naleśniki z warzywami - 1257 przepisów (strona:47/84)

Mohito – najpopularniejszy drink na świecie 194

Mohito to chyba jeden z najpopularniejszych drinków na świecie . Jest on serwowany praktycznie w każdym barze. Dla jednych jego przygotowanie wyda się czasochłonne dla innych raczej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z mozzarellą 235

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sajgonki z mięsem mielonym 107

warzywa: cebulę obrać i posiekać drobno, marchewkę zetrzeć na tarce o większych oczkach, kapustę pekińską posiekać drobno. 4) W misce wymieszać makaron, kiełki, mięso, grzyby, cebulę i marchew. Dodać jajka i doprawić pieprzem. 5) Papier ryżowy namoczyć w wodzie, układać na deseczce i nakładać delikatnie farsz uważając by papier się nie przerwał. 6) Zwijać gotowe sajgonki jak małe naleśniki

Zasmakuj Kuchni
Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią 113

Placuszki są pyszne i puszyste, a masło orzechowe nadało im wspaniałego posmaku. Cukinii praktycznie nie czuć, więc są także świetnym sposobem na przemycenie tego warzywa do

Di gotuje
Naleśnikowa lazania ze szpinakiem i riccotą 193

Delikatne naleśnikowe płaty przełożone warstwami szpinaku i ricotty oraz sosem pomidorowym z czosnkiem i mozzarellą. Moja alternatywa dla klasycznej, makaronowej wersji lasagne. :)  Składniki (na 6

Kuchnia Ellie
Krokiety z mięsem z rosołu 178

warzywa można przerobić na sałatkę albo na kotlety ), no i mięso. Z mięsa do tej pory najczęściej robiłam pastę do chleba ( to najpopularniejszy i najczęściej odwiedzany przepis na moim blogu) ale ostatnio koleżanka poddała mi pomysł mówiąc, że krokiety z mięsem z rosołu to jedno z ulubionych dań jej syna. Więc w kolejny weekend zamiast pasty zrobiłam krokiety:) Do naleśników

Cooking for Emily
Krem śniadaniowy z batata, chia i rokitnika 130

lubi i ceni :) Można go przygotować wieczorem, schować do lodówki i rano mieć super szybkie śniadanie - wystarczy bułka czy chleb, wcale nie trzeba stać i smażyć do niego naleśników czy innych placuszków. Składniki: 1 batat 1/2 słoika dżemu z rokitnika Łowicz 2 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej (chia) 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 łyżeczka masła 82% tłuszczu szczypta soli (użyłam(...)morskiej) Sposób przygotowania: Batata obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i gotujemy ze szczyptą soli i łyżeczką masła do miękkości (wody do gotowania wlewamy 1 cm mniej, niż warzywa w garnku - nie muszą być całe zanurzone, a nie trzeba będzie jej potem odlewać). Ugotowane blendujemy na gładki krem i dodajemy nasiona chia, amarantus i dżem z rokitnika. Całość dokładnie mieszamy

Kolorowy Przepisownik
SzpinakoweLOVE 361

warzywem, jego liście zawierają dużo obniżającego ciśnienie potasu, żelaza biorącego udział w transporcie tlenu i produkcji czerwonych krwinek w naszym organizmie, przez co szczególnie polecany jest osobom zmagającym się z anemią. Ponadto szpinak bogaty jest w witaminy C, E, K, B oraz betakaroten. Szpinak możemy spożywać przygotowany na wiele sposobów- w postaci koktajli, jako dodatek do sałatek, farsz do naleśników

peanutbuttermonster
Skorzonera w naleśnikach 127

Skorzonera pochodzi z Europy Południowej. Uprawiana jako warzywo jadalne- Francja, Holandia, Belgia, Niemcy. Zbiór od października do kwietnia. Po ugotowaniu podobna do szparagów troszkę. Można podać z ziemniaczanymi placuszkami. Też jak szparagi z bułką tartą.  Składniki 1 kg skorzonery 2 łyżki mąki 2 łyżki octu Sos : cytryna 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka ostrej musztardy 3 łyżki(...)śmietany 2 żółtka sól świeżo starta gałka muszkatołowa Naleśniki : 6 łyżek mąki 1/8 l mleka 6 jajek tłuszcz       Przygotowanie W dużej misce wymieszałem1 l zimnej wody z mąką i octem. Włożyłem gumowe rękawiczki ( korzenie zawierają mleczny sok, który zabarwia ręce na brązowo ). Korzenie skorzonery wyszorowałem pod bieżącą wodą, obrałem, przekroiłem na pół i natychmiast włożyłem

R'n'G Kitchen
Placki ziemniaczane 73

Jedne z najbardziej lubianych placków w naszym domu. Tradycyjne, domowe, chrupiące z zewnątrz, miękkie i gorące w środku. Podane najczęściej ze śmietaną i jogurtem lub posypane

Zasmakuj Kuchni
Dżem z cukini 147

Dżem z cukini w tym roku zrobiłam pierwszy raz. Jakoś wcześniej nie mogłam się przekonać do tego pomysłu, ale postanowiłam spróbować. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie

kuchnia doski
Torcik naleśnikowy ze szpinakiem i sosem czosnkowym 121

Postanowiłam, że wyjątkowo potraktuję kijem mojego męża, czyli naleśnikami ze szpinakiem, którego nigdy tknął i nie tknie, a ja skapitulowałam i postanowiłam uszanować jego wolę :) A z kulinarną marchewką mogłabym nie zdążyć, chcąc wziąć udział w akcji "Marchewką czy kijem? czyli jak zatrzymać motyle" zorganizowanej przez Andźkę , Deli i Justynę . Nie stosuję innych kijów w miłości poza(...)tymi kulinarnymi. A jeśli już stosuję kulinarne (czyli szpinak, ryż z warzywami, muffinki z owocami i sernik na zimno), to nie robię tego z premedytacją... Chociaż wróć! Robię to jednak z premedytacją, bo tylko wtedy, kiedy wiem, że moja druga połowa ma zapewniony obiad w pracy lub wczorajszy w domu, a na deser sam sobie zakupił czekoladę z okienkiem. Oboje

bistro mama
Kopytka - pomysł na tani obiad 99

Tradycyjne domowe kopytka - banalnie proste do przygotowania, tanie i smaczne. Można je podawać do gulaszu, duszonego mięsa i sosów grzybowych albo podsmażone z cebulką i skwarkami

Cztery Fajery
Zupa szpinakowa 187

Opis: Jedna z moich ulubionych wiosennych zup, to zupa szpinakowa. Koniecznie musi być ze świeżego szpinaku. Szpinak, nie tylko w naleśnikach, ale także w zupie idealnie komponuje się z czosnkiem, śmietankowym serkiem topionym i gałką muszkatołową. Zupę można przygotować z wyczuwalnymi liśćmi lub zmiksować na gładką masę. Składniki: 1/2 kg liści świeżego szpinaku 1 duży serek topiony (śmietankowy(...)ziołowy) 1 łyżka masła Włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera oraz pora) 3 ząbki czosnku Ser parmezan Sól, pieprz Gałka muszkatołowa Opis przygotowania: Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Z pokrojonych warzyw przygotowujemy bulion warzywny, który przyprawiamy odrobiną soli. Gdy bulion będzie gotowy wyjmujemy wszystkie warzywa. Liście szpinaku dokładnie myjemy i drobno kroimy. Następnie dusimy go na łyżce masła

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lato 2017: Naleśniki z jagodami 125

domu - do najbliższego zieleniaka mam ok. 1 km w jedną stronę, ale tam nie zawsze mają pełen wybór warzyw i owoców, ponieważ to raczej małe budki z podstawowymi warzywami i owocami). Jednak są jednak jagody mrożone i w kompocie oraz borówki amerykańskie. Te ostatnie dostępne są nawet w Biedronce. A dlaczego tak się rozpisuję o jagodach? Dla mnie jagody(...)podstawowych symboli i smaków lata. Mama dzisiaj się przyznała, że podczas ostatniego koszenia trawy ścięła krzew borówki amerykańskiej. To mi przypomniało wypróbowany jeszcze w zeszłym roku przepis na naleśniki. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie nalesniki.eu Naleśniki z jagodami Przygotuj miski, łyżkę, płaskie talerze, chochlę, patelnię, metalową rózgę, wagę kuchenną, szklankę, drewniane łopatki. Przygotuj składniki:  Ciasto

blog.moje-pasje.info
Ribollita - toskańska zupa z fasoli 133

Ribollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza,  z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo

Cztery Fajery
Naleśniki z grzybami i surówka z buraków III, Risotto (Seinfeld) 192

Nadzienie do naleśników: odmrożone leśne grzyby podsmażone na maśle z cebulą, i porządnie doprawione. Do tego bardzo smaczna surówka wg mojej teściowej. Warunek konieczny: trzeba surówkę przygotować co najmniej kilka godzin przed podaniem (inaczej będzie zbyt ostra). Składniki: 3 średniej wielkości obrane buraki (surowe) 2 jabłka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)sól, inne przyprawy wg gustu Zetrzyj warzywa na tarce lub drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dopraw solą. Wstaw do lodówki. The Mango (season 5, episode 1) I feel full after the risotto , these words are uttered in the famous scene at the restaurant where George and Karen have dinner. Her words and body reaction say it all. From

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa grzybowa 144

laurowe i ugotować  na średnim ogniu. Ja często do takich zup używam mięsa (najczęściej kawałka karkówki), które później wykorzystuję jako bazę do przygotowania farszu do pierogów, naleśników lub uduszenia w białym sosie śmietanowym. Marchew, pietruszkę i seler umyć, obrać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Wszystko poddusić na połowie masła(...)drobno, jak lubimy. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na pozostałym maśle. Dodać grzyby i udusić razem do miękkości, a następnie przełożyć do wywaru z warzywami. Dopiero na tym etapie dodaję do zupy sól. Oczywiście do smaku. Całość gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Doprawić pieprzem. Zupę grzybową najbardziej lubię z kluseczkami kładzionymi, kleksem śmietany

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania