naleśniki - 13886 przepisów (strona:203/926)

KROKIETY Z MŁODEJ KAPUSTY Z SEREM I PIECZARKAMI. 595

cieście nie było grudek.Odstawiamy na 30 minut.znów wymieszać,ja dolewam jeszcze odrobinę oleju aby się nie przyklejały do patelni.Ciasto wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Kapustę,czyścimy,szatkujemy drobno.Pieczarki czyścimy i też szatkujemy na plasterki,ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)patelni rozgrzewamy tłuszcz,w rzucamy cebulkę,posypujemy odrobiną soli,wtedy ona nam szybko zmięknie,dorzucamy pieczarki i kapustę,przyprawiamy i dusimy do miękkości kapusty.Studzimy. Naleśniki napełniamy farszem ,zwijamy krokiety,obtaczamy w rozmąconym jajku,i panierujemy w bułce,smażymy na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem- idealne na szybki obiad naleśniki można usmażyć dzień wczesniej 203

naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki 2 kostki białego sera 2 łyżki jogurtu i cukru pudru żeby byly tak na słodko gdy masa jest gotowa smarujemy naleśniki i zwijamy w ruloniki i układamy jeden obok koło drugiego zapiekamy na chwilę ok15 min w piekarniku a potem wyjmujemy i zalewamy jogurtem, duży kubek rozmieszanym ze Śmietaną- maly

Moje Wyroby
Zielone naleśniki ze szpinakiem i serowym nadzieniem 167

Mój syn nazywa je dinozaurowymi ;)ale tak to już jest jak się ma w domu małego fana dinozaurów i wszystko co zielone jest dinozaurowe ;) A tak naprawdę to najzdrowsze naleśniki pod słońcem ;) I cieszę się(...)chociaż tak mogę  tym moim szkrabom przekazać trochę warzywnych witamin i minerałów.  Chociaż dzisiaj środa, propozycję swoją dodaję do poniedziałkowej akcji "Pomysł na śniadanie" . Składniki na naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 2 garście szpinaku 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru trzcinowego Składniki na serowy farsz: 100 ml jogurty naturalnego 200 gram białego twarogu

Życie zaczyna się w kuchni
Truskawkowelove – naleśniki z lodami domowymi i truskawkami 120

Rozpieszczanie zmysłów po porannym treningu w wersji de luxe Oficjalnie to tylko bezglutenowe śniadanie, które zapewni zdrową energię na cały dzień Aromatyczne, lekko kokosowe naleśniki w towarzystwie soczystych truskawek plus obłędnie delikatne lody z solonym karmelem – uwierzcie mi, można oszaleć z rozkoszy ;p *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie CIASTO(...)DODATKI Przepis na studzące zmysły lody z solonym karmelem i orzeszkami znajdziesz tu . Truskawki umyj i pokrój na kawałki. Połóż na naleśnik łyżkę lodów, a następnie złóż je na pół i jeszcze raz na pół. Ułóż po dwa naleśniki na talerzu, udekoruj truskawkami i dodaj jeszcze po jednej łyżce lodów. Składniki DODATKI 250 g truskawek kilka łyżek lodów domowej

Eat me! Fit me!
NALEŚNIKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 167

Delikatne naleśniki z wytrawnym farszem z kaszy gryczanej i kolorowych warzyw. Po podsmażeniu na oleju, stają się chrupiące i bogate w smaku. Najczęściej podaję je z sosem szpinakowym , ale dobrze smakują także z sosem pieczarkowym lub pomidorowym. Myślę, że świetnie pasowałaby tu pokrojona w kosteczkę i podsmażona z warzywami pierś kurczaka, a także tarty żółty ser lub rozdrobniona mozzarella(...)SKŁADNIKI / 4-6 sztuk 4-6 naleśników np. z tego przepisu 3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej  1 łyżeczka masła 1 łyżka oleju, np. kokosowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku po 1/3 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 1/2 cukinii przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta chili w proszku 2 łyżki

cool and minty
ŁAZANKI Z NALEŠNIKÓW NA SŁODKO 146

macie czasu ,a zostały Wam z poprzedniego dnia naleśniki?Proponuje więc  wam szybkie ,słodkie danie z minimum produktów ,które zwykle są pod ręką.   naleśniki   Na masę: `~~~~~~~~~~~ 40dag.jabłek 30 dag.masła 40g.cukru aromat waniliowy aromat cytrynowy Bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Naleśniki kroimy w kostkę jak na łazanki.Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach,masło roztapiamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Naleśniki budyniowe 261

naleśniki) 1 opakowanie dowolnego budyniu bez cukru (40g) 1 jajko L 1/3 szklanki mleka Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki dokładnie połączyć (Masa będzie bardzo rzadka). 2. Usmażyć naleśniki na suchej patelni do naleśników (na małym ogniu). 3. Podawać z twarożkiem na słodko/owocami/dżemem/czekolad

A Ty Smakuj Mnie
" PASZTECIKI " PO MYŚLIWSKU 205

cebule sól i pieprz pół łyżeczki zmielonego jałowca oliwa *********†************************ Do posypania : kozi ser lub inny twaróg ************************************  1 . Zrobić ciasto naleśnikowe z podanego przepisu i usmażyć złote naleśniki. 2 .Obrane i i umyte pieczarki w całości włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz , lekko posolić i smażyć do odparowania wody . Dodać wówczas posiekaną drobno cebulę i jałowiec .Wszystko razem lekko(...)podrumienić.Gotowe nakładać na naleśniki , posypać kozim twarożkiem i od razu podawać. Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FIT naleśniki owsiane z czekoladą :) 365

Cztery składniki = Cztery naleśniki ❤ Przepyszne, delikatne, proste i szybkie w przygotowaniu. Wiórki startej czekolady Vivani świetnie wkomponowały się w masę naleśnikową. Niby proste połączenie i nieskomplikowany dobór składników, ale jednak smak cudowny. Bo przecież w prostocie tkwi cały sekret, co zawsze powtarzam 😄 Składniki: 60 g płatków owsianych  1 jajko  100 ml mleka 3 kostki czekolady (u mnie(...)mączkę, nie musi być idealnie gładka. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Możesz zostawić łyżeczkę startej czekolady do ozdobienia gotowych naleśników.  Na suchej lub lekko natłuszczonej olejem małej patelni smaż naleśniki, dzieląc masę na 4 placki.  Wlej porcję, rozlej po całej powierzchni i smaż na średnim ogniu

Zdrowie na języku :P
NIEZAWODNE NALEŚNIKI 137

mleka oraz 1 łyżkę oleju. Mieszamy rózgą do połączenia składników. Dolewamy 1 szklankę wody i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 15-30 minut, aby ciasto odpoczęło i lekko zgęstniało. Jeśli naleśniki będziemy smażyli od razu, należy zmniejszyć ilość wody do 2/3 szklanki.  Chochelką nabieramy porcje ciasta i wylewamy na dobrze rozgrzaną i lekko natłuszczoną patelnię. Przechylając patelnię na boki(...)rozprowadzamy, tak, aby ciasto pokryło równą i cienką warstwą całe dno.  Smażymy na średnim ogniu. Przewracamy na drugą stronę, gdy spód naleśnika pokryje się brązowymi plamkami, a wierzch będzie ścięty. Po każdym naleśniku warto natrzeć patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym olejem

cool and minty
DUTCH BABY CZYLI PIECZONY NALEŚNIK 133

Pieczony naleśnik powstał w Stanach Zjednoczonych. W Niemczech znany jest pod nazwą Bismarck. Pieczony naleśnik to kilka chwil roboty. Zachowuje się jak suflet. Pięknie wyrasta żeby za chwilę opaść. Dutch baby można modyfikować według własnych upodobań. Można Zrobić go na słodko lub wytrawnie. Można użyć owoców sezonowych, a także tych z puszki. Propozycji jest nieskończenie wiele. Ja przygotowałam naleśnik(...)nutą piernika, a tłuszcz jaki użyłam w naleśniku to olej rzepakowy Wielkopolski . Składniki: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki oleju rzepakowego Wielkopolski 2 pierniki toruńskie owoce, cukier puder do dekoracji   Mąkę miksujemy na gładką masę z z cukrem, jajkami mlekiem i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 pokruszony piernik

Kuchnia w oparach
Naleśniki z mąki kukurydzianej z sosem owocowym 86

Delikatne naleśniki z sosem owocowym. Naleśniki zaraz po upieczeniu gorące składać na 4 części i polać gorącym sosem. Można do środka przed złożeniem włożyć maliny,truskawki i całość złożyć i wtedy polać sosem. Składniki: 150ml mleka 150 ml gazowanej wody 160g mąki kukurydzianej 40g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 jajka 2-3 łyżki cukru cukier waniliowy … Czytaj(...)dalej Naleśniki z mąki kukurydzianej z sosem owocowym

gotuj ze mną
Naleśniki z warzywami i boczkiem pod beszamelem / Pancakes with vegetables and bacon under bechamel sauce 155

Ingredients: masło lub olej do natłuszczenia formy / butter or oil to grease the mold 450 g warzywa na patelnię Hortex / 450 g vegetables on frying pan Hortex 6 sztuk naleśników / 6 pieces of pancakes 150 g boczku  / 150 g bacon sos beszamelowy / 1/2 juice with lemon 100 g sera parmezan / 100 g parmesan cheese   Sposób przygotowania / Preparation(...)już mamy przygotowane wszystkie części potrawy to zabieramy się do jej składania. Na naleśniki nakładamy trochę farszu, zwijamy je i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na końcu polewamy naleśniki sosem i posypujemy resztą startego sera. Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 20 minut. ***** First, we fry the bacon to blush. Then, we prepare the vegetables

Projekty ze smakiem
#20 Naleśniki ze szpinakiem i sosem pomidorowym 152

jest kwas szczawiowy, który powoduje "odwapnienie" organizmu. Dlatego świetnym dodatkiem do szpinaku jest jogurt, śmietana, jajko, mleko lub ser. Dzisiaj w przepisie wystąpi ser feta.  Zacznijmy od przygotowania naleśników. Potrzebujemy (na ok 8 sztuk): szklanka pełnoziarnistej mąki pszennej szklanka mleka 2 jaja szklanka wody szczypta soli olej Jajka roztrzepujemy z mlekiem i z solą. Dodajemy mąkę, następnie wodę(...)zioła Zawartość puszki podgrzewamy kilka minut w garnku. Następnie przecieramy przez sitko, podgrzewamy jeszcze chwile w garnku, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i mamy najprostszy na świecie sos pomidorowy!  Naleśniki podajemy polane sosem i posypane natką pietruszki, która posiada ogrom witaminy C, która przy obecnych zmianach pogody będzie miała na nas zbawienny wpływ. SMACZNEGO

Taste of imagination
Krokiety a'la ruskie 157

zacnych warzyw. Kiedy na blogu burczy mi w brzuchu zobaczyłam krokiety z nadzieniem jak do ruskich pierogów postanowiłam i ja takie zrobić, oczywiście po swojemu. Krokiety a'la ruskie naleśniki: 2 szkl. mąki pszennej po 1 szkl. piwa pszenicznego i mleka (u mnie bez laktozy), ew. więcej mleka lub woda jeśli ciasto jest zbyt gęste, powinno swobodnie rozprowadzać się(...)ciasta mieszamy trzepaczka tak by powstało dość gęste ale jednocześnie lejące ciasto bez grudek. Odstawiamy je na 15 minut. Po tym czasie na patelni z odrobina oleju smażymy cienkie naleśniki, tak by były rumiane z obu stron. W misce łączymy składniki nadzienia, ucieramy je widelcem, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy naleśniki są gotowe rozsmarowujemy na nich nadzienie

Dzieje kuchennej Wiewióry