makaronem, czy kluseczkami gnocchi, ale ja polecam pieczone ziemniaki i sałatkę z rukoli doprawionej solą i sokiem z cytryny. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwapergaminem i ułożoną w szczelnym pojemniku. Podobno można ją przechowywać miesiącami. Moją przechowuję już przez 3 tygodnie i wszystko z nią w porządku. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaćwikłowe całe, 1 łyżeczka cukier, 2 łyżeczki suszone mielone chilli, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 szklanki soku z buraków ćwikłowych matiasy 1x wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie, potem śledzie odlać na sito, aby dobrze obciekły z wody pokroić matiasy na 2 cm kawałki i posypać je cukrem większe pieczarki pokroić na pół, mniejsze zostawić całe buraczki każdy pokroić
W Mojej Kuchni Lubięwarstwami: pokrojona cebula na pół plasterki, matiasy, plastry cytryny bez skóry, ziele i liście, pieprz mielony układać do wyczerpania składników - na koniec je zalać olejem i lekko przygnieść łyżką śledzie w misce do zjedzenia na drugi dzień a w słoiku zakręconym mogą stać do 2 tygodni w lodówce najlepiej smakują z pieczywem razowym lub do zakąski........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżki filety śledziowe matiasy drobno pokroić w kosteczkę i wsypać do miski cebulę drobno pokroić w kosteczkę, papryczkę marynowaną chilli niedużą drobno posiekać razem z pestkami i wsypać do śledzi jajka "L" ugotować na twardo i wystudzone obrać i drobno je posiekać lub rozdrobnić przez kratkę do jajek do smaku doprawić cukrem, olejem, octem winnym, wsypać koperek i wszystko dobrze
W Mojej Kuchni Lubiękawałki i posypać je cukrem i pieprzem i dać sok z cytryny wsypać posiekane suszone pomidory, pokrojoną drobno cebulę i wszystko wymieszać wlać tyle oleju aby śledzie były przykryte, schować do lodówki najlepiej na całą noc...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec gotowania kaszy. Na koniec zetrzyj trochę parmezanu i wmieszaj go w farrotto. Rozłóż danie do misek, posyp parmezanem i listkami tymianku. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed podaniem wymieszać. Smacznego! Przepis bierze
Anioły w kuchniwarzywa i pokruszony ser feta. Delikatnie przemieszaj. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Smacznego! Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwadopraw. Gdy makaron się ugotuje, odsącz go z wody i wrzuć na patelnię z sosem. Wymieszaj i rozłóż pomiędzy talerze. Udekoruj listkami bazylii. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwafalbanki. Posmaruj wierzch ciasta białkiem i posyp cukrem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 35-40 min. Przestudź i zajadaj ze smakiem:) *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaziemniaki, szpyrki to skwarki ze słoniny i mleko kwaśne lub jak tu mówią maślonka. Jesienną potrawą była gęsia okraska (czas bicia gęsi).Tradycyjną zupą jest też krupnik z bulwami, śledź solony z warzywami. W Codziennym menu były kiedyś plińce czyli surowe tarte bulwy, golce z samych tartych kartofli kładzione na wodę lub mleko. Wymieniać można by jeszcze długo
Czarnawisienkatruskawki dobrze stały. Nałożyć listek bazylii lub melisy i czerwony kawior. Każda truskawkę skropić sokiem z cytryny Podawać z winem musującym.. Na zdjęciu - kawior czerwony z ikry śledzia i gromadnika, można wykorzystać czarny astrachański i oczywiście francuski szampan
Kulinarny karnet ChristopheraGliniane naczynia zapobiegają jełczeniu. I co robić z tą oboną czyli okrasą? Jak nazwa wskazuje okrasza się nią różne potrawy. Dawniej okrasę do zup mielono razem z kośćmi. Śledzie ,które królują na Kaszubach ,okraszone oboną są wspaniałe. Okrasa ,taka z piersi gęsi , to już sama w sobie stanowi wspaniały ,aromatyczny tatar. Jest doskonała do okraszania tłuczonych ziemniaków . Odsmażane
Kulinarny karnet Christopherachwilę przestudź i podawaj. Dobrze komponują się z sosem pomidorowym lub dipem z pieczonych pomidorów. Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwa