trzeba z niego korzystać ile się tylko da. Ostatnio w mojej kuchni ciągle gości kilka wiązek rabarbaru, idą a to do ciasta, a to do muffinek, a to do napojów. I tak oto powstała bardzo orzeźwiająca lemoniada rabarbarowa. Połączenie kwaskowatego rabarbaru i całkiem kwaśnej cytryny, przełamany słodyczą i delikatnością wanilii. Co sądzicie? Ja już go robiłam kilkukrotnie i za każdym
Pora coś zjeśćMroźny wieczór aż prosi się o kubek gorącej czekolady. Jej... Artykuł Gorąca czekolada z chili i cynamonem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZnalazłam te pomarańcze na blogu u Gochy i zauroczyły mnie. Pięknie wyglądają, cudownie pachną i idealnie rozgrzewają w zimne i pochmurne zimowe dni, dodawane do napojów. Gotujcie a potem cieszcie się smakiem i aromatem pysznej herbaty czy czystka, polecam. Pomarańcze w syropie winno - korzennym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieskładają się zupa, drugie danie i deser. Mogą to być dania przyrządzone ze skorupiaków, kurczaka i chorizo. Na deser warto spróbować marquesitas czyli naleśniki z serem i nutellą. Egzotyczne napoje możecie kupić na każdym kroku. Meksyk ma dużo do zaoferowania. Jeśli planujecie romantyczny wypad we dwoje , Riviera Maya będzie doskonałym wyborem . Oprócz wspaniałych plaż znajdziecie tam mnóswo atrakcji – wszystkie
codojedzeniawody 50 g masła migdałowego (Planta Food) 50 g masła orzechowego (Planta Food) 50 g masła kokosowego (Planta Food) 80 g syropu klonowego 350 ml napoju roślinnego 1 łyżka soku z cytryny Polewa kajmakowa: 250 g mleczka kokosowego 4 łyżki cukru kokosowego Przygotowanie: Polewa kajmakowa - do rondelka przełóż mleczko kokosowego (użyłam z puszki, najpierw całą
Zdrowie na języku :Pnatknęłam się podczas czytania książki Nataszy Sochy pt. "Dwanaście niedokończonych snów" . Momo ma 28 lat, żyje w swego rodzaju letargu. Jada z konieczności, więc nie docenia smaku potraw i napojów. Nie pija kawy, bi nie potrafi jej zaparzyć, a od kiedy rozwiodła się z mężem, nikt jej nią nie częstuje z rana. Momo boi się podróżowania, latania samolotem, tłumu
Weekendy w domu i ogrodzieTrudno wyobrazić sobie upalne lato bez napojów z miętą, czy chłodnych wieczorów bez rozgrzewającej mięty. Natomiast nie wiem czy wiecie, ale mięte równie dobrze możemy dodawać do sałatek, twarogu czy farszu mięsnego. Dodana do gotującego się mleka, zapobiegnie jego zważeniu. Żute liście mięty zadziałają jak miętowa guma i kofeina! Może mieć ją każdy przez cały rok i jest bardzo
Dominacja smakumarki pisałam TUTAJ . Składniki (6 batoników) 3 miarki wegańskiego białka o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin) 70 g masła orzechowego naturalnego 40 g płatków owsianych 200 ml napoju roślinnego 1,5 łyżki kakao Przygotowanie: Płatki zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki owsianej. Do miski przełóż wszystkie składniki i miksuj mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Będzie
Zdrowie na języku :PCytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą Napoje alkoholowe Likier piernikowy Nalewka na Boże Narodzenie Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier
Kulinarne przygody GatityMięta jest bardzo popularną rośliną. Nie tylko doskonale orzeźwia ale posiada także liczne właściwości lecznicze. Będzie doskonałym napojem w gorące letnie dni ale także w chłodne zimowe wieczory. Zalety Napar z mięty jest doskonały dla wszystkich łasuchów. Szybko i skutecznie zmniejsza apetyt, szczególnie na słodycze. Pomaga także w regulacji procesów trawiennych. Jeśli borykasz się z […] Artykuł Jak przygotować herbatę
PysiaGotuje.plciasto dzielimy na dwie części. Jeśli mieszanka miodowa będzie za ciepła, ciasto pochłonie więcej mąki. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy kształt chatki, choinek z pozostałego ciasta wykrawamy ciasteczka, słomką do napojów robimy dziurki aby można było przewlec sznureczek. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 10-12 min. w temp. 175 st.C. Po upieczeniu, wykładamy na kratkę do ostudzenia
Domowy Smak JedzeniaKiedy na dworze zimno, a wieczory są długie, to grzane wino jest miłym i smacznym akcentem na zimowe wieczory. Nie tylko poprawia nastrój, ale również przyjemnie
Passions hobbies lifeświątecznych sałatkach i napojach przyszła pora na świąteczne wypieki i desery, jest pysznie i tak różnorodnie! Zapraszam! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Jabłka pod owsiano-cynamonową kruszonką Keks 2016 Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami
Moja smaczna kuchniadrewnianym wałkiem (można również posegregować kolorami) i wsypać do wgłębienia tak żeby pokruszone cukierki lekko wystawały. Jeśli pierniczki chcemy powiesić na choince, trzeba zrobić otwór np. słomką do napojów. Pieczemy w 160 st.C termoobieg lub 180 st.C ustawienie góra dół ok 10 -15 minut. Wszystko zależy od grubości naszych pierniczków. UWAGA nie ściągamy gorących pierniczków z blachy
Pani na deserPiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 10 minut. Uważajcie żeby za bardzo nie przedłużyć czasu pieczenia bo pierniczki będą twarde i gorzkie. Dziurki w pierniczkach zrobiłam rurką do napojów. Najlepiej zrobić to, kiedy pierniki są surowe już na blaszce, albo kiedy są jeszcze ciepłe po wyciągnięciu z piekarnika. Ja tym razem zrobiłam na ciepłych piernikach. Wystudzone pierniki zamknąć
Agusiowe smakołyki