naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:86/194)

Naleśnikowe świderki bolognese z sosem beszamelowym 415

faszerowane naleśniki? Ja bardzo:). Staram się podawać je tak by zaskakiwać gości - i tak powstały te faszerowane ruloniki.  Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 300g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia(...)oregano Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 100g żółtego sera sól, pieprz, czosnek granulowany,  1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.  2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone, cebulę i marchewkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy jeszcze chwilę, po czym dodajemy pomidory w puszce. Dusimy

Szefowa kuchni
Delikatnie imbirowe naleśniki z jabłkiem 133

łyżka oleju słonecznikowego lub rzepakowego - 1 niepełna szklanka mleka - 2 łyżeczki syropu imbirowego - szczypta soli (u mnie różowa himalajska) - 1 duże jabłko - cukier puder - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżka miodu (u mnie jest to miód z mniszka lekarskiego ) W misce dokładnie łączę mąkę z mlekiem, olejem, solą, syropem z imbiru i roztrzepanym jajem. Kiedy ciasto jest już starannie(...)pudrem i polewam starannie mieszanką cytryny i miodu. Również odstawiam na ok. 1-2 godz. w chłodne miejsce.  Kiedy upłynie już czas chłodzenia jabłka  i ciasta, na rozgrzanej patelni smażę naleśniki, kładąc na każdym z nich plasterki jabłka. Smażę z dwóch stron, aż się delikatnie zarumienią.  Już na talerzu posypuję cukrem pudrem. SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze

Wielopokoleniowo
Naleśnikarka z redcoon.pl 153

szpatułki do wygładzania ciasta...[ dałam znać o tym komu trzeba i wszystko się wyjaśni ] ..taka szpatułka jest potrzebna aby rozprowadzić równomiernie ciasto po blacie naleśnikarki..była tylko szpatułka do przewracania ciasta. Severin CM 2198 -naleśnikarka posiada powłokę nieprzywierającą, która zapobiega przyklejaniu się ciasta i tym samym ułatwia czyszczenie urządzenia. Smażenie na naleśnikarce nie wymaga użycia oleju(...)inną....oczywiście też drewnianą..i przewracanie pancakes odbywało się bez problemu.. Na naleśnikarce smażyłam również naleśniki koronkowe...smażenie odbywało się bez żadnego problemu.. No i przyszła pora na tradycyjne  naleśniki...pomimo tego, że nie mam szpatułki do wygładzania ciasta [mam nadzieję, że niedługo to się zmieni]..udało mi się usmażyć naleśniki...nie były

Moje domowe kucharzenie
Szpinakowe naleśniki 150

tego dodajmy świeże sezonowe owoce, bitą śmietanę, lub bardziej dietetycznie serek i pysznie danie gotowe.     Szpinakowe naleśniki Czas przygotowania: 50 minut Składniki:  100 g świeżego szpinaku 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju ok.1,5 szklanki mleka 1 szklanka zimnej wody szczypta soli Wykonanie: Szpinak płuczemy, odcinamy łodyżki. Wkładamy go do blendera, dolewając(...)szklankę mleka. Blendujemy bardzo dokładnie na jednolitą masę, a następnie dodajemy pozostałe składniki i dalej blednujemy. Odstawiamy na 30 minut, aby rozwinął się gluten. Po tym czasie sprawdzamy konsystencję ciasta, jeśli będzie za gęste dolewamy nieco zimnej wody i dokładnie mieszamy. Na kuchence mocno rozgrzewamy suchą patelnię o grubym dnie. Mam taką żeliwna, której używam tylko i wyłącznie do smażenia

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki szpinakowe na słodko 103

szpinaku Hortex 1 szkl mąki 1 jajko 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 200 g świeżych truskawek Przygotowanie: Szpinak blendujemy razem z mlekiem, następnie przelewamy do miski i dodajemy pozostałe składniki na naleśniki. Miksujemy razem i odstawiamy ciasto na 30 minut. W tym czasie myjemy truskawki, odcinamy szypułki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Naleśniki z klopsikami, warzywami i awokado 155

Uformować klopsy. Smażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć około 2-3 minut z jednej strony i 2-3 minut z drugiej strony. Klopsy muszą się przesmażyć i nabrać koloru. Przygotowanie naleśników – wszystkie składniki na naleśniki wymieszać razem. Musi powstać gładka jednolita masa. Na rozgrzaną patelnię wylać część ciasta, rozprowadzić ciasto na całej patelni. Smażyć tak długo

Kuchnia Pokoleń
Koktajl kokosowo-bananowy z zsiadłym mlekiem 119

witaminy D i K.  Czym się różni od oleju kokosowego? Ma bardziej zwartą konsystencję i jest produktem gotowym do spożycia w formie kremu. Świetnie sprawdza się też jako zamiennik masła do smarowania pieczywa.  Po za tym doskonale podkreśla smak przeróżnych deserów, koktajli, owsianek, ciast, ciasteczek, czy naleśników. Kto się skusi na porcyjkę zdrowia? (1 porcja

Di gotuje
JABŁKA W CIEŚCIE 120

mąkę ( żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki ), następnie dodać proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki  4. ubić piane z białek i dodać do ciasta, delikatnie mieszając  5. jabłka obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne  6. dodać do ciasta  7. smażyć na dobrze nagrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor

Darcia w kuchni
Naleśniki z jabłkami na śniadanie 149

przydadzą się każdemu...ukoją najbardziej skołataną duszę :) Zapraszam na szybkie naleśniki z jabłkami: - 1,25 szklanki kefiru / maślanki / mleka ew. wody gazowanej - 2 jajka - 1,5 szklanki mąki - 0,5 łyżeczki p roszku do pieczenia ( można pominąć) - 3 łyżki oleju - 3 łyżki cukru - 2 duże jabłka Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą ( można zmiksować). Odstawić na 10 minut. Ciasto

kawawszklance
Koperty z kurczakiem, pomysł na super kolację 212

się poeksperymentować w kuchni i zrobić rodzinie niespodziankę. Ciasto na naleśniki – wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera i odstawić na chwilkę. Nadzienie – Kurczaka pokroić w cienkie słupki, paprykę oczyścić z nasion, błonek i pokroić w paski, pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka, pieczarki i paprykę. Doprawić solą pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Pijane pomarańcze smażone, w białym winie 181

cukru 2/3 szklanki mąki ( u mnie bezglutenowa do naleśnikówolej do smażenia  Pomarańcze pokroić w równe pół cm krążki i zalać rumem. Odstawić.Oddzielić białka i ubić pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wlewać wino i mieszać. Dodaj cukier i żółtka. Teraz delikatnie dodawaj pianę.  Ciasto ma być lekkie i puszyste. Zanurzaj krążki w cieście

AZgotuj!
Pankejki 192

Amerykańskie naleśniki ( pancakes ) - puszyste i lekkie. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy obiad. 3 szklanki mąki  2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 1/4 szklanki oleju 3 szklanki maślanki 4 jajka Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić (  na 15 min - a nawet całą noc ;)) Pankejki smażyć na rozgrzanej suchej patelni na średnim ogniu

Atlas Smaków
.904. blade jak śnieg 109

mniej / więcej w razie potrzeb ~jajko ~szczypta soli ~łyżeczka oleju Mieszamy mąkę z solą i gumą guar, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Odstawiamy na ok. 15-20 minut. Po tym czasie rozgrzewamy patelnie, lekko ją natłuszczamy (szczególnie przed pierwszym naleśnikiem) i smażymy naleśniki. Jeśli po odstawieniu ciasta zgęstnieje ono należy dolać mleka/wody. Smacznego

breakfast of dreams
naleśniki grahamkowo-pszenne z kapustą kiszoną i pieczarkami... 132

czarny mielony 1 łyżeczka, bułka tarta 3 łyżki NALEŚNIKI: jajka 2 sztuki, mleko 1/2 litra, woda zimna 1/2 litra, cukier 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka, mąka pszenna typ 1850 graham 1 szklanka, mąka tortowa 2 szklanki, olej rzepakowy 2 łyżki kapustę kiszoną ugotować do miękkości w niedużej ilości wody, na oleju usmażyć cebulę posypaną cukre, dodać drobno pokrojone pieczarki(...)mieszając zagęścić, wystudzić w dzbanku miksera wszystkie składniki naleśnikowe dobrze zmiksować, przelać do dzbanka i odstawić na 30 minut, ciasto ma być nie gęste dość rzadkie, jeśli trzeba to dolać mleka lub dosypać mąki na dobrze gorącej patelni do naleśników 22 cm smażyć naleśniki na złocisto na każdy naleśnik na jednej połowie nałożyć porcję farszu naleśniki składać

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki biszkoptowe z nadzieniem serowo-makowym 164

wszystkim?) udzielający mi się klimat nadchodzących świąt :) Tak oto powstały sero-makowe naleśniki, do których postanowiłam zrobić dodatkowo bardziej puszystą wersję ciasta. Smakują doskonale posypane cukrem pudrem lub posmarowane dżemem pomarańczowym. A może macie własny pomysł na ich podanie? Składniki (na ok. 8-9 szt.): Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2-3 łyżki wody gazowanej(...)mlekiem, a następnie dodajemy 3/4 szklanki przesianej mąki. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na ok. 10-15 minut. W międzyczasie ubijamy białka na sztywną pianę. Dosypujemy do niej resztę przesianej mąki i ostrożnie mieszamy. Następnie dodajemy pianę do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie mieszamy, aby całość się połączyła. Smażymy naleśniki, wlewając na patelnię trochę więcej ciasta niż przy tradycyjnych naleśnikach

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania