Duszona kapusta na zimę 161Duszona kapusta na zimę - przepis z miesięcznika Moje Gotowanie. Bardzo długo szukałam przepisu jak zrobić młodą kapustę na zimę. Słyszałam, że można pasteryzować duszoną białą kapustę
Cztery Fajery
naleśniki na 5 220Nazwa bardzo prosta, ale może dzięki niej zapamiętacie przepis i już nigdy nie będziecie mieli problemu ze zrobieniem naleśników :) Bo u nas weekend jak zawsze w wersji naleśnikowej. Inaczej się nie uda. Naleśniki wyszły przepyszne i jak dacie na patelnię z mocno rozgrzanym olejem wyjdą na otoczce chrupiące. Składniki: na 6 placuszkow z małej patelni 5 łyżek wody
Gotowanie z pasją
naleśniki na 5 229Nazwa bardzo prosta, ale może dzięki niej zapamiętacie przepis i już nigdy nie będziecie mieli problemu ze zrobieniem naleśników :) Bo u nas weekend jak zawsze w wersji naleśnikowej. Inaczej się nie uda. Naleśniki wyszły przepyszne i jak dacie na patelnię z mocno rozgrzanym olejem wyjdą na otoczce chrupiące. Składniki: na 6 placuszkow z małej patelni 5 łyżek wody
Gotowanie z pasją
Chrupiące krokiety z truskawkami 172smażenia cukier puder do posypania krokietów Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie zmiksować mikserem. Z gotowego ciasta usmażyć na suchej, rozgrzanej patelni naleśniki. 2. Nadzienie: Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na mniejsze plasterki i zasypać brązowym cukrem. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. 3. Panierka: Płatki kukurydziane skruszyć, dodać bułkę tartą, wiórki(...)dokładnie wymieszać. 4. Na każdy naleśnik nałożyć nadzienie, zwinąć i złożyć formując krokiet. Następnie krokiety zanurzyć w rozkłóconym jajku, panierce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 5. Gotowe krokiety podawać na ciepło posypane cukrem pudrem
Szalona Kuchnia Eweliny
"Danie pachnące ziołami 6." - podsumowanie akcji 237strączkowymi z Lukki - Farro-Bean Soup From Lucca Recipe - Zuppa alla Lucchese autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Buraczane naleśniki z macierzanką - Beetroot And Thyme Pancakes Recipe - Crepes alle rape rosse e timo autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Kopytka(...)Gołąbki z kaszą, pieczarkami i szparagami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Chłodnik litewski autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Naleśniki z botwinką autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Herbata z kwiatów lipy i kawałek drewnianego Mazowsza autorka: Badylarka | blog: Weekendy
Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem 212Sałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną
Cztery Fajery
Tyrolska nalewka na zielonych orzechach 152Orzechówka tyrolska na problemy żołądkowe Tyrolska nalewka na zielonych orzechach nie raz ratowała nas podczas kłopotów żołądkowych. Nie pamiętam w jaki sposób weszliśmy w posiadanie tego
Cztery Fajery
Czy warto kupić piekarnik parowy 159Kuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery Fajery
Naleśniki z mąki z amarantusa - bez jaj, glutenu i nabiału 190Składniki : - 100g mąki z amarantusa - 180 ml wody - 1/2 łyżeczki soli kłodawskiej - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Przygotowanie : Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Nakładamy na patelnię z powłoką nieprzywierajacą. Naleśnik ma mieć około 3mm grubości Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron. Przewracamy dopiero wtedy gdy naleśnik będzie dobrze wypieczony. Wyśmienicie smakują z guacamole i ogórkiem kiszonym z dodatkiem surówki
Szkrab Je Sam
Nalewka z zielonych orzechów włoskich 246Nalewka na zielonych orzechach włoskich Orzechówka staropolska Nalewka z zielonych orzechów włoskich (orzechówka) jest naturalnym lekiem na wiele dolegliwości, zwłaszcza ze strony przewodu pokarmowego. Orzechówka
Cztery Fajery
Jak wybrać wentylator przenośny 168Wentylator kolumnowy Peter Stadler Form - opnie użytkownika Nie każdy ma ten komfort, aby zamontować sobie w domu klimatyzację. Po przygodzie z klimatyzatorem przenośnym, który buczał podczas
Cztery Fajery
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 187Młoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają
Cztery Fajery
Naleśniki z twarogiem 184Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć jajko, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 2 min/60°C/obr. 3.Zdjąć motylek. Dodać śmietanę i twaróg, mieszać przy pomocy kopystki 30 s/obr. 6 . Naleśniki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor, każdy naleśnik posmarować masą serową i złożyć w ćwiartkę lub rulon ,następnie podgrzewać na patelni. Podawać posypane cukrem pudrem
Moje domowe kucharzenie
Po prostu pycha - słodkie i słone przepisy 196praktycznymi przepisami autorstwa Joanny Małagowskiej, autorki bloga Po Prostu Pycha. W książce znajduje się prawie 90 przepisów, które podzielone są na różne kategorie np. śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, słodkości (również w wersji fit) czy przekąski. Przepisy wydają się proste, a składniki na potrawy są łatwo dostępne. Do tego bardzo ładne fotografie i świetny layout. Autorka dzieli się z nami(...)ciekawymi przepisami między innymi na naleśniki kokosowe, odrywane bułeczki imprezowe, "różaną" tartę z kurczakiem czy łosoś teriyaki z pieczonymi ziemniakami. Jeśli szukacie nowych inspiracji kulinarnych, a nie chcecie tracić dużo czasu na stanie w kuchni, to książka jest zdecydowanie dla Was! Do kupienia w księgarniach internetowych i tradycyjnych. Polecam serdecznie! Tytuł: Po prostu pycha - słodkie i słone przepisy Autor: Joanna
Kuchnia domowa Ani
Makaron naleśnikowy z kurkumą i zieloną pietruszką 161łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu czarnego Mleko dokładnie łączymy z jajkami następnie dodajemy resztę składników i wszytko mieszamy aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na minimum 15 minut. Smażymy naleśniki na średnim ogniu. Usmażone naleśniki studzimy. Następnie zwijamy w rulon i kroimy na cienkie paseczki
Andzia Pichci