Sezon dyniowy w pełni, więc i u mnie w kuchni goszczą dyniowe przysmaki. Ciasta, desery, zupy, naleśniki i makrony – z dodatkiem dyni wszystko smakuje fantastycznie. Dziś mam dla Was przepis na pyszny obiad. Makaron wstążki połączyłam z dynią, parmezanem, sosem śmietanowym i świeżą pietruszką. Wyszło danie niesamowicie smaczne , a do tego błyskawiczne do zrobienia. Idealne na jesienny obiad. Koniecznie
Ostra na Słodkopowstanie mus. Trzeba często mieszać. Do musu jabłkowego dodajemy miód i przyprawę piernikową. Odstawiamy do wystudzenia. Do szarlotki zużyłam około 2/3 tego musu resztę można wykorzystać np. do naleśników lub do owsianki. Kaszę jaglana należy dobrze przepłukać pod ciepłą wodą. Następnie gotujemy ją ze szczyptą soli. Warto pogotować ją 5 minut dłużej aby była bardziej kleista. Ugotowaną kaszę odstawiamy
Przysmaki Karolkiczyli doskonały Lemon Curd Nadszedł czas na cytrynową rozkosz podniebienia. Gęsta, lekka, cytronowa słodycz, idealna na naleśniki, gofry, tartę czy lody :D Idealny, bo własny, bez jaj, bez mleka, za to pyszny. Polecam. czas przygotowania: 10 minut ilość: 1 mały słoiczek Składniki: 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego sok oraz skórka z jednej cytryny 1 zamiennik jajka - 1 jajo
Lajtkraft food intolerancepodstawowe - takie, które musimy znać zaczynając przygodę z paleo. Możemy je wykorzystać solo, takie, które są bazą do innych przepisów lub eksperymentów własnych :-). Znajdziemy tutaj przepisy na domowy bulion, naleśniki kokosowe, kasztanowe bez jaj i wiele innych. zupy - znajdziemy tutaj zupy ze wszystkich pór roku z warzyw sezonowych np. zupa z jarmużu, jarzynowa, czy żurek kasztanowy - mniam :-))) dania bezmięsne - znajdziemy
kruche babeczkiDziś mam dla Was bardzo prosty przepis na domowy krem czekoladowy bez dodatku cukru! ;) Jest gęsty, kremowy i po prostu pyszny. Można go używać np. do smarowania naleśników albo chrupkiego pieczywa. Sprawdza się znakomicie, zachęcam! :) Składniki: 140g suszonych daktyli 1-2 łyżki ciemnego, niesłodkiego kakao 3 łyżki mleka (zwykłego lub roślinnego) Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przez
Czerwona Porzeczkawypełnione po brzegi fajnym, aromatycznym farszem z czerwonej soczewicy, która w mojej kuchni gości bardzo często! Taki farsz z soczewicy świetnie nadaje się nie tylko do pierogów, ale również naleśników czy też krokietów! Tortellini przygotowane z takim farszem również zachwycą podniebienia! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 1 płaska łyżeczka * sól – 1 szczypta
Ostra na SłodkoSkładniki podane są na dwa naleśniki, a ponieważ jest to danie lekkie (bez mąki), to porcja wystarcza na jedną osobę. Można się najeść, a żołądek nie jest obciążony. Składniki: 3 jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzimę 2. Marchew w słoikach na zimę 3. Warstwowa sałatka z ryżem 4. Szarlotka z połówkami jabłek 5. Buraczki w zalewie octowej. 6. Naleśniki z mięsem mielonym. 7. Rolada z piersi kurczaka 8. Rogaliki trzyskładnikowe
W kuchni u Monikisosem grzybowym Marta Deser budyniowy z bitą śmietaną Kasia Kaszotto pomidorowe z tuńczykiem Magdalena Ciastka francuskie z jabłk iem Agnieszka Bananowo - cynamonowe naleśniki Małgosia Dżemy z jabłek Magdalena Ekspresowy i zdrowy orki szowo - owocowy pucharek śniadaniowy Anna Krem z kala fiora Dorota Dr ożd
Magiczne Życie Martykości, dodać rozmieszaną śmietanę, zagotować . Włożyć uduszone pieczarki. Zupę przyprawić do smaku Vegetą, solą i pieprzem. Przy porcjowaniu posypać drobno usiekaną zieleniną. Podawać z lanymi kluskami, makaronem z naleśników, drobnymi łazankami, grzankami
Przepisy kulinarne babci Antoninymacie pomysłu co zrobić z resztkami kaszy po obiedzie lub warzywami z zupy, albo po prostu potrzebujecie szybko zrobić obiad? Znudziły się Wam naleśniki? Nic prostszego – przygotujcie te przepyszne warzywne placuszki. Ciepłe, aromatyczne podane z surówką (a jeżeli chcecie, można do nich zrobić jeszcze sos no grzybowy) skradną Wasze serce i rozpieszczą podniebienia! Do przygotowania ok 10 placuszków potrzebujemy
Szybko Tanio Smaczniekasztany są świetne na zmęczenie, i na różne infekcje?Uznawane też są za najbardziej ekskluzywne dodatki do dań?Można z nich zrobić mąkę kasztanowa ,użyć do ciast ,chlebów i naleśników i sałatek ,to tylko od nas zależy jak je wykorzystamy,m aja też dużo błonnika, kwas jabłkowy,lecytynę,magnez ,żelazo ,potas,wit B1 i B2 ,Wit.E oraz duże ilości białka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicandycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Gulasz wołowy z dynią i ziemniakami BLOG: http://krainamiodemplynaca.blogspot.com/ Szybkie bułeczki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Naleśniki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Zupa krem z dyni BLOG: http://czynnikipierwsze.com/ Zobaczcie też: Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe Artykuł Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię pochodzi
Kuchnia BazyliiPolsce). Owoc pachnie jak ogórek, a smakuje jak połączenie ogórka, dyni, banana i kiwi. Zjada się na surowo (łyżeczką, po przekrojeniu), w sałatkach, jako część nadzienia do naleśników i jako składnik deserów. Można go również dodawać do napojów i koktajli (świetnie gasi pragnienie). Owoce kiwano można przechowywać nawet kilka miesięcy w temperaturze pokojowej. Gdzie kupić: ponoć dostępny w Carrefour
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki na mus: - 1 szklanka zblendowanej pieczonej dyni hokkaido - 1 banan - 1 łyżka miodu - szczypta cynamonu Wszystko blendujemy. Podajemy na ciepło lub zimno. Wybornie smakuje zarówno jako dodatek do naleśników, placuszków, płatków czy pieczywa, jak i jako samodzielny deser
Smakuje zdrowo