Jakoś wcześniej nie mogłam się przekonać do tego pomysłu, ale postanowiłam spróbować. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona, bo jest pyszny. Zajadałam go już na ciepło. Jest rewelacyjny do naleśników. Polecam, bo warto spróbować. Składniki: 2,5 kg cukini (obranej i bez pestek) 1/2 kg cukru 2 galaretki cytrynowe skórka i sok z 1 cytryny Cukinię pokroić na małe kawałki
kuchnia doskiteraz wsypać cukier, żelfix i zagotować mieszając do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - doskonale smakuje do tostów, naleśników, ciast i innych deserów...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcałych papierówek w waniliowym syropie , które są ciekawym pomysłem na oryginalny prezent. A to tylko część sposobów na papierówki. Dzisiaj pora na marmoladę. Do chrupiącej bułeczki, do jogurtu naturalnego, naleśników czy kruchych ciastek. Pysznie i pachnąco, jak to z papierówkami. Składniki: 2 kg papierówek 1 szklanka cukru Papierówki opłukać i osuszyć. Obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić
Codzienna kuchnia niecodziennaktóry dwa lata temu zawojował cały Internet? Smażone długo śliwki z dodatkiem gorzkiej czekolady lub kakao, bez cukru i innych dodatków. Idealny fit krem czekoladowy, na kanapki, jako nadzienie naleśników lub jako dodatek do... owsianki! Polecam wypróbować przepis, szczególnie w zbliżające się chłodne, jesienne poranki. Składniki (na 2 porcje): 7 łyżek płatków owsianych 3/4 szklanki wody 1 łyżka siemienia lnianego
Mango PapajaSezon truskawkowy trwa, dlatego staram się codziennie przygotować coś z ich udziałem. Dzisiaj padło na naleśniki. Zostały przyrządzone w trochę odchudzonej wersji z mąką pełnoziarnistą i nadzieniem bez dodatku cukru. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaświecie ekstraktor składników odżywczych. Z jego pomocą w szybki sposób przygotujesz pyszne i co najważniejsze bardzo zdrowe posiłki, takie jak: smoothie, koktajle, pasty, lody, zupy krem. Pomoże w upieczeniu naleśników, placków, ciasta, chleba. NutriBullet nie ma sobie równych! Jego obecność sprawi, że Twoje dotychczasowe żywienie może ulec diametralnej zmianie! Na lepsze! :) CZYM JEST EKSTRAKCJA Ekstrakcja to proces wyodrębniania wartości
Zdrowie na języku :PPomysł na porządny, treściwy, sycący i smaczny obiad, bez użycia mięsa;) Na pomysł wpadłam przeglądając stare gazetki kulinarne, takie nadzienie proponowano w którejś z nich do naleśników. Zdecydowałam się zamknąć je w pierogach i wyszło super! Dodatek świeżej szałwii do smażonej cebulki jest fenomenalny - bardzo polecam; również do innych dań. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej jajko 1 szkl gorącej
6niebokiedy letnie produkty sezonowe są tylko wspomnieniem, korzystam z mrożonek. Jaki jest mój dżem śliwkowy? Pyszny :) Słodko-kwaśny z cudowną nutą waniliową, od której chyba się uzależniłam ;) Idealny do naleśników, kanapek, tostów...pod warunkiem, że wcześniej nie wyje się go łyżeczką ze słoiczka ;) Bardzo polecam. Składniki: 1 kg śliwek węgierek 250-300 g cukru 2 łyżki soku z cytryny laska
zadanie-gotowanieOstatnio bardzo często mam ochotę na słodkie śniadania, a że owsianka i naleśniki mi się już trochę przejadły, spróbowałam zrobić wegańskie tosty francuskie. Wyszły pyszne i są bardzo łatwe do przygotowania. Aby zrobić takie tosty francuskie potrzeba chleba i ciasta, w którym będzie on zanurzony. W skład ciasta wchodzi mleko roślinne, banan i mąka. Po zanurzeniu chleba w takiej
wegujemyjest rewelacyjny, do placuszków, naleśników a nawet do nadziewania drożdżówek czy to bułeczek :) Składniki na 2 słoiczki 250 ml: 500 gr papierówek 2 łyżki cukry + 1 łyżka cukru waniliowego 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki soku z cytryny 3 łyżki wody 1 łyżeczka syropu waniliowego np. od Eterno ( niekoniecznie ) 1. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce
Gotowanie...to proste !czekoladą… no cóż, jak dla mnie radość dla podniebienia. Spróbujcie, polecam. Do przygotowania moich placuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella. Na blogu pojawi się jeszcze wiele przepisów z ich użyciem. Zaglądajcie i… gotujcie i pieczcie razem ze mną i Lubellą
Słodkie okruszkidodać mięso,cebulę i chilli,podsmażyć.Do miesa wycisnąć czosnek,dodać odcedzona kukurydzę,ciecierzycę,pomidory i papryke,gotować ok.10 min.Doprawić sola i pieprzem,oraz mielona papryka.Farsz wyłożyć na naleśniki.Zawinąc lub uformować kieszonkę.Mozna od razu jeść lub posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.Udekorować możemy np. liśćmi sałaty,cząstkami pomidorów i kukurydzą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTrid jest odpowiednikiem tak jak by naszych naleśników w Maroko i je się go na śniadanie z dżemem czy powidłami powidłami ale jest również dodatkiem zamiast np. ziemniaków do głównych potraw jak np.R'fissa i wiele innych . Nie ma przy tym dużo pracy ale dla początkujących osób takich jak ja jest to wyzwanie, bo dopiero zaczynam poznawać kuchnię Marokańską
Viola cooks with passionMiałam chęć na naleśniki, ale nie chciało mi się sterczeć przy patelni. I tak myśl do głowy przyszła, aby upiec jeden wielki i zwinąć. Udało się, a po przełożeniu kremem borówkowym na mascarpone (niebywale prostym i pysznym) powstała świetna rolada naleśnikowa! Aby takie wielki, naleśnikowy placek dobrze się zwijał nie może być zbyt przesuszony (pieczemy bez termoobiegu), a w cieście
Kolorowy Przepisownikrano nie ma się ochoty na tryskanie humorem i empatią. Jedno jest pewne, ja tam jeszcze wrócę, ja muszę tam wrócić bo być w Wetlinie i nie zjeść naleśnika w "Chacie wędrowca" to grzech, niestety nie mieliśmy czasu aż tak dużo a chata czynna dopiero od 13.00 :-(((( Tak czy inaczej do zobaczenia na szczycie
pieprzny smaczek