naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:85/194)

Naleśniki z kaszy manny 376

140g) 1 szklanka mleka zwykłe lub roślinne 1 jajko Opcjonalnie 1 łyżeczka słodzidła – ja nie słodzę Olej do smażenia Przygotowanie: Kasze manną zalać mlekiem, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Dodać jajko. Wymieszać.  Do ciasta możecie dodać około 2 łyżki oleju lub smarować za każdym razem patelnię tłuszczem za pomocą pędzla. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanej(...)świeże lub mrożone) 1 łyżka wody Opcjonalnie 1 łyżeczka słodzidła Przygotowanie: Maliny wrzucić do rondelka z wodą i dusić aż się rozpadną. Na koniec opcjonalnie dosłodzić do smaku. Polać naleśniki. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Krokiety z kapustą i grzybami 135

mniejsze kawałki. Ciasto na naleśniki zmiksować za pomocą miksera i usmażyć 10 cienkich naleśników. Na jeszcze ciepłe naleśniki wyłożyć farsz i zwinąć. W głębokim talerzu roztrzepać jajko (można dolać odrobinę mleka). Panierować krokiety w jajku oraz bułce tartej. Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać

KuchniaWeDwoje.pl
Pierogi ruskie 337

później. Jeżeli zostanie farsz - można usmażyć naleśniki i zrobić naleśniki z ruskim farszem - też będą smaczne.  składniki  ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz  ( zrobiłam ok 75 szt ) 400 g ziemniaków 400 g sera białego 200 g cebuli sól pieprz olej do smażenia do podania cebula lub boczek przygotowanie Ciasto Przesianą

Stare Gary
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 125

mleka 1  łyżka oleju  szczypta soli  nadzienie:  300 g serka twarogowego homogenizowanego  1 pęczek szparagów  100 g wędzonego łososia  sól, pieprz  Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj

Kuchnia bezglutenowa
Naleśniki z powidłami. 131

mleka (1 szklanka) -50 ml. wody mineralnej (1/5 szklanki) -2 łyżki oleju -powidła Sposób przygotowania: Wyżej wymienione składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na patelnie bez tłuszczu wlewamy jedna nabierkę ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Po chwili przewracamy na drugą stronę. Następnie smarujemy całego naleśnika powidłami i zwijamy. Smacznego

Magia jedzenia.
KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 165

niestety czas mnie naglił i dziś jej nie dodałam. Ciasto na naleśniki podam bez proporcji,  ponieważ wszystko zależy od ilości jaką się chce ich usmażyć. Ja przeważnie potrzebuję dwa jajka, ok.1,5 szklanki mąki i mleka tyle, żeby konsystencja naleśników była nie za rzadka. Trochę soli i oleju do środka, ponieważ smażę je na teflonowej patelni

potrawyregionalne
Pancake’i z niespodzianką 286

mieszamy jeszcze raz.   Patelnię przecieramy papierowym ręcznikiem zamoczonym w oleju. nakładamy po jednej łyżce ciasta naleśnikowego, na środek ciasta nakładamy zamrożone krążki Nutelii, przykrywamy Nutellę niewielką ilością świeżego ciasta (czekolada nie może wystawać, bo będzie się przypalać na patelni). Pieczemy z obydwu stron na złoty kolor.   Naleśniki podajemy na ciepło z owocami, jogurtem, śmietaną lub cukrem pudrem

Ciastkozercy
Hui two-layer crepes - chińskie naleśniki dwuwarstwowe 164

szklanki mąki 1 szklanka wody (w temperaturze pokojowej) 1 łyżka oleju 1 szczypta soli (dałam 1/3 łyżeczki; w innych przepisach nawet 1 cała) Druga warstwa: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody (w temp. pokojowej) 2 łyżki cukru pudru   Pierwsza warstwa: Mąkę wsypać do miski, dodać wodę, olej oraz sól. Całość wymieszać i odstawić na około 10 minut(...)Całość: Rozgrzaną patelnię posmarować olejem (jeśli jest taka potrzeba). Na całym dnie patelni rozprowadzić cienką warstwę pierwszego ciasta i smażyć około 1 minuty. Na to wlać warstwę drugiego ciasta i smażyć jeszcze 1-2 minuty. Placek delikatnie przełożyć i smażyć kolejne kilkanaście sekund (do ścięcia się). Czynności powtarzać z resztą ciasta.      Naleśniki posmarowałam dżemem z czarnej

Di gotuje
NALEŚNIK - MINI GIGANT 319

naleśnik racuchowy podany z ulubionymi owocami i gęstym jogurtem naturalnym, posypany cukrem pudrem. No co tu dużo pisać, trzeba zrobić ☺☺☺☺☺☺☺ Składniki:  0,5 kg mąki  0,5 litra mleka  250 ml wody  3 małe jajka lub 2 duże  2 łyżki cukru trzcinowego  laska wanilii  szczypta soli kieliszek wódki lub spirytusu  olej(...)Białka oddzielić od żółtek, ubić trzepaczką jedno i drugie na pianę ale nie na sztywno w oddzielnych naczyniach.  Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.  Łyżką wazową wlewać na całą patelnię, jak naleśniki tylko odrobinę więcej ciasta.  S mażyć na głębokim tłuszczu z obu stron.Kiedy z jednej strony placek będzie już podsmażony,  rozciągnąć łyżką ciasto

pieprzny smaczek
Rozetki, czyli smażone ciasteczka skandynawskie 130

kształtów: gwiazdkę, śnieżynkę, motylka lub serce. Rozetki są bardzo delikatne i kruche, podobne w smaku do faworków, jednak powstają one z zupełnie innego rodzaju ciasta. To na rozetki jest płynne, prawie takie jak na naleśniki. Ogólnie muszę stwierdzić, że skandynawskie rozetki to całkiem fajna odmiana od naszych chruścików. Warto spróbować. Podobno w Skandynawii najpopularniejsze są w okresie bożonarodzeniowym, jednak(...)Czwartek :) Składniki: 1 szklanka mąki pszennej (przesianej) 2 duże jajka 250 ml mleka 1,5 łyżeczki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej smalec lub olej (do smażenia) cukier puder (do oprószenia) Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką, płynną masę o konsystencji odrobinkę gęściejszej niż ciasto naleśnikowe. Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy 1-2 łyżki mąki, jeśli

MyCookBook.pl
Puszyste zielone naleśniki orkiszowe z pikantną konfiturą wiśniową 143

czasu do czasu, do momentu, aż odparuje nadmiar płynu i całość zgęstnieje. Na koniec dodać oleju rzepakowego z chili i wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Naleśniki: W misie blendera umieścić odmrożony szpinak, maślankę, olej rzepakowy i twaróg, po czym włączyć urządzenie. Do miski wbić jajka, dodać sól, cukier trzcinowy i krótko zmiksować lub roztrzepać. Następnie wlać masę szpinakową. W osobnej(...)sobą oba rodzaje mąki orkiszowej, proszek do pieczenia i sodę. Do składników mokrych wsypać składniki suche i dobrze wymieszać lub zmiksować. Rozgrzać dużą patelnię z nieprzywierającą powłoką, wlewać chochlę ciasta naleśnikowego i rozprowadzać je kolistym ruchem na całości patelni. Smażyć krótko z obu stron. Naleśniki podawać z konfiturą wiśniową. Uwagi: Aby naleśniki miały wyrazisty zielony kolor, można dodać

Passions hobbies life
KAKAOWE NALEŚNIKI 112

SKŁADNIKI: Ciasto 5 łyżek kakao 2, 5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 3 łyżki cukru 2 jajka Szczypta soli Dodatkowo Dowolny dżem

Gotowanie Patki
Naleśniki z parówką. 122

Doskonała propozycja na szybki i smaczny obiad.  W mikserze szybko robimy ciasto z mleka, jajka, mąki i szczypty soli. Możemy dodać z 3 łyżki oleju

chleba naszego
Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem 200

Składniki: Ciasto na naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej; 2 szklanki mleka; 1 jajo; 1/2 płaskiej łyżeczki soli; 1/2 płaskiej łyżeczki cukru; Olej do smażenia; Klarowane

Gospodyni Miejska
szpinak z twarogiem w naleśnikach... 198

Składniki: NALEŚNIKI:mleko 3,2% 350 ml, woda gazowana 150 ml, jajka 2 sztuki, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki, mąka tortowa 40 dag NADZIENIE:szpinak świeży lub mrożony 4 pęczki, masło do smażenia 2 łyżki, cebula 1 sztuka, czosnek świeży 6 ząbków, kucharek 2 łyżeczki, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, twaróg ze Strzałkowa(...)jajko 1 sztuka, mleko 3/4 szklanki z podanych składników zmiksować ciasto naleśnikowe i odstawić na 40 minutprzed smażeniem można wlać z 1/4 szklanki wody gazowanej i dobrze wymieszać na mocno rozgrzanej patelni do naleśników 28 cm smażyć złociste naleśniki i odkładać na talerz - wyszło 8 dużych naleśnikówświeży szpinak listki dobrze opłukać i zalać w misce wrzątkiem

W Mojej Kuchni Lubię