sobie o niej przypomnieć i przygotować coś z jej udziałem. Mąka kokosowa jest naturalnie bezglutenowa, ma niesamowity i przepyszny smak jak i zapach. Świetnie nadaje się do przyrządzania placuszków, naleśników, wypieków. Należy pamiętać, że chłonie ona dużo płynów, dlatego nie zapominajcie o tym fakcie, kiedy będziecie jej używać. NASIONA CHIA Kto teraz nie zna już nasionek chia? Myślę
Zdrowie na języku :Ppałką blendera wszystko zmiksować, doprowadzić do zagotowania do czystych słoików nakładać gorący, zakręcić, postawić słoiki na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu pyszny zapasik na zimę do naleśników, do ciast, deserów, do herbaty.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZawsze gdy mam trochę więcej czasu rano, robię sobie dobre śniadanie. Dobre śniadanie w moim rozumowaniu to oczywiście naleśniki lub innego rodzaju placuszki ;) Zapraszam Was na bardzo prosty i szybki przepis. Placki fajnie się smażą, możecie do nich dodać ulubione owoce ;) Składniki: 250g jogurtu naturalnego 170g mąki pszennej 2 jajka opakowanie cukru waniliowego dżem, cukier puder lub owoce
Czerwona Porzeczkacoś słodkiego. Zaczęłam kombinować z produktami, które mam w domu. Oczywiście (prawie) zawsze mam mąkę i jaja, więc wybór był łatwy. Postanowiłam zrobić na słodko racuchy - ostatnio były naleśniki, więc to było zdecydowanie coś innego. Zamiast jabłek dodałam rodzynki, których miałam aż nadmiar w domu, pozostałości z przygotowywania chleba z rodzynkami i sernika. Wyszły tak pyszne, że nawet mój Mąż
Zasmakuj Kuchniolejem kokosowym), następnie przewrócić i piec jeszcze 4 minuty. Polewa: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka odżywki białkowej o smaku mlecznej czekolady* 1 łyżeczka kakao Wymieszać, polać naleśniki, podawać z malinami. Wartości odżywcze: 352 kcal (wersja z odżywką białkową) B: 35 g ** T: 17 g W: 18 g *Można zastąpić 1 łyżeczką kakao i 1 łyżeczką miodu **Dokładna zawartość
Chocolate Muffin Blogskładniki. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodaję posiekaną czekoladę. Mieszam, żeby równomiernie rozprowadzić ją w cieście. Za pomocą małej chochli, jakiej używam do odmierzania ciasta na jeden naleśnik, odmierzam ciasto do foremek, silikonowych i papilotek papierowych. Porcja daje 18 sporych muffinek. Na koniec na każdej umieszczam kilka malin. Wędrują teraz do rozgrzanego piekarnika. Jeśli jak ja, musicie piec
I tu będę miała takie tecukru, jednak wg mnie jest to zbędne. Dla kogo: dla dzieci dla tych, którzy mają ochotę zjeść sobie pyszny mus zimą dla lubiących polewać sobie sosami owocowymi wszelkiego rodzaju naleśniki i placuszki Składniki: 850g brzoskwiń (waga bez skórek i pestek) 250g malin cukier czy inne słodzidła (wg uznania - ja nie dodawałam) Wykonanie: Brzoskwinie umyć, obrać i usunąć pestki. Włożyć
Mania Wypiekaniamoże zabraknąć malin. Ja zamykam je w słoiczkach w soku własnym. Pyszny gęsty syrop wykorzystuje do herbatki lub rozcieńczam i robię kompot. Owocki natomiast można wykorzystać do deserów lub naleśników. składniki: 1 kg malin 1 szklanka cukru Oczyszczone maliny przełożyć do szklanej miski lub słoja i przesypać cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić na nasłoneczniony parapet aby puściły sok. Maliny powinny
Monia miesza i gotujektórych powstało mleko. Ta papka nazywa się to okarą . Nie należy jej wyrzucać tylko dobrze wykorzystać, bo ma wiele zastosowań w kuchni. Może służyć do przyrządzenia takich potraw jak: naleśniki, kotlety, pasztety, do wypieku ciasteczek, ciast. Dzięki czemu nic się nie marnuje :) Więcej o Sojowirówcę przeczytacie TUTAJ . A możecie ją kupić TUTAJ i TUTAJ . Natomiast film przedstawiający
Zdrowie na języku :Pwrześniu zawsze robię weki z malin :) Od soku po dżemy, konfitury. Ale w tym roku postanowiłam zrobić mus. Idealny do naleśników ciast i deserów. Składniki: 1,5 kg malin 50 dag cukru W rondlu z szerokim dnem wrzucamy maliny i is smażymy je ok 30- 40 minut. Dopóki maliny całkowicie się nie rozpadną. Następnie maliny przecieramy
Delicious Titbitswiejska kiełbasę, małosolne ogórki i pajdy chleba, krojone niemalże na naszym stole. Gdy pierwszy głód został zaspokojony na stół podano dania, które zamówiliśmy. mój żurek i smażone ziemniaczki Córci naleśniki po meksykańsku, z bekonem Małżon niestety nie dał sfotografować swojej porcji, Syncio pochłonął za to barszczyk z kołdunami. Kolejną miejscowością, w której się stołowaliśmy był Karpacz. Pierwszy
Dzieje kuchennej Wiewióryminutach urządzenie sygnalizuje koniec pracy. Po odłączeniu Sojowirówki od zasilania, gotowe mleko przelewamy przez sitko do pojemnika 5. Okara, czyli papka zatrzymana przez sitko może być użyta do przygotowania naleśników, kotletów, pasztetu, pieczenia ciasteczek. Nic się nie marnuje. ZAKUP SOJOWIRÓWKI Urządzenie możesz kupić na stronie MOJA SOJA lub na ALLEGRO . Dostawy są realizowane w bardzo szybkim czasie. Najczęściej sprzęt
Zdrowie na języku :Pcukrem i cukrem waniliowy, dodajemy mleko z jogurtem i przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy.Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przelewamy do dozownika na naleśniki, jeśli nie macie takiego to przełóżcie do worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju, wyciskamy ciasto w formie ślimaka. Pieczemy z obydwu stron na złoty kolor.Odsączamy
Sama słodycz i szczypta chilisezonie zimowym będzie w sam raz do naleśników, racuszków, placuszków czy chałki :) Składniki: 1 kg jabłek cukier do smaku 1 galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: 1. Obrane jabłka kroimy na ćwiartki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dolewamy trochę wody i dusimy, aż się całkowicie rozpadną. 2. Do jabłek dodajemy cukru do smaku, mieszamy, by dokładnie się rozpuścił. Chwilę dusimy
Kuchnia domowa AniNaszą propozycją jest więc dżem z gruszek, jabłek i aronii, bardzo delikatny i mimo, że aronia zdominowała kolorem, smak gruszek jest obecny i delikatnie wyczuwalny. Dla mnie idealny do naleśników, ciast, owsianki lub po prostu do smarowania chleba. Dzieciom również bardzo przypadł do gustu. Po inne gruszkowe inspiracje zajrzyjcie do: Edyty , Julianny , Małgośki , Agnieszki , Ani i Patrycji . 1 kg. gruszek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie