naleśnik - 11212 przepisów (strona:269/748)

BUDYNIOWE NALEŚNIKI 179

Dzień dobry Kochani ! Przy piątku bardzo często na moim stole pojawiają się naleśniki. Oprócz tradycyjnych przepisów, często przygotowuje też te z dodatkiem budyniu. Moi synowie bardzo je polubili. Są niezwykle delikatne i aksamitne w smaku Składniki: 5 czubatych łyżek mąki 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 czubata łyżka cukru 2 opakowania po 35 g budyniu waniliowego 3 jajka(...)łyżka oleju dodatkowo: olej do smażenia ulubiony farsz do naleśników np. dżem, nutella Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Ciasto będzie bardzo rzadkie. Na wysmarowana olejem, rozgrzana patelnię wylewamy jak najcieńszą  warstwę ciasta. Placki podczas pieczenia będą pulchnieć. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Z Majeczką w kuchni
Jedzenie na piknik – 10 propozycji 149

KANAPKI Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem PLACKI Packi z twarogu – fit i bezglutenowe Placki na zsiadłym mleku Placki z bananami NALEŚNIKI Naleśniki bez mleka – przepis GOFRY Łatwe gofry bezglutenowe – przepis i film BUŁKI Słodkie bułeczki – przepis MUFFINKI Muffinki czekoladowe – przepis SAŁATKI Fit sałatka jarzynowa – post dr Dąbrowskiej Sałatka w słoiku z kuskusem Sałatka z kaszy

Dorota Smakuje
Duszona kapusta na zimę 115

Duszona kapusta na zimę - przepis z miesięcznika Moje Gotowanie. Bardzo długo szukałam przepisu jak zrobić młodą kapustę na zimę. Słyszałam, że można pasteryzować duszoną białą kapustę

Cztery Fajery
naleśniki na 5 171

Nazwa bardzo prosta, ale może dzięki niej zapamiętacie przepis i już nigdy nie będziecie mieli problemu ze zrobieniem naleśników :) Bo u nas weekend jak zawsze w wersji naleśnikowej. Inaczej się nie uda. Naleśniki wyszły przepyszne i jak dacie na patelnię z mocno rozgrzanym olejem wyjdą na otoczce chrupiące.  Składniki: na 6 placuszkow z małej patelni  5 łyżek wody

Gotowanie z pasją
naleśniki na 5 181

Nazwa bardzo prosta, ale może dzięki niej zapamiętacie przepis i już nigdy nie będziecie mieli problemu ze zrobieniem naleśników :) Bo u nas weekend jak zawsze w wersji naleśnikowej. Inaczej się nie uda. Naleśniki wyszły przepyszne i jak dacie na patelnię z mocno rozgrzanym olejem wyjdą na otoczce chrupiące.  Składniki: na 6 placuszkow z małej patelni  5 łyżek wody

Gotowanie z pasją
Chrupiące krokiety z truskawkami 128

smażenia cukier puder do posypania krokietów Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie zmiksować mikserem. Z gotowego ciasta usmażyć na suchej, rozgrzanej patelni naleśniki. 2. Nadzienie: Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na mniejsze plasterki i zasypać brązowym cukrem. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. 3. Panierka: Płatki kukurydziane skruszyć, dodać bułkę tartą, wiórki(...)dokładnie wymieszać. 4. Na każdy naleśnik nałożyć nadzienie, zwinąć i złożyć formując krokiet. Następnie   krokiety zanurzyć w rozkłóconym jajku, panierce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 5. Gotowe krokiety podawać na ciepło posypane cukrem pudrem

Szalona Kuchnia Eweliny
"Danie pachnące ziołami 6." - podsumowanie akcji 190

strączkowymi z Lukki - Farro-Bean Soup From Lucca Recipe - Zuppa alla Lucchese  autorka:  Angela  | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Buraczane naleśniki z macierzanką - Beetroot And Thyme Pancakes Recipe - Crepes alle rape rosse e timo autorka:  Angela  | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Kopytka(...)Gołąbki z kaszą, pieczarkami i szparagami autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Chłodnik litewski autorka: Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Naleśniki z botwinką autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Herbata z kwiatów lipy i kawałek drewnianego Mazowsza autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem 148

Sałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem  Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną

Cztery Fajery
Tyrolska nalewka na zielonych orzechach 112

Orzechówka tyrolska na problemy żołądkowe Tyrolska nalewka na zielonych orzechach nie raz ratowała nas podczas kłopotów żołądkowych. Nie pamiętam w jaki sposób weszliśmy w posiadanie tego

Cztery Fajery
Czy warto kupić piekarnik parowy 111

Kuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne

Cztery Fajery
Naleśniki z mąki z amarantusa - bez jaj, glutenu i nabiału 145

Składniki : - 100g mąki z amarantusa - 180 ml wody - 1/2 łyżeczki soli kłodawskiej - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Przygotowanie : Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Nakładamy na patelnię z powłoką nieprzywierajacą. Naleśnik ma mieć około 3mm grubości  Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron. Przewracamy dopiero wtedy gdy naleśnik będzie dobrze wypieczony. Wyśmienicie smakują z guacamole i ogórkiem kiszonym z dodatkiem surówki

Szkrab Je Sam
Nalewka z zielonych orzechów włoskich 179

Nalewka na zielonych orzechach włoskich  Orzechówka staropolska Nalewka z zielonych orzechów włoskich (orzechówka) jest naturalnym lekiem na wiele dolegliwości, zwłaszcza ze strony przewodu pokarmowego. Orzechówka

Cztery Fajery
Jak wybrać wentylator przenośny 126

Wentylator kolumnowy Peter Stadler Form - opnie użytkownika Nie każdy ma ten komfort, aby zamontować sobie w domu klimatyzację. Po przygodzie z klimatyzatorem przenośnym, który buczał podczas

Cztery Fajery
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 144

Młoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają

Cztery Fajery
Naleśniki z twarogiem 138

Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć jajko, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 2 min/60°C/obr. 3.Zdjąć motylek. Dodać śmietanę i twaróg, mieszać przy pomocy kopystki 30 s/obr. 6 . Naleśniki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor, każdy naleśnik posmarować masą serową i złożyć w ćwiartkę lub rulon  ,następnie podgrzewać na patelni. Podawać posypane cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania