nadziewana pierś z kurczaka - 517 przepisów (strona:20/35)

„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 135

„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych

Ogrodnik w podróży
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 204

Dietetyczny i smaczny obiad. Soczysty indyk z papają, opiekane ziemniaki i kalafior gotowany na parze oraz salsa z papai i korniszonów z sosem sojowym. Czas przygotowania

SzczyptaSmaQ
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 194

pasują na spotkania w gronie znajomych. Składniki: pół kilo piersi z indyka (można również z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam(...)polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały i przeszły smakiem przypraw. Następnie naprzemiennie nadziewałam składniki na patyczki do szaszłyków. Można je piec na grillu bądź na patelni grillowej. Gotowe do jedzenia wyglądają jak poniżej. Idealnie pasuje do nich kasza kus kus Składniki: pomidory oliwki kapary świeża, pokrojona pietruszka cebula czosnek bulion Składniki pokroiłam

potrawyregionalne
Pomidory faszerowane ryżem i kurczakiem 168

cebula -2 ząbki czosnku (drobno posiekanego) -1 czerwona papryka -1 mała cukinia -2 łyżki pesto bazyliowego -sól, pieprz Przygotowanie --> Ryż gotujemy do miękkości. Odcedzamy, przekładamy do dużej miski. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, smażymy na patelni z dodatkiem oleju na rumiany kolor. Przekładamy do ryżu. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem z czosnkiem, po chwili(...)kostkę. Smażymy kilka minut do miękkości. Całość mieszamy z ryżem. Dodajemy pesto, doprawiamy i mieszamy. --> Pomidory myjemy, odcinamy kapelusze. Środek wydrążamy (nie będzie nam potrzebny). Każdy pomidor dokładnie nadziewamy nadzieniem, przykrywamy kapeluszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 25 minut. --> Smacznego Post Pomidory faszerowane ryżem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie 169

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z ewentualnych błonek i pokroić w kwadraciki - przełożyć do marynaty i doprawić. Przykryć salaterkę folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1,5 godziny Paprykę pokroić w kawałki mniej więcej wielkości kawałków kurczaka Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Cebulę przekroić najpierw na pół, potem połówkę na trzy części, a następnie jeszcze raz na pół Kurczaka(...)wyjąć z lodówki i przemieszać mięso  Składniki naprzemiennie nadziewać na patyczki do szaszłyków Rozgrzać patelnię grillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie 202

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z ewentualnych błonek i pokroić w kwadraciki - przełożyć do marynaty i doprawić. Przykryć salaterkę folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1,5 godziny Paprykę pokroić w kawałki mniej więcej wielkości kawałków kurczaka Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Cebulę przekroić najpierw na pół, potem połówkę na trzy części, a następnie jeszcze raz na pół Kurczaka(...)wyjąć z lodówki i przemieszać mięso  Składniki naprzemiennie nadziewać na patyczki do szaszłyków Rozgrzać patelnię grillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Domowy kebab 165

nieco zdrowszym wydaniu :D Składniki: Na pity: - 3 szklanki mąki pszennej, - 1 i 1/4 szklanki wody, - pół łyżeczki soli, - 10g suchych drożdży lub 20g świeżych. Na mięso: - 1kg piersi kurczaka, - 400g jogurtu naturalnego, - pół cebuli, - jeden większy ziemniak, - 2 łyżeczki czosnku granulowanego, - 2 łyżeczki słodkiej papryki, - łyżeczka pieprzu cayenne, - sól, - pieprz. Sałatka: -sałata lodowa, -3 pomidory, -ogórek świeży. Sposób przygotowania(...)nacieramy solą oraz pieprzem, z jogurtu oraz wszystkich przypraw robimy sos. Mięso zalewamy sosem i odstawiamy na około dwie godziny, aby się zamarynowało. Z ziemniaka i wykałaczek przygotowujemy stelarz, nadziewamy na to mięso, a na koniec wbijamy cebulę. Całość zawijamy w folię i odkładamy na około godzinę do lodówki. Naszą konstrukcję zaczepiamy o kratkę w piekarniku i pieczemy około

Przepisy Mikołaja
Szaszłyki z kurczaka z warzywami na grilla 140

piersi z kurczaka, 10 pieczarek, papryka czerwona, duża cebula, mieszanka przypraw do grilla (papryka czerwona słodka - 2 łyżeczki, pieprz kolorowy świeżo zmielony - ilość zależy od tego jak bardzo pikantną przyprawę chce się uzyskać, sól-płaska łyżeczka, curry szczypta) Przygotowanie: Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na 4 części, cebulę dzielimy na warstwy, które kroimy na większe kawałki, paprykę i kurczaka w większą(...)kostkę. Mięso posypujemy obficie przyprawami. Na patyk nadziewamy kolejno: pieczarkę, cebulę, kurczaka, paprykę,pozostawiając po ok 2 cm z każdej strony patyczka. Posypujemy mieszanką przypraw cały szaszłyk już na grillu. Grilujemy po kilka minut z każdej ze stron

Lena Gotuje
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem 244

Mięso z udka kurczaka* Patyczki do szaszłyków * może być pierś z kurczaka, ale istnieje możliwość, że wyjdzie suche   Przygotowanie: Zaczynamy od namoczenia patyczków do szaszłyków w wodzie – to sprawi, że się nie przypalą podczas grillowania. Wystarczy 5-10 minut, a potem osuszamy je ręcznikiem papierowym. Mięso z udka kurczaka musimy rozkroić tak, by wyszły dość cienkie płaty. Możemy(...)dodatkowo jeszcze przekroić je na pół, żeby były węższe (mnie węższe bardziej smakują :D) Gdy kurczak jest przygotowany możemy zaczynać nadziewać. Kładziemy na desce płat kurczaka, na nim plasterek boczku i nadziewamy! Patyczek przechodzi nam raz z jednej, raz z drugiej strony (jak na zdjęciu). Gdy wszystkie szaszłyki będą gotowe wystarczy wrzucić je na grilla/gorącą patelnię/do piekarnika😀 Wszystko

Jak gotować i nie zwariować
Szaszłyki na raz 221

sztuk oliwek w zalewie 3 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta cząbru sól pieprz szpilki do rolady lub małe patyczki do szaszłyków Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w misce i dodajemy kurkumę, 2 łyżeczki tymianku, sól i łyżkę oliwy z oliwek. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki(...)ochronnych, ponieważ kurkuma może zafarbować dłonie. Ananasy płuczemy ze słodkiej zalewy i osuszamy na ręczniku papierowym. Oliwki odcedzamy z zalewy, ananasy i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Następnie nadziewamy na szpilki po kawałku ananasa, kurczaka, oliwkę i suszonego pomidora. Kolejność nie jest obowiązkowa, wszystko zależy od wyobraźni. Przygotowane szaszłyki umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystkie szaszłyki posypujemy

My Chcemy Jeść
Drobiowe szaszłyki 132

jeżeli komuś nie przeszkadza słodkawy smak) zmiażdżony ząbek czosnku S&P Surówka: Rzodkiew biała Ogórek świeży 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Składniki marynaty mieszamy w sporej misce. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (około 1,5x1,5), papryka również w większą kostkę, pieczarki na pół. Wszystko wrzucamy do miski z marynatą. Mieszamy i odstawiamy na godzinę lub całą(...)około 1 godziny. Następnie należy je delikatnie natłuścić olejem, aby łatwo po upieczeniu można było wszystko zsunąć z patyka. Rozgrzewamy piekarnik na 180C (górna grzałka lub funkcja grilla). Nadziewamy na przemian, kurczaka, paprykę, pieczarkę itd. Układamy wszytko w naczyniu do zapiekania, i pieczemy około 30-40min. Przekręcają szaszłyki co około 10 min. Jako surówkę podałam rzodkiew białą

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 1 163

piersiach :)  Miałam także sposobność aby odwiedzić Bośnię i Hercegowinę a konkretnie miasto Mostar. Niestety pogoda nie dopisała i trafiliśmy na ulewny deszcz i burzę :( Ale kilka rzeczy udało się zobaczyć :) W całym Mostarze ślady zniszczeń po wojnie są nadal wyraźne - chociażby ostrzelane budynki: W związku z kiepską pogodą postanowiliśmy odwiedzić restaurację na starym mieście :) Zajadaliśmy się sałatką z kurczaka(...)oraz regionalnym daniem czyli kotletem z mięsa wieprzowego nadziewanym serem i szynką z pastą paprykowo-marchewkową (smakiem przypominającą nasz paprykarz - tylko bardziej marchewkowe) Wracając z Mostaru zahaczyliśmy o wodospady Kravica - po prostu przepiękne. Niestety z powodu pogody nie było nam dane się tam kąpać :( Wracamy do Chorwacji i kolejnej wycieczki czyli wyspy Hvar i Brać gdzie czas się zatrzymał

Kolejny blog o gotowaniu
Szaszłyki z cytrynowym kurczakiem i ananasem 127

składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 4 plastry świeżego ananasa marynata do kurczaka 6 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka z grilla np.Kamis skórka otarta z połówki cytryny Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w dużą kostkę i wrzucić do marynaty na minimum 1 godzinkę (ja zawsze przygotowuje wcześniej i zostawiam(...)marynacie na całą noc). Ananasa pokroić na kawałki wielkości mięsa.Na patyki nadziewać na przemian zamarynowane mięso i ananasa.Grilować ze wszystich stron aż mięsko ładnie sie przyrumieni

Monia miesza i gotuje
Polska tradycja kulinarna z kaczką w roli głównej 190

Coraz częściej i chętniej poszerzamy kulinarne horyzonty, bo dostęp do wszelkiego rodzaju egzotycznych produktów jest obecnie bardzo łatwy. Ciekawe składniki możemy kupić w przystępnych cenach, co

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini 143

kurczaka w marynacie zielonej bogini na obiad. Składniki: Cały kurczak Sól i pieprz Marynata Pęczek bazylii Pęczek pietruszki Pęczek szczypioru wraz z cebulkami 2 ząbki czosnku 1 filet anchois (opcjonalnie) 1 litr maślanki Przygotowanie: Krok 1 Umyj zioła i zmiksuj w mikserze razem z czosnkiem i anchois. Dolej maślankę i jeszcze przez chwilę miksuj. Krok 2 Połóż kurczaka piersiami

Niedzielny kucharz