Racuchy na kefirze Szybkie racuszki na kefirze (bez drożdży!), z jabłkami to prosty przepis na pyszny deser, drugie śniadanie lub kolacje. Lekkie, puszyste i chrupiące placuszki
Blog z ApetytemSerniczki z patelni Placuszki z białego sera to pyszna alternatywa dla tradycyjnych racuszków. Są mięciutkie, puszyste i bardzo serowe w smaku Kiedy mamy ochotę na coś
Blog z ApetytemKiedy nie mam pomysłu na obiad często robię naleśniki, w które zawijam przeróżne składniki. Jednym razem tworzę naleśniki na słodko, innym na słono – tym razem
Via GustoKiedy zostaną mi ziemniaki z obiadu, a nie mam ochoty robić kopytek lub klusek śląskich to robię placki. W ten sposób można w szybki i łatwy
talerz przyjemnościNaleśniki bez jajek, niemożliwe? A jednak. Zachciało mi się naleśników, ale okazało się że w lodówce nie ma ani jednego jajka. Postanowiłam spróbować bez nich ... i
słodki bratekSkoro mamy weekend można się spodziewać co będzie na blogu. Ulubione śniadanie Miśki - placuszki. Ale żeby nie było cały czas tak samo, wprowadzam różne kombinacje. Tym
Gotowanie z pasjąBardzo dobre, delikatne placuszki twarogowe. Podawać je z dowolnymi owocami. Są pycha Bardzo szybko się je robi, polecam. W wersji mniej kalorycznej można dodać miód. Wykonanie
Kuchnia PokoleńPyszne naleśniki z wytrawnym nadzieniem oraz kremowym sosem. Zapieczone z serem smakują wyśmienicie! Naleśniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 0,5 szklanki wody niegazowanej 1 szklanka
VioletoweKucharzeniePrzepis powstał z miłości do naleśników, po prostu. ;) Moja miłość do naleśników i niemarnowania jedzenia ponownie wzięła górę i tak powstał ten przepis. Łatwo dostępne składniki
Cooking MonsterNaleśniki to ulubione danie każdego z nas, w ich przygotowaniu nie ma nic trudnego, liczy się pomysł na farsz lub nadzienie i za każdym razem mamy
Wanilia i KardamonWitam po przerwie:) Mało mnie było ostatnio ale dni nam się robią dłuższe więc postaram się znaleźć troszkę czasu na powrót do blogowania. Dziś proponuję pyszne
Kto ugości moich gości?W środowe przedpołudnie zapraszam na pyszne naleśniki ze słodkim nadzieniem. Połączenie naleśników z dżemem i kremem mascarpone było strzałem w dziesiątkę. Naleśniki wyszły przepyszne. Koniecznie musicie
Tradycyjna kuchnia Kasikońcu dodać obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłka. Wymieszać i odstawić na ok.10 minut. Smażyć na rozgrzanej patelni, na małej ilości oleju* (ja dodawałam po 1 łyżeczce oleju na partię placuszków), na niezbyt dużym palniku tak, by dopiekały się wewnątrz, a nie paliły z zewnątrz. Na jeden placuszek wylewałam pełną łyżkę ciasta. W trakcie smażenia przewracałam kilka razy(...)mnie się nie sprawdziło, racuchy zbytnio się rumieniły, dlatego smażyłam na minimalnej ilości. I po raz kolejny do smażenia wszelakich placków idealnie sprawdziła się u mnie patelnia do naleśników. Podawać posypane mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym, lub polane płynnym miodem i posypane płatkami migdałów, lub po prostu zajadać same, dla mnie same są najlepsze, ale to już rzecz gustu
Smaczne ZdroweSpecjalnie dla wszystkich łasuchów prezentuję przepis na pyszne racuchy z gruszkami. Są pulchne i miękkie w środku. Doskonałe na śniadanie, podwieczorek, a nawet obiad na słodko
Tradycyjna kuchnia Kasi~naleśniki z mąki kokosowej z kakaową ricottą i malinami (również w środku)~ PRZEPIS /1 porcja/ ~2 jajka ~40g mąki kokosowej ~70-110ml mleka ~szczypta soli
breakfast of dreams