szalotkę. Dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka, doprawiamy szczyptą kurkumy, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone kurki. Całość dusimy kilka minut aż odparują płyny. Farsz przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni smażymy passatę pomidorową z dodatkiem oregano, miodu, soli i pieprzu. Sery kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy doprawioną passatę. Każdą muszelkę nadziewamy łyżeczką farszu z kurczaka i kurek
Mango PapajaPrzepyszne ,mielone mięso nadziewane mozzarellą i pachnąca świeża , posiekaną bazylią. 70 dag.mięsa z piersi kurzej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 namoczona w mleku bułka kajzerka 1 szkl.mleka Przyprawa uniwersalna 1 jajko 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka musztardy Szczypta gałki muszkatołowej Sól i pieprz 2 duże kulki mozzarelli 2 łyżki drobno posiekanej świeżej bazylii Olej Bułka(...)tarta do obtoczenia kotletów ******************************************* 1 . Filety z kurczaka zmielić wraz z cebulą ,czosnkiem i bułka namoczona w mleku. 2 . Dodać jajko ,musztardę , kasze mannę , gałkę ,przyprawy i dokładnie wyrobić na jednolitą masę . 3 . Rozgrzać tłuszcz na patelni. 4 . Formować owalne kotlety nadziewając je kawałkami sera mozzarella i odrobiną posiekanej bazylii,zlepić końce ,uformować w owalny kotlet.Panierowac w bułce
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisuszonych. Jednym z pierwszych dań na blogu, prawie rok temu był schab zawijany w boczku , nadziewany suszonymi pomidorami, mozzarellą i bazylią. To były początki i choć zdjęcia tam nie wyglądają dobrze, cieszy się dużą oglądalnością :) Składniki : 1 filet z piersi kurczaka 6 plastrów boczku parzonego 1 ziemniak truflowy 1 łyżka oliwy z oliwek
Parowar Facetaprzerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada! Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie
Karo in the KitchenMyślę, że każda wersja będzie pyszna. Nie bójcie się też o patyczek – po przekrojeniu mięska na pół, można się go bezproblemowo pozbyć. Polecam bardzo. 2-3 duże pojedyncze piersi kurczaka kawałek boczku kilka malutkich, białych pieczarek 1-2 małe korniszony mała cebulka kawałek żółtego sera kawałek papryki kawałek kabanosa 2-3 jajka sól, pieprz bułka tarta Umyte i osuszone(...)mniejsze kawałki. Ser żółty kroimy w kostkę. Cebulę kroimy na części. Z pieczarek odkrawamy nóżkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy boczek, pieczarkę, paprykę, ser żółty, kabanosa, cebulkę i ogórka (wszystko w dowolnej, wybranej przez nas kolejności). Szaszłyk owijamy piersią kurczaka. Odstające kawałki patyczka odkrawamy. Panierujemy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na złoto, na rozgrzanym oleju
Smaki Na TalerzuMakaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ryżowej. Nazywana skarbem Azteków, uprawiana od 6000 lat. Wspaniałe źródło wielu składników odżywczych, dodatkowo bez glutenu. Ja wykorzystałam płatki do panierowanie nadziewanych kotletów. Muszę przyznać, że nadają bardzo ciekawego smaku. Polecam. Składniki: Filety z piersi z kurczaka Szynka szwarcwaldzka Plastry sera typu oscypek Sól pieprz Mąka Jajko Płatki z quinoa Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka rozbijamy przez
Smaki Ewymoich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy posiłek jak i na uroczysty obiad z rodziną. Prezentuje się bardzo smacznie i jest do tego zdrowe. Dodatkowym atutem jest łatwość wykonania i ten smak...:) Smacznego! Składniki: Duża pierś z kurczaka podwójna 5-6 pomidorów
Kuchnia Pełna PasjiOstatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowaniu danie na powitanie wiosny. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Polecam Składniki 4 duże papryki,najlepiej każda inny kolor 2 piersi z kurczaka 1 cebula 1 torebka ryżu brązowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka … Czytaj dalej Papryki nadziewane
gotuj ze mnąSkładniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 pomidor 250 g krewetek koktajlowych 1 papryka czerwona 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oleju 1 świeża papryczka chili 3 ząbków czosnku 1 mała cytryna natka pietruszki 1 łyżka zielonej pasty curry 100 g pieczarek 200 g sera gorgonzolla ciasto francuskie - juz gotowe :) 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu
ClauditteMissCookingobiad który przygotujemy zapiekając wszystko razem. Sos boloński nie musi być nudnie podany. Danie jest lekkie, a zarazem sycące. Klopsiki nadziewałam oliwki czarnymi, bo skoro włoskie smaki to muszą być oliwki i parmezan. klopsiki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz papryczka chili szczypta 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki
wesoła kuchniaKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa
BullioKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa
BullioKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa
Bullio