Zeszłej jesieni odkryłam wężymord, znany też pod nazwą skorzonera. Zakochałam się w tym warzywie. Doprawdy nie mogę pojąć, dlaczego nie gości na stałe w naszych warzywniakach
Quinoa Raz!Cudo takie kupiłam – sok 100% z rokitnika, bo ponoć zdrowy. Smak jak dla mnie dyskusyjny, w czystej postaci nie sposób tego wypić. Postanowiłam zatem wymieszać z
Quinoa Raz!Ostatnio zajadam się surówką z rzepy w mleku kokosowym, a że świetnie komponują się z nią orzechy, to wpadłam na pomysł przyrządzenia przekąski na słodko (deserem
Quinoa Raz!Dziś na deser sałatka, użyłam takich owoców, jakie akurat miałam w kuchni, połączyłam je z czerwoną quinoą i świeżymi listkami tymianku i wyszło bardzo aromatycznie i
Quinoa Raz!Jak Wielkanoc, to faszerowane jaja muszą być ;) Ten przepis jest bardzo prosty, bardzo szybki z kilku podstawowych składników. Jeśli więc w święta zawitają do Was jacyś
Quinoa Raz!Koniec z tym świąteczno-urodzinowym obżarstwem! Pora na coś lekkiego, ale jednocześnie pożywnego, w sam raz na drugie śniadanie. Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy
Quinoa Raz!Ostatnio dostałam od taty piękne pomelo, a następnego dnia udało mi się w końcu kupić pomarańcze moro, więc z radością zrobiłam a drugie śniadanie tą wesołą
Quinoa Raz!Kupiłam w niedzielę na bazarze trochę nowalijek - młody czosnek, ekologiczną rzodkiewkę i ogórki, świeże liście czosnku niedźwiedziego i postanowiłam je jak najszybciej wykorzystać w kuchni, a
Quinoa Raz!Ta sałatka świetnie się sprawdza na wszelkich rodzinnych imprezach, dlatego nazwałam ją imieninową. Charakteru nadaje jej kilka niebanalnych składników - ser łomnicki, kozieradka i gorczyca zamieniają
Quinoa Raz!Kocham podpłomyki, chleb wcale nie musi dla mnie istnieć, ale podpłomyki co jakiś czas goszczą w moim menu. Idealne do moczenia w oliwie z oliwek, na
Quinoa Raz!Jak już zauważyliście co jakiś czas goszczą tu koktajle z quinoą, bardzo je lubię, bo świetnie nadają się na "zabicie głodu" między posiłkami. Dziś wersja nieco
Quinoa Raz!Pasta z makreli sprawdza się nie tylko na bezglutenowych kanapkach, ale też jako świetny dip na imprezę do warzyw, lub obiadowy dodatek do młodych wiosennych ziemniaków
Quinoa Raz!Cóż może być lepszym dodatkiem do grillowanych dań, jeśli nie orzeźwiająca sałatka? Ta jest inspirowana kuchnią libańską, a konkretnie sałatką tabbouleh, którą tradycyjnie przygotowuje się z
Quinoa Raz!A taki tam wiosenny zawijaniec ;) Szybki, łatwy, bardzo smaczny, genialna przekąska. Co tu dużo chwalić? Trzeba zrobić i zjeść ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy
Quinoa Raz!Bonusowy post, bo przyznaję, że nie miało dzisiaj być żadnego przepisu ;) ale zrobiłam sobie na drugie śniadanie taki fantastyczny koktajl i stwierdziłam, że wrzucę go bez
Quinoa Raz!