Syrop morelowy

Syrop morelowy

Syrop morelowy

W nawiązaniu do posta poniżej dokładam dzisiaj przepis na syrop morelowy - domowy. Doskonała alternatywa na pyszny soczek w zimie i nie tylko:) Wystarczy, że otworzymy słoik z syropem, wlejemy trochę do szklanki, szklankę wypełnimy do pełna przegotowaną lub mineralną wodą i już w domu pachnie latem:) Polecam:) Składniki: 2 kg moreli; 1,5 l wody; 5-6 szklanek cukru; Morele umyć i wypestkować. Następnie owoce włożyć do garnka, zalać  wodą i gotować do miękkości. Kiedy owoce już się prawie rozpadają, nale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.