naleśnik - 11212 przepisów (strona:461/748)

Spring Rollsy z borówkami i mascarpone 119

błyskawicznym śniadaniu opowiedziała mi koleżanka poznana na warsztatach gotowania dań kuchni tajskiej, która codziennie je naleśniki ryżowe na zimno z truskawkami. Ja zdecydowałam się na borówki, bo lubię dobierać dania kolorami do talerza. Takie śniadanie robi się błyskawicznie. Jeśli zdecydujemy się na springrollsy na zimno nie musimy też być bardzo pedantyczni przy zawijaniu, bo na pewno nic nam nie wycieknie

Ugotowane pozamiatane
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 152

czasami lubię sobie pomarzyć... Ale ani pomysłu na taką książkę nie mam. Bo co takiego wyjątkowego mogłabym w niej pokazać poza tym, co jest już na rynku? Ciasto drożdżowe, naleśniki i pierogi z truskawkami? Nie kombinuję ze składnikami, gotuję proste potrawy, a eksperymentuję wtedy, kiedy w lodówce zabraknie mi jajek albo w szafce mąki. Mam też to szczęście, że dzieci

bistro mama
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem z cynamonu i sprawdźcie sami ;-))) 118

polukrować i np. obsypać posiekanymi orzechami. Jeśli zostało Ci masy z pieczonej dyni, to nic straconego to nic innego jak masło z dyni pieczonej! Wręcz idealne do gofrów, bułek, naleśników lub na kromkę chleba! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Taurus - ich pierogi i nie tylko 160

Zakład Produkcji Garmażeryjnej jest drugim zakładem produkcyjnym firmy „Taurus”. Powstał w Tuchowie w roku 2006, poszerzając tym samym profil produkcji firmy o wyroby garmażeryjne: pierogi, uszka, łazanki, krokiety, knedle, naleśniki, gołąbki, pierożki pieczone, klopsiki oraz pizzę. Zakład powstał w pomieszczeniach byłej hurtowni mięsa i wędlin. Zakład jest nowoczesny, dobrze wyposażony, jednak kluczem do sukcesu są dobre produkty,  oraz ludzka

królestwo garów
Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu 181

tego względu, że mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa z owocami wiśni, jaką możemy dekorować budyń, dodawać do ciast, kremów, nadziewać nią naleśniki czy babeczki. Zastosować frużeliny jest naprawdę dużo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia. U mnie przepis bardzo podstawowy, jednak możecie sami dosmaczyć według własnych upodobań swoją frużelinę dodając goździki, cynamon, wanilię

Mieszam w Garnku
Naleśniki z karmelizowaną gruszką i syropem klonowym 114

Pyszne klasyczne naleśniki na słodko, które doskonale się sprawdzą na śniadanie, obiad czy kolację. Proste ciasto, smażenie bez tłuszczu na patelni a do tego gruszka lekko podsmażona na patelni i polana karmelem zrobionym z cukru trzcinowego, masła i soku z gruszki. Spróbujcie

Milion Smaków
Jak przygotować szpinak 170

przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Masło klarowane 164

cieplnej (smażenie, pieczenie...) nie przypala się. Ma przyjemny, delikatny, charakterystyczny orzechowy smak. I co ważne,  ma bardzo długi okres przydatności. Nie jełczeje. Takie masło jest idealne do smażenia naleśników, jajecznicy, warzyw, mięsa a także do robienia sosów, w których składnikiem jest masło. Doskonale nadaje się do pieczenia ciast. Żeby otrzymać 260 g czystego masła (250 ml) potrzebowałam

Kuchnia u Krysi
Dżem z mirabelek 136

słońce, dojrzałych i pachnących. Nikt ich nie chciał i zapewne użyźniły by glebę ale ja ich nie zostawiłam. Powstał pyszny dżem pełen witaminy C i innych dobrodziejstw, do naleśników będzie znakomity. Ma kwaskowaty, lekko słodki smak, wyborny. Też zbierajcie jeśli tylko macie taką możliwość. Dodałam tutaj cukru żelującego z glikozydami ze stewii Dr Oetkera, piszę firmę tylko

Moje Małe Czarowanie
Wegańskie naleśniki 131

dawna chciałam przyrządzić takie wegańskie naleśniki, ale jakoś zawsze plan ten był odsuwany w czasie. Trochę bałam się, że usmażę takie kapcie, które będą niezjadliwe. Albo, że po prostu nie będą puszyste... Source

Szybko Tanio Smacznie
Placuszki z twarogiem i jagodami 198

soli. Dodać cukier, cukier waniliowy i dalej poubijać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać krótko mikserem. Mieszanina powinna mieć konsystencję gęstej śmietany - nie tak płynna jak na naleśniki . Na końcu wmieszać delikatnie łyżką jagody. Nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelnię. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Trzeba uważać i pilnować smażenia, bo ze względu na dużą

Grunt to przepis!
Zdrowe cukierki prawie jak krówki. 146

minut, cały czas energicznie mieszając, żeby się nie przypaliło. Zdejmij z ognia i odłóż na kilka minut. Na tym etapie masa przypomina kajmak, który możesz wykorzystać np. do posmarowania naleśników czy owoców. 4. Przygotuj foremkę , najlepiej w kształcie prostokąta. Wyłóż ją folią spożywczą lub papierem do pieczenia, żeby później łatwiej było wyjąć masę.  5. Przelej masę do foremki

Powiedz dietom nie
Mus jabłkowy z brzoskwiniami na zimę - idealny dla dzieci 95

razu zabrać się za przetwory! Tym sposobem powstał mus jabłkowy z brzoskwiniami bez cukru (można dodać miód, ale nie jest to konieczne). Dla kogo: dla niemowląt dla lubiących jeść naleśniki z domowym musem owocowym dla kochających domowe przetwory Składniki: 2,5 kg jabłek (waga po obraniu) 1 kg brzoskwiń (waga po obraniu) 250ml soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego) 100g miodu (można

Mania Wypiekania
przetwory na zimę - bardzo łatwe pomidory 160

bardzo przydatne zimą. Pomidory - bez przecierania, bez gotowania, tylko pasteryzowane. Przepis od lat funkcjonujący w naszej rodzinie. Sprawdzają się jako baza do pomidorówki, dodatek do sosów, zapiekanek czy faszerowanych naleśników albo po prostu do kanapek - jako alternatywa dla zimowych "pomidorów" ;-) W tym roku zaprawiłam pięć kilogramów pomidorów lima. Sparzyłam je wrzątkiem, obrałam ze skórek i pokroiłam w kostkę bezpośrednio

babka w formie
Frużelina morelowa z mango 195

żelu, tym razem naprawdę gęstym. Słodko-kwaśne połączenie, ale to głównie za sprawą kwaśnych moreli. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od ilości owoców. Doskonała do gofrów, naleśników, deserów. 600 gram moreli 400 gram mango 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 1 szklanka cukru pudru Owoce umyć. Morele wypestkować, mango obrać. Pokroić wszystkie

Czerwony Gupik

Proponowane wyszukiwania