie się – ze zwykłych cytryn też można go zrobić. Jest
Pociąg Do KuchniTak! Nic nam innego nie trzeba teraz, jak porządnego budzika i wybudzenia. Z totalnego marazmu bezwitaminowego. Mnie szczególnie się to przydaje. Pogoda wietrzna, deszczowa i ranki
Z Kuchni Do KuchniDo przygotowania czekolady na gorąco użyłam: 0,5litra mleka 250 ml śmietanki 36 % 200 gram gorzkiej czekolady wykonanie: Mleko zagotowałam razem ze śmietanką. gorzka czekoladę rozkruszyłam
Darcia w kuchniPrzepis na krupnik litewski jest zapowiedzią artykułu który pisze właśnie do zimowego wydania Magazynu Aromat. Przepis ten zaczerpnęłam od Loszka z bloga Pracownia Nalewek i przyznam
sierotka maRysia w kuchniPumpkin Spice Latte pierwszy raz piłam w tym roku w popularnej sieciówce. Okazało się, że zrobienie jej w domu to niewiele pracy. Najpierw przygotowałam syrop dyniowy
Pasja Smaku