nalewka a - 1500 przepisów (strona:68/100)

Drink Caribbean Pineapple 119

function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('79dbf20c81ee85559f16472e5a6ff340').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Artykuł Drink Caribbean Pineapple pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Drink Blue Balalaika 160

function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('647aa714b4265efdabef23d4aaca5793').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Artykuł Drink Blue Balalaika pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Kukułkówka 510

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com     Pyszny i prosty likier (nalewka), który świetnie smakuje i efektownie wygląda, lecz zapewniam, że posiada niepozorną moc. 500 ml białej wódki 40% 40 dag cukierków "kukułek" Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką. Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością. Odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie (choć

Di gotuje
nalewka pomarańczowa 210

Polecam nalewkę pomarańczową z rodzynkami

Ugotujmy Coś
Esencja Natury - zdrowie płynące z natury :) 173

brzucha i w celach uspakajających  korzystnie wpływa na poziom cholesterolu i glukozy polecana w diecie osób z cukrzyca typu II działa bakteriobójczo, hamuje rozwój grzybów, pierwotniaków i drożdżaków nalewka z trawy cytrynowej wspomaga leczenie opryszczki preparaty z trawy cytrynowej wykorzystuje się w leczeniu zapalenia gardła, jamy ustnej, krtani, oskrzeli i zatok Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę suszu należy zalać

Zdrowie na języku :P
Tort czekoladowo-śliwkowy 156

wcześniej. Pieczone śliwki warto przygotować dzień wcześniej. Jaki jest tort w smaku? Wszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek

moj przepis na
Nasączenie biszkoptu 187

wody + sok z cytryny woda + sok z pomarańczy woda + kompot owocowy woda + kilka kropel olejku woda + wódka + sok z cytryny woda + wódka smakowa wódka smakowa niskoprocentowa (max 20%) np. nalewka wiśniowa, pigwowa, likier kawowy, orzechówka bardzo słaba czarna herbata woda + kawa rozpuszczalna (instant) Staram się aby biszkopty jasne nasączyć w miarę bezbarwnym płynem, unikam herbaty owocowej czy ciemnych kolorów

moj przepis na
Syrop z pigwy 127

nasienne. Duże cząstki siekamy na małe kawałki. Wsypujemy do dużego słoju i zasypujemy cukrem. Mieszamy całość kiedy owoce puszczą sok. Syrop jest dodatkiem do herbaty i bazą do sporządzenia nalewki

Qchnia po prostu
Pomarańcze kandyzowane 127

także bogatym źródłem błonnika, kwasu foliowego i potasu. Pomarańcze przeważnie spożywamy na surowo, ale mają szerokie zastosowanie kulinarne. Możemy je użyć do przygotowania soków, galaretek, deserów, dżemów, konfitur, win, nalewek, likierów. Są wspaniałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, a jako przyprawa sprawdzą się do ciast i ciasteczek. Oczywiście wykorzystamy nie tylko miąższ pomarańczy. Również skórka ze swoim wonnym aromatem znajdzie

mojewypiekiinietylko
nalewka z mleka skondensowanego i kawy 125

Polecam nalewkę prostą w wykonaniu a jaka smaczną

Ugotujmy Coś
Aromatyczne ciastka korzenne dla Świętego Mikołaja. 124

bardzo aromatyczne, kruche i mają na powierzchni delikatne pęknięcia. Chcę mu postawić je razem z mleczkiem, może się skusi :-)? Chyba, że on preferuje mocniejsze trunki, to może dostać kieliszek nalewki żurawinowej na rozgrzanie ;-). Myślę, że na takie łakocie, to Mikołaj na pewno będzie miał ochotę. Przepis zmodyfikowałam z książki "Ciasteczka" Elinor Klivans. Polecam serdecznie. AROMATYCZNE CIASTKA KORZENNE. Składniki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Gala Gault&Millau od kuchni 140

Michał Bryś Szef Jutra Gault&Millau 2016 – deser: czekoladowo-kawowe gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/ tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc czarnego bzu z nalewki Zbigniewa Sierszuły Petit four: selekcja Petit Four Callebaut Zdjęcia od kuchni, może nie najlepszej jakości, ale robione w tak zwanym biegu... :) szef wszystkich szefów Gault&Millau, Come de Chérisey

królestwo garów
Proszek różany 171

Dzika róża zawiera mnóstwo witaminy C. Z racji tego, że surowe owoce są niejadalne a miałam ich za mało aby zrobić nalewkę lub konfiturę, postanowiłam przygotować różany proszek. To doskonały dodatek do owsianki, ciast czy deserów. Składniki 1 szkl owoców … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Naked Cake 239

cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietanki 36% 500 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru z wanilią Poncz szklanka herbaty  3 łyżki nalewki cytrynowej Dodatkowo: 100 g  truskawek 100 g borówek amerykańskich 2 małe brzoskwinie Jak zrobić naked cake: Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania puszystej

Słodkie Przyjemności
LEKSYKON MIODÓW 117

wykorzystać miód w kuchni, warto pamiętać o kilku ważnych szczegółach. Miody jasne są łagodniejsze w smaku, dlatego najlepiej sprawdzają się jako dodatek do deserów, sosów, napojów bezalkoholowych lub niektórych nalewek, czy likierów. Z kolei miody ciemne nadają się do korzennych chlebów, strucli i innych ciast, a także miodów pitnych oraz miodówek. Poniżej przedstawiam tabelę, która ma za zadanie pomóc wybrać

Ciastka - domowe słodkości