nadziewana pierś z kurczaka - 517 przepisów (strona:15/35)

Drobiowy zawijaniec kaszą gryczaną nadziany w doborowym towarzystwie, czyli de volaille po Mężowsku 176

Sprawdźcie Panie czy jest czego zazdraszczać: Składniki (na solidny obiad): 1 pierś z kurczaka ugotowana kasza gryczana (4-5 łyżek) 2 ogórki kiszone  starty ser żółty  2-3 drobno posiekane orzechy włoskie sól, pieprz jajko, bułka tarta Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotlety i rozbijamy cienko.Kotleciki nadziewamy kaszą wymieszaną z orzechami. Układamy paski ogórka kiszonego i posypujemy tartym serem

Kuchnia po mojemu
Pierś kurczaka nadziewana pieczarkami + sałatka z pieczoną ciecierzycą 344

sałatek, ale także świetna przekąska sama w sobie. Polecam;) Pierś kurczaka: Pierś myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki (nie rozcinamy do końca). Smarujemy odrobiną oleju rzepakowego, nacieramy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie pieczarki i cebulę kroimy, podduszamy do wyparowania wody. Kurczaka nadziewamy, wkładając do kieszonek pieczarki, cebulę i plastry mozzarelli. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy

Powiedz dietom nie
Muszle nadziewane kurczakiem i gorgonzolą 208

Pyszne muszle – pyszny makaron Taki dzisiaj obiad! Składniki /2-4 porcje: – 250 g makaronu muszli – 200g świeżego szpinaku – duża pierś z kurczaka lub mała podwójna – 100 g mozzarelli – puszka pomidorów krojonych – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 3 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – 150 g sera pleśniowego – świeża bazylia – przyprawa toskańska(...)szczyptę cukru. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować naczynie żaroodporne. Na dno wylewamy sos pomidorowy. Podgotowane muszle nadziewamy naszym farszem z kurczaka i układamy w naczyniu wyłożonym sosem pomidorowym. Całośc posypujemy mozzarellą i zapiekamy ok. 25 minut. Artykuł Muszle nadziewane kurczakiem i gorgonzolą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kurczak w jogurtowej pikantnej marynacie i zapiekane rozmarynowe ziemniaczki z cytryną 247

oliwek 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki chili Wykonanie: Składniki marynaty połączyć. Pierś z kurczaka pokroić na kawałeczki, posypać solą, wymieszać z marynatą i włożyć na noc do lodówki lub na min 3 godziny. Pieczarki przekroić na połówki, posmarować oliwą i posypać papryką, ananasa pokroić w grubą kostkę. Nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Piec w piekarniku

Blondynka Gotuje
Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami / Chicken, mushroom and cheese stuffed crepes 1676

dosyć często i dziś postanowiłam odtworzyć ten smak. Naleśniki nadziewane dużą ilością kurczaka, pieczarek i sera w chrupiącej panierce, wyszły pyszne! Jednak mojej mamy były inne, chyba jeszcze z jajkiem… zapytam o dokładną recepturę i ponowię podejście:) Polecam! Scroll down for recipe in English Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami (6 krokietów) Składniki na naleśniki: 1 1/2 szklanki(...)mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody 2 jajka 1 łyżka oleju szczypta soli Składniki na farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 cebula, pokrojona w kostkę 150 g sera gouda, startego na tarce sól, pieprz bułka tarta 1 duże jajko rozbełtane z 2 łyżkami wody Przygotowanie: Zmiksuj wszystkie składniki

karmelowy
Domowe wędliny i mięsa na Boże Narodzenie 689

Peklowana szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona

Karo in the Kitchen
Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką 151

papryka 3 czerwone cebule 1 cukinia 10 pieczarek Filet z piersi kurczaka kroimy z większą kostkę. Doprawiamy go przyprawą do kurczaka oraz zmiksowaną natką pietruszki z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Papryki kroimy z paseczki, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki nadziewamy na duże wykałaczki. Nadziewamy je tak aby papryki otaczały kawałki kurczaka

VioletoweKucharzenie
Szaszłyki z piekarnika 863

patyczki nadziać, co tylko lubicie. Składniki na szaszłyki: filety z piersi kurczaka cukinia pieczarki sól, pieprz po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy Przygotowanie szaszłyków: Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi

NiePieprz.pl
SZASZŁYKI DROBIOWE Z CUKINIĄ I BANANAMI 169

Kamis młynek sól morska, pieprz mielony Kamis patyczki do szaszłyków Wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w kostkę, lub paseczki jak kto woli.Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na min. godzine do lodówki.W kostkę kroimy paprykę, cukinię w plastry, banany w większe kawałki. Na namoczony ( żeby się nie przypalił) patyczek nadziewamy na przemian mięso, paprykę, cukinię i banana. Obficie oprószamy solą morską

Z Majeczką w kuchni
Miękkie lądowanie czyli kurczak nadziewany na kapuście 188

                          

w mojej kuchni
Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 157

którego głównym składnikiem są: udka kurczaka, duża ilość porów i selera naciowego, wino białe typu Chardonnay, oraz śmietana 36 %, oraz dużej ilości żółtek, które służą do zaciągania potrawy. Obowiązkowym dodatkiem do tego dania jest makaron.                     oraz Sztufadę z gęsich piersi po tulusku . Najpierw gęsie piersi została zamarynowane w mieszance ziół(...)bloga gotujzrodzinka.pl ) zajęła pierwsze miejsce zdobywając tytuł Mistrzyń grillowania,                     a wygrałyśmy przygotowując 3 dania: Indyka w raju - pierś z indyka nadziewana owocami suszonymi i szpinakiem, z dodatkiem skórki cytrynowej, ostrej papryki, pieprzu, miodu, balsamino, wina.                   Zdrowe burgery - mięso mielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami 220

Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej.  Nadziewane kaszą jaglaną i warzywami, w towarzystwie kurczaka - polecam wszystkim dbającym o linię :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja(2 połówki) -ok. 300 kcal 4 średnie cukinie  (250-300 g każda) 1 woreczek kaszy jaglanej 400 g filetu z piersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak z satayem truskawkowym 173

200g truskawek sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : Mięsa : Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski o grubości około 1 cm. W miseczce połączyć wszystkie składniki marynaty, włożyć do niej paski z kurczaka i dokładnie wymieszać, aby mięso dokładnie się nią pokryło. Marynować przez około 30 minut. Następnie nadziewać na patyczki do szaszłyków i smażyć na patelni grillowej

Codzienne Gotowanie
Kawowo - miodowa piers z pikantna salatka z chilli 162

Dziś pora ma eksperyment . Znalazłam gdzieś przepis na mięso nadziewane ziarnami kawy, a z racji tego iż kawy w ziarnach nie miałam... postanowiłam zaparzyć kawę mieloną w imbryku :) Kombinacja dziwna ale jednak ... czasem warto coś udziwnić... Do garnka nalałam kawy, rozcieńczyłam z wodą (szklanka) do tego wrzuciłam piersi z kurczaka, do odparowania. Następnie piersi smarujemy miodem, tak aby się

dlaSmaQ
Souvlaki z grillowanymi warzywami 287

szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego sól Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kawałki 3 cm x 3 cm. Składniki marynaty mieszamy, (dwie łyżki odlewamy do innej miseczk), i dodajemy do niej mięso. Odstawiamy na co najmniej 3-4 godziny, im dłużej tym lepiej. Po tym czasie mięso nadziewamy na drewniane patyczki. Rozgrzewamy grilla elektrycznego, smarujemy olejem jego powerzchnię

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w paprykowej marynacie z grilla 249

Kurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!