metod, uwzględniających czynnik ludzki. Zastosowanie niskich temperatur sprawia, że żywność tak przygotowana odznacza się większymi wartościami odżywczymi od innych produktów konwencjonalnych. W ofercie GoodFoods można znaleźć żywność taką jak: oleje, zioła/herbatki, przetwory, miody, czekolady, konopie. Ja dzisiaj postaram się Wam przybliżyć bardziej tę ostatnią kategorię, pokażę jakie produkty marki GoodFoods zawierają owe ziarna oraz jakimi właściwościami się charakteryzują. Ciekawi(...)orzechowy posmak konopi. Produkt ten świetnie nadaje się jako dodatek do słodkich posiłków, jako krem do naleśników, placków, czy słodki dodatek do owsianek. maksymalne dzienne spożycie dla dzieci w wieku: 2-6 ⟶ 2-4 łyżeczki 6-12 ⟶ 4-8 łyżeczek OLEJ KONOPNY To wysokiej jakości olej tłoczony na zimno, o orzechowym smaku. Niefiltrowany, poddany naturalnemu procesowi sedymentacji. Zawiera
Zdrowie na języku :P1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 250 g serka ricotta , 2 jajka, 2 łyżki roztopionego masła
Świat Domowej KuchniNaleśniki ze szpinakiem, serem feta i sosem czosnkowym to pyszne danie dla wszystkich szpinakożerców a także jedno z moich ulubionych, które bardzo często pojawia się na
Smakowite DaniaPyszne, małe lekkie placuszki zachwycą zarówno dorosłych jak i nasze pociechy. Można przygotować je z każdym ulubionym owocem: morelami, brzoskwiniami, jabłkiem czy bananami. Najlepiej smakują
Walijskie PichcenieOd zawsze wiadomo, że krokiety to świetny pomysł na obiad czy też ciepłą kolację. Podstawą dobrych krokietów jest naleśnik, ile ja się naszukałam dobrego przepisu na
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipatelni podgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, aż będzie rumiane z każdej strony *** *** Cebulę kroimy na dość duże kawałki, dokładamy do mięsa i przez chwilę razem podsmażamy *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażymy jeszcze przez kilka minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję gotowego(...)farszu – około 2-3 łyżki *** *** Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Farsz posypujemy łyżką startego żółtego sera *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym *** *** Całość posypujemy resztą startego żółtego sera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane pokrojonym szczypiorkiem
Blog z Apetytembędzie smakować jak ciastko ptysiowe, co byłoby raczej nie możliwe), więc na wszelki wypadek nie spodziewałam się zbyt wiele. Pudding okazał się wspaniały - w smaku przypomina omlet lub naleśniki, z tą różnicą, że jest baaardzo puszysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Brytyjczycy podają go jako dodatek do mięs lub pieczeni w sosie, ale rewelacyjnie smakuje też na słodko(...)łyżeczki soli 6 łyżeczek oleju CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie blendera (tak, blendera :)) umieszczamy jajka, mąkę, mleko i sól. Miksujemy przez kilka minut. Przelewamy do dzbanka i wkładamy do lodówki na 30 minut, żeby masa "odpoczęła". 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Do foremki na muffinki wlewamy olej - po 1 łyżeczce na każdą przegródkę
My Culinary ArtSajgonki , krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone jako zakąska z różnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone(...)Sajgonki smażone zazwyczaj mają mniejsze rozmiary. Do zawijania farszu służy specjalne ciasto lub papier ryżowy. W Europie, szczególnie w Holandii i Belgii, sajgonki znane są pod nazwą loempia..Nazwa angielska „spring rolls” jest dosłownym tłumaczeniem nazwy chińskiej. Polska popularna nazwa „sajgonki” odnosi się raczej do bardziej w Polsce znanej wersji wietnamskiej. Składniki: - papier ryżowy
mojewypiekiinietylkoBardzo fajne i smaczne naleśniki, bez mąki,a z kaszą manną. Słodzone syropem klonowym. Przepis znalazłam na blogu szczesliva.pl . Są bardzo podobne do tradycyjnych, tak stwierdził
kruche babeczkiLubie rabarbar. W sezonie korzystam z niego na maxa! A więc kilka przepisów z rabarbarem... Racuchy drożdżowe z twarogiem wiejskim i rabarbarem ok. 2 szklanek
Gotuj Sam!Placki to chyba nasz ulubiony sposób na kolację lub podwieczorek. Robi się je błyskawicznie, można dodać owoce, czekoladę, twarożek - i już jest pyszne danie na
Kulinarne Inspiracjeprzygotowaniem nie muszę się spieszyć. Inne niż na codzień, spokojne, odświętne. Takie, przy których przygotowaniu mogę puścić wodzę fantazji, zaskoczyć czymś nowym, delikatnym i słodkim. Nie przepadam za zwykłymi naleśnikami, ale Pancakes to już zupełnie inna bajka. Cenię je za uniwersalność. Są równie dobre nie zależnie od tego jakiej użyjemy mąki pszennej, kukurydzianej, pełnoziarnistej. Z powodzeniem możemy maślankę zastąpić(...)cytryny 2 łyżki oleju Krem budyniowy 2,5 szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 jajo odrobina ekstraktu waniliowego + dżem, owoce Pancakes: Maślankę, olej, jajo, cukier waniliowy i sok z cytryny umieszczamy w jednej misce i dokładnie mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Ciasto będzie dość geste
Zapiski Młodej Żonyi/lub groszku dla tych co lubią,1-2 łyżki keczupu opcjonalnie.Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości. Ja wolę pokroić, wtedy szybciej się upiecze.Przyprawami z olejem nacieramy mięso i odstawiamy na trochę (przynajmniej pół godziny), żeby się przegryzło. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni w odkrytym naczyniu. Jak zacznie się rumienić, wtedy wyjmujemy z piecyka(...)Dodajemy keczup oraz sos powstały z pieczenia. Na koniec wsypujemy odsączoną fasolę (odlewam tylko wodę, nie płuczę jej) i przepłukaną kukurydzę i/lub groszek. Mieszamy.Smażymy naleśniki i zawijamy z nadzieniem. Przepis na ciasto podałam pisząc o ślimaczkach naleśnikowych ;) Naleśniki z takim nadzieniem można podać na dwa sposoby:* Na naleśnik nakładamy farsz (tyle ile się lubi
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na pyszne śniadanie lub słodki podwieczorek :) Pulchniutkie racuchy z jabłkami, na drożdżach. Miękkie, delikatne i puszyste. Smażone w głębokim oleju, ach te kalorie! ;) Obficie oprószone
Domowa cukiernia EwyPrawdziwy hit! Naleśniki, ale w całkiem nowej zaskakującej wersji, bo jako... muffinki. Proste w przygotowaniu i z wykorzystaniem zdrowszych składników. Można je wzbogacić o ulubione dodatki zarówno na słodko i na słono. Ja kilka zrobiłam z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami włoskimi, a kilka z mrożonymi owocami. Można też zrobić bez żadnych dodatków i później zjeść z miodem, czekoladowym(...)szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i ksylitol. Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto). Nakładać ciasto do foremek na muffinki do połowy wysokości (u mnie silikonowe). Dodać wybrane
Healthy food explorer