cudowne, jesienne zapachy. Po małym śniadaniu raczymy się filiżanką rozgrzewającej, gęstej czekolady. Ciepłe słońce październikowe sprawia, że przenosimy sie na balkon i tutaj delektujemy sie naszym niebiańskim w smaku napojem. Ubieramy się ciepło i jeszcze rozgrzane słodką nutą czekolady, oblizujemy się na samo jej wspomnienie. Idziemy na spacer, w czasie którego zaglądamy do mojej ulubionej księgarni. Mamo, wybiorę sobie książkę
Raj dla Podniebieniawyrównany i schłodzony krem przyklejamy koronki. Składanie tortu Proponuje wam składać tort w tym samym dniu w którym będzie ozdobą komunijnego stołu. Przygotujcie wsporniki. 5 słomek do napojów ( lepiej jak są nieco grubsze) 5 patyczków do szaszłyków W środek większego przełożonego biszkoptu wbijcie patyczek i oznaczcie wysokość. Wyjmijcie i przytnijcie w ten sposób wszystkie pięć patyczków oraz pięć słomek
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcoś orzeźwiającego i zdrowego jednocześnie. Jako zadeklarowana fanka wszelkiego rodzaju koktajli i smoothies proponuje więc lekki, pyszny i sycący koktajl. Dodatek chlorelii i odżywki białkowej znakomicie poprawia wartości napoju, dodatek mięty sprawia że jest idealny na gorące popołudnia. Smothie miętowo - jarmużowe z bananem, chlorellą i chia Składniki (na 2 porcje): 1 banan 1 jabłko garść jarmużu garść lisków mięty
Marta próbujestrączkowe. Druga część kuracji powinna trwać… już zawsze. Aby zachować zdrowie, unikać trzeba produktów przetworzonych, pełnych konserwantów i chemicznych ulepszaczy smaku, a więc: słodyczy, dżemów, białej mąki, kolorowych gazowanych napojów, żywności w proszku, kiełbasy czy kabanosów. Artykuł inspirowany Post Przywrócić zdrowie żywieniem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kontynuuję pokrzywową serię bo jak tu nie korzystać z takiego dobrodziejstwa ;) Dziś prosty koktajl w kimacie leśnym. Składniki: 3 łyżki ugotowanej białe quinoy pół szklanki jagód
Quinoa Raz!jakościowo bardzo dobrych. Do przetestowania dostaliśmy min Kubek z sylikonową słomką. Jest zrobiony z najwyższej jakości materiałów. Posiada uszczelkę i solidne zamknięcie słomki, dzięki czemu swoje ulubione koktajle czy napoje bez problemu przetransportujemy do pracy. Nie uszczknie z niego żadna kropla. Kubek jest bardzo lekki, poręczny i wytrzymały, łatwo zmieścimy go w naszej torbie. Te i inne gadżety do kuchni
R'n'G KitchenWoda potrzebna nam jest do życia, bez niej nie funkcjonujemy to fakt. A wodę mineralną pije każdy z nas, lubimy robić lemoniady, wody smakowe, część ma
Bernika - moj kulinarny pamietniklekko kwaśnym smaku. Kilka dni temu na blogu mogliście znaleźć przepis na kompot z rabarbaru . Pisałem tam o tym, że rabarbar wspaniale pasuje nie tylko do przygotowania orzeźwiających napojów ale również jako składnik do ciast. Minęło kilkanaście dni w ogródku dojrzały kolejne łodygi, a więc przyszedł czas na następny przepis. Tym razem ciasto z rabarbarem. Na pierwszy ogień ciasto
Gar ZdrowiaPrzed nami sezon rabarbarowy, który można sobie przedłużyć mrożąc odpowiedni zapas łodyżek tej cudownej rośliny. U nas pierwszy rabarbar co roku trafia do ciasta
SzczyptaSmaQJak Wam mija majówka? U mnie bardzo pracowicie, nawet w niedzielę (30.04) i poniedziałek (01.05) nie miałam czasu by tu zaglądnąć bo trwały przygotowania do sesji
Kuchnia MagdaLenypuszystej konsystencji, z kolei masło orzechowe cudownie dopełnia smak. Po prostu pycha! 😋 Składniki: garść świeżego szpinaku 1 dojrzały banan 1 płaska łyżka masła orzechowego 125 ml napoju roślinnego 125 ml wody Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą konsystencje
Zdrowie na języku :Pbezglutenowego (najlepiej domowego ) PRZEPIS / PRZEPIS 3 plastry tofu 2 plastry szynki z indyka 2 łyżki serka naturalnego warzywa Do picia: świeży sok z marchwi SKŁADNIKI: 1/2 banana 1 opakowanie napoju kokosowego Alpro 1 łyżka jagód goji 20 g ekspandowanej gryki 30 g płatków kukurydzianych bez glutenu Do picia :zielona herbata SKŁADNIKI: 3 kromki chleba bezglutenowego 3 połówki jaj twarożek
Marcepanowa kuchniacałe połacie fiołków, na które miałam chrapkę. Te, które przetrwały lub zakwitły nieco później postanowiłam wykorzystać. Moja propozycja to syrop, który świetnie pasuje zarówno do herbaty, jak i letniego napoju, czy drinka. Czytaj więcej
PichceniomaniaUwielbiam bitą śmietanę przyrządzoną z mleczka kokosowego! U mnie najczęściej znika w wersji solo, ale jest też doskonałym dodatkiem do wszelkich słodkości, czy napojów (np. do kawy - klik ). Tu postanowiłam zaprezentować Wam prosty deser, który jest po prostu niesamowity w smaku, a dodatkowo należy do kategorii fit. Spróbujecie? (2 porcje) Bita śmietana: 1 puszka mleka kokosowego (pełnotłustego) cukier
Di gotuje