Nigdy nie lubiłam kompotu z suszu. Do czasu, gdy spróbowałam Wigilijnego kompotu z suszu , robionego od lat w rodzinie mojego Męża. Kompot ten jest bardzo bogaty
Moja DelicjaW dobie dzisiejszej tak bardzo przetworzonej żywności, musimy ratować się własnymi wyrobami. Gotowe, sklepowe wędliny są bowiem pełne konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku i innych e-dodatków
Moja DelicjaMigdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu. A mimo to wyjątkowo mięciutkie, puszyste (pomimo opadnięcia) a na dodatek PYSZNE. Każdy kto spróbował
Moja DelicjaPyszne i zdrowe ciasto marchewkowe z ananasem, przekładane delikatnym i lekkim kremem z serków śmietankowych oraz kawałkami ananasa (ananas w cieście i na kremie). Ciasto z
Moja DelicjaJakoś nie przepadam za sernikami – nie zawsze dobrze wychodzą. Zwykle robi się u nas sernik bez kruchego spodu, gdzie do masy serowej dodaje się m
kuchcikowniaJak zrobić najlepszy pasztet wielkanocny? Nic trudnego! Poniżej znajdziecie odpowiedź na to pytanie. Ten przepis na najlepszy pasztet wielkanocny jest bardzo łatwy, poradzą sobie z nim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Qlinarnie i QlinarnieWiadomo, to nie to samo, co napoleonka mojej mamy, ale nie zawsze można takową mieć:). To taki mój skromny (i odchudzony) substytut, ale bardzo smaczny i
Qlinarnie i QlinarnieWiem, trochę kalorycznie, ale bardzo smacznie i szybko. To nie pomyłka - do ciasta nie dodajemy mąki, a mimo to biszkopt wyrasta pięknie. Oczywiście można zmieniać nadzienia
Qlinarnie i QlinarnieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na tradycyjny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. Smakuje bardzo pysznie. Niezastąpiony na świątecznym stole. Polecam Post
Marta GotujeSkładniki: 0,5 szkl cukru 5 całych jaj 15 dkg masła- ok 0,5 kostki 0,5 szkl słodkiej śmietany 3szkl mąki 1 op cukru waniliowego
Luźna KuchniaSkładniki: 2 szkl mąki 3/4 kostki margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczanej 3/4 szklanki miodu Przygotowanie: mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy miód i cukier puder oraz margarynę
Luźna KuchniaPolecam dziś ŁAZANKI Z GRZYBAMI danie, które gości na moim wigilijnym stole każdego roku. Suszone grzyby, kapusta i oczywiście domowe łazanki i wszystko z dodatkiem
Kuchnia BeatyKolejna wigilijna potrawa, to ŚLEDZIE Z MIODEM I CEBULĄ . Wielu moich znajomych przygotowuje je nie tylko na wigilijny stół, ale również na inne okazje. To fajna
Kuchnia Beaty