naleśniki - 13886 przepisów (strona:146/926)

Naleśniki toffi z kremem z mascarpone 56

Naleśniki toffi z kremem z serka mascarpone i z owocami. Naleśniki : 500 ml mleka, 140 g mąki pszennej, 60 g skrobi kukurydzianej, 1 paczka budyniu toffi, 3 jajka, szczypta soli, 40 - 60 g cukru pudru, 6 g proszku do pieczenia, tłuszcz do smażenia (skórka słoniny, olej) krem : 500 g serka mascarpone, 200 ml mleka skondensowanego słodzonego, owoce lekko(...)było żadnych grudek. Następnie ciągle mieszając dodać żółtka, sól, cukier i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać białka do ciasta i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki. Serek mascarpone ubić z mlekiem skondensowanym. Na naleśniku układać krem, złożyć naleśnika i na wierzchu ułożyć owoce

królestwo garów
Naleśniki z dwóch składników 58

Lubicie naleśniki? a chcecie mieć je jeszcze szybciej niż zwykle? Nic prostszego a mianowicie wystarczy wymieszać budyń z jajami i na patelnię. Jeśli użyjecie innego budyniu będą naleśniki malinowe, czekoladowe lub jeszcze inne. Polecam zabawę z budyniami. Ale do rzeczy, będzie szybko, pysznie i wytwornie. Polecam te naleśniki bardzo gorąco. Naleśniki budyniowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki orkiszowe z kvargiem naturlanym i konfiturą z malin 61

Osobiście uwielbiam naleśniki, a z super dodatkami to istne niebo w gębie! Konfitura z malin doskonale sprawdzi się jako dodatek! Sposób przygotowania: Naleśniki 2 jaja 50g mąki orkiszowej T650 100ml wody lub mleka 5ml oleju rzepakowego do smażenia Nadzienie 200g kvargu naturalnego 20g konfitury extra z malin Sposób przygotowania: Jaja wymieszać z mąką i wodą. Naleśniki smażyć(...)bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem.  Kvarg naturalny wymieszać z konfiturą extra z malin. Naleśniki wypełnić nadzieniem. Dodatkowo można je podać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kukurydziane naleśniki 55

Uwielbiam wymyślać naleśniki. Oprócz tych tradycyjnych często smażę z różnych gatunków mąki czy na maślance, kefirze. Odkrywam moc naleśników dodając farsze wytrawne czy słodkie. Wam też polecam takie eksperymenty. Dziś naleśniki kukurydziane, pyszne, polecam gorąco. Kukurydziane naleśniki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą 64

mięsa wieprzowego 500 g kiszonej kapusty 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku sól i czarny mielony pieprz do smaku Na naleśniki do krokietów: 450 g mąki tortowej 3 jajka 650 ml wody letniej 1 łyżka oleju 0,5 łyżeczki soli Dodatkowo: z 2-3 jajka, bułka tarta i olej Przygotowanie(...)majerankiem. Wszystko dokładnie mieszamy i próbujemy. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą mieszamy (ciasto nie może mieć grudek). Ciasto odstawiamy na chwilę, a potem smażymy cienkie naleśniki. Usmażone układamy jeden na drugi.  Na każdego naleśniki nakładamy nasz farsz, składamy boki naleśników do środka i zwijamy ciasto w krokieta. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach

Słodkie okruszki
Kefirowe naleśniki z miodem i owocami 45

Pyszne i delikatne naleśniki na kefirze. Uwielbiam jak naleśniki są puszyste i delikatne i one takie są. Dodatek ulubionych owoców - mogą być mrożone i miód sprawią ze naleśniki są idealne. Zachęcam do zrobienia. Kefirowe naleśniki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Celebryci na słodko - Crêpes Suzette... 79

zdjęcie ) Crêpes Suzette to francuski deser składający się z naleśników (crêpes) i  sosu z karmelizowanego cukru i masła, soku z mandarynek, albo pomarańczy, startej skórki cytrusowej, oraz likieru Grand Mariner, triple sec albo Curaçao, podpalanych przy podawaniu deseru. Pochodzenie dania i jego nazwa są dysputowane.  Jedna wersja twierdzi, że zostało ono wykreowane przez pomyłkę(...)młody. Mniej fantastyczna wersja wyłania się z wywiadu Elsie Lee z Henrim z lat 50. W nim Charpentier wyjaśnia szczegółowo, że ' jego skomplikowana wersja rozpoczęła się od dania z naleśników z sosem owocowym, które jego przybrana matka przygotowywała na specjalne okazje '. Dodatek likieru był modny wśród paryskich kucharzy w tym czasie.   Inne źródła uważają, że danie zostało nazwane

Lejdi of the house
Dutch baby ze szparagami 54

Dutch baby ze szparagami. Dutch baby, czyli naleśnik z piekarnika. Przyznaję się bez bicia takiego naleśnik robiłam pierwszy raz. Czasem zdarza się, że Króliś siedzi sobie grzecznie przed telewizorem i nagle ni z gruszki ni z pietruszki dostaje olśnienia, że zaraz umrze z głodu. Zaczyna się słaniać na nogach, ostentacyjnie wzdycha, że umrze …I w sumie(...)bzzz ( odgłos blendera) i już wylewacie ciasto na żelwiną patelnie. Szybkim ruchem wyrzucacie garść pomidorków i po 25 minutach w piekarniku Króliś ma żarcie. W czasie jak się piecze naleśnik robicie szybko szparagi. Następnym razem użyję mniejszą patelnię lub podwoję ilość składników, bo naleśnik trochę słabo mi wyrósł Ilość porcji / Servings – 1 Czas przygotowania / Prep. time: 10 mins Czas

Spice things up
Bananowe naleśniki z karmelizowanymi truskawkami 65

Takie pyszne słodkie śniadanko sobie ostatnio zafundowałam. Miałam ochotę na naleśniki o bananowym smaku, jednak dodatek świeżego banana znacznie obciążył by ciasto naleśnikowe. Postanowiłam więc przetestować puder bananowy marki Sunday Natural. Dzięki niemu naleśniczki wyszły lekkie i mięciutkie, a ja cieszyłam się smakiem bananów, które tak uwielbiam :) Składniki (4 naleśniki): 1 jajko 200 ml. mleka(...)smażenia Do miski wlej mleko. Dodaj jajko, cukier, mąkę i puder bananowy. Zmiksuj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie przemieszaj ciasto i usmaż na odrobinie oleju 4 naleśniki, rumieniąc je z obu stron. Truskawki podziel na ćwiartki. Wrzuć do garnka, dodaj miód i cynamon. Smaż aż truskawki puszczą sok i się skarmelizują. Pod koniec wrzuć posiekane listki

Delicious Place
NALEŚNIKI Z MAKIEM I LEMON CURD 85

Kiedy mamy ochotę rozpieszczać się w weekend, bez naleśników się nie obejdzie. NALEŚNIKI Z MAKIEM I LEMON CURD, kremem cytrynowym, który można przygotować z wyprzedzeniem, to gwarantowany dobry początek niedzieli! Artykuł NALEŚNIKI Z MAKIEM I LEMON CURD pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE