Przepyszny nektar z czarnej porzeczki doskonały do lodów nalewek lub jako syrop na przeziębienia duże źródło witamin Składniki - 5 l czarnej porzeczki - 2 l
W królestwie smaków BeatyNa przełomie sieprnia/ września rozpocznie się sezon na czarny bez! Już dziś warto pomyśleć o przyrządzeniu konfitur i soków z ich udziałem. Są bardzo zdrowe i
Tradycyjna KuchniaWoda na upały jak wiemy jest najlepsza. Ale żeby woda nie była nudna warto podkręcić jej smak robiąc owocową wodę, czyli z dodatkiem kawałków świeżych owoców
Bernika - moj kulinarny pamietnikArbuzy to wspaniałe źródło witamin A i C, potasu i magnezu ale też antyoksydantów. Chociaż składa się w dużej mierze z wody, to zawiera sporo cukrów
Szybko Tanio SmacznieOstatnio bardzo ciężko jest mi się zmusić do gotowania. Przestawiłam się na tryb wakacyjny i największą frajdę sprawia mi kręcenie lodów (gdyby nie to, że ostatnim
Fill The BowlNajlepszych sześć lemoniad na lato Arbuzowa, ogórkowa, truskawkowa, brzoskwiniowa, agrestowa i pietruszkowa W ten weekend, miałam przyjemność uczestniczyć na See Bloggers, u mnie w Gdyni
Be Fit Be Strongskładniki: 2000 g czarnej porzeczki cukier do smaku wykonanie: Porzeczki przepłukujemy. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę, tyle aby tylko przykryła owoce i zagotowujemy pod przykryciem. Następnie
Domowy Smak JedzeniaPyszny sok dla sportowców i osób ćwiczących. Czerwona porzeczka regeneruje i wzmacnia organizm, działa krwiotwórczo, przeciwgorączkowo, przeciwzapalnie. Sok z czerwonej porzeczki tłumi pragnienie i ma działanie
Pora na pora i pomidoraOrzeźwiający drink malinowy :) Składniki: ½ kg malin, 20 dag cukru, sok z cytryny 2 szklanki czerwonego wina. Wykonanie: Maliny opłukać i przetrzeć przez sito. Cukier rozpuścić w
Tradycyjna KuchniaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSkładniki: kawa rozpuszczalna 2 łyżki, porzeczki czarne 1,5 szklanki, mleko 3,2% 500 ml, cukier 2 łyżki, woda zimna 1 szklanka, lód 12 kostek porzeczki
W Mojej Kuchni Lubię5 łodyg rabarbaru 1,5 litry wody 2 goździki cukier Rabarbar umyć ( nie obierać! ), pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Dodać goździki. Gotować
Atlas SmakówKompot z rabarbaru... prosta sprawa - wystarczy zagotować owoce z wodą i gotowe! Mój powstał jako "odpad" przy pieczeniu ciasta z rabarbarem ;) 0,5 kg rabarbaru
Atlas SmakówPropozycja na upalne dni :) ok 200g plaster arbuza ( bez skórki i pestek ) brzoskwinia banan Wszytskie składniki dokładnie zmiksować. Gotowe :)
Atlas SmakówHeja! Dzisiejszy post będzie krótki i orzeźwiający! :) Zdjęcia miały oddać smak i chłód mrożonej kawy - ale wygrało mizianie mojego najlepszego asystenta, co w rezultacie rozpuściło
Spektrum Smaku