Placuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne, puszyste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ze słodkich naleśników najbardziej lubię te z twarożkiem i jabłkami. Pozostało mi jeszcze kilka słoiczków startych jabłek lekko zasypanych cukrem i zagotowanych w słoikach. Jabłka takie
Gotuj Sam!Pamiętam jak kupiłam pierwszą gofrownicę i piekłam gofry bardzo często. Potem stwierdziłam, że mamy na jakiś czas dość goferków. Teraz od jakiegoś czasu znów mam zachcianki
O kuchni z uczuciemSmażąc te placuszki po raz pierwszy - sądziłam, że będą twarde jak skała i będzie można nimi wybić okno... Wyszły rewelacyjne i po prostu je uwielbiam! Idealnie
Di gotujeNie robię zbyt często drożdżowych racuszków, ale chyba jednak zacznę;) Ich największymi wielbicielami są dzieci, jednak dorośli też nimi nie pogardzą! U nas tak się przyjęło
Z miłości do słodkościTemat naleśników będzie na blogu poruszany niejednokrotnie. Poprzednio chciałam zwrócić uwagę na wykorzystanie serwatki. Dzisiejszy wpis powinien być inspiracją dla tych, którzy mają problem z pieczeniem
mojewypiekiinietylkoPulchniutkie, smaczne racuchy to znakomity obiad lub podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Dzisiejsze marchewkowe z dodatkiem orzechów włoskich idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Marchewkowe racuszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie placuszki to doskonała propozycja na szybkie śniadanie oraz pożywną przekąskę, którą można też zabrać do szkoły lub pracy. Idealnie smakują na ciepło i zimno, w
Di gotujeŚniadanie za oceanem? Pancakes oczywiście! Te puchate placuszki podbiły serca smakoszy nie tylko w USA. Najczęściej polewa się je syropem klonowym albo podaje z masłem orzechowym
Obiad gotowyW moim domu wszyscy uwielbiamy racuchy drożdżowe z jabłkami, lecz czasami - na szybo smażę właśnie takie placuszki. Są rewelacyjne i przyznam, że sama potrafię zjeść połowę
Di gotujeTrid jest odpowiednikiem tak jak by naszych naleśników w Maroko i je się go na śniadanie z dżemem czy powidłami powidłami ale jest również dodatkiem zamiast np. ziemniaków do głównych potraw jak np.R'fissa i wiele innych . Nie ma przy tym dużo pracy ale dla początkujących osób takich jak ja jest to wyzwanie, bo dopiero(...)zaczynam poznawać kuchnię Marokańską Składniki: 500g mąki pszennej 200g semolina łyżka soli woda tak by ugnieść ciasto Sposób: Dodajemy całą mąkę,150 g samoliny (50g zostawiamy na później) Sól,i woda Ciasto ugniatamy około 10 minut bardzo energicznie,tak drożdżowe ciasto. gdy juz wyrobimy rozdzielamy na mniejsze kuleczki typu piłka golfowa pozostawiamy w spoczynku przykrywając ręczniczkiem na około
Viola cooks with passionszybko i śniadaniowo. Jak już wiecie wolę wersję na słono, ale czasem każdy miewa zachcianki na słodkie, dlatego dziś placki z dodatkiem banana. Owoc jest dość wyczuwalny w cieście, a placuszki stanowią świetną odmianę od tych tradycyjnych z jabłkiem. Możecie je podać z waszym ulubionym dżemem, cukrem pudrem lub bez dodatków tak jak ja to zrobiłam. Ps. Mam teraz(...)Kilka kropel soku z cytryny Olej do smażenia Przygotowanie: Banany rozdrobnić widelcem lub zblendować. Skropić sokiem z cytryny. Dodać jajko i jogurt naturalny – wymieszać. Następnie dodać połączone suche składniki. Mieszamy, aby powstała nam jednolita masa. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron (ja użyłam w tym celu patelni do naleśników, którą smarowałam tłuszczem za pomocą pędzla
Fabryka pomysłówJak to zwykle u mnie bywa zdania na temat nowego dania okazały się delikatnie podzielone. Khodor na przykład pochłaniał jednego za drugim bez narzekania i zbędnych
Lejdi of the houseDziś przepis na klasyk mojego dzieciństwa, który z odpowiednimi dodatkami został wyniesiony na kolejny level pyszności! Mniam! :) Oryginalnie były to parówki zawijane w naleśniki
Cooking MonsterTen tydzień zaczynam śniadaniowo i słodko. Zobaczymy, jak będzie dalej... Głównym składnikiem placków jest banan, dzięki czemu można znacznie zredukować ilość użytej mąki. Przez to jednak
Pełny talerz