na śledzie - 1500 przepisów (strona:48/100)

Śledzie w śmietanie 146

Sposób wykonania: Śledzie opłukać pod wodą i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do miski przełożyć śledzie, jabłko, kiszone ogórki i cebulę. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 1 godzinę, aby składniki się przegryzły. Smacznego

w mojej kuchni
Śledzie w winie ----Herring in vino con 163

Składniki: 1/2 kg śledzi 2-3 cebule 2 pory (białe części) 300 ml mleka 200 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki rodzynek 2 łyżki pokrojonych śliwek suszonych 1 łyżka płaska cukru brązowego chili do smaku-na czubku noża 150 ml oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego Wykonanie Filety moczymy przez 6-12 godzin, zmieniając dwukrotnie wodę, ostatnie 2 godziny moczymy(...)minuty dusimy cebulę , dodajemy umyte rodzynki i pokrojone w paski śliwki . Następnie dodajemy  wino i przecier pomidorowy.Doprawiamy  cukrem brązowym i chili. Dusimy  około 3 minuty. Pokrojone śledzie ,wymieszać z powstałą marynatą Przechowywać w lodówce dwa-trzy dni, wtedy możemy jeść. Herring in vino con --------------- Ingredienti :      1/2 brani

w mojej kuchni
Śledź w śmietanie. 134

dużej ilości zimnej wody około 2-3 godz. Następnie je osuszyć i pokroić na wąskie kawałki. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać śledzie z jabłkiem i cebulą. Do śmietany dodać musztardę, doprawić cukrem lekko posolić i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Zalać śledzie śmietaną

O kuchni z uczuciem
Sałatka śledziowa z kaszą i pomarańczą 248

Prosta sałatka ze śledziami wiejskimi. Bardzo smaczne połączenie składników, które warto wypróbować.Składniki na miskę sałatki:1 filiżanka kaszy gryczanej niepalonej5 filetów śledziowych po wiejsku1 pomarańcza1 mała cebula2 jajka2-3 ogórki kiszone2 płaskie łyżki majonezupieprz kolorowy, sól do smakuPrzygotowanie: Filiżankę niepalonej kaszy gryczanej (jasnej) przesyp na sitko i dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj w dwóch filiżankach(...)lekko osolonej wody. Przestudź.Ugotuj jajka i pokrój w kostkę.Następnie w drobną kostkę pokrój śledzie.Pomarańczę obierz, także z białych błonek i pokrój na małe kawałki. Cebulę i ogórki kiszone drobno posiekaj.Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, dodaj majonez i ponownie wymieszaj

Ze smakiem i z pasją
Śledzie po kaszubsku 572

Rybnym królem w kuchni kaszubskiej jest śledź- łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw. Prezentuję więc tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub w postaci śledzi w sosie pomidorowym z cebulą. Bajecznie pyszne, proste w przygotowaniu, są bardzo lubiane i popularne nie tylko na Kaszubach, ale w całej Polsce. Ten przysmak

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety śledziowe z ziemniakami – kuchnia śląska 325

kuchni śląskiej” i jest świetnym pomysłem nie tylko na piątkowy obiad!Kotleciki śledziowe z dodatkiem ziemniaków są świetnym pomysłem zarówno na obiad , jak i kolację na ciepło. SKŁADNIKI:- śledzie solone – 250 g- ziemniaki – 500- cebula – 1 szt- wędzony boczek – 50 g- jajko – 1 szt- mąka – 2 łyżki- sól- pieprz- majeranekSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Śledzie musimy

Ostra na Słodko
Tradycyjna sałatka śledziowa 348

Apetyt na śledzie mam raz na kilka lat :) tą sałatkę pochłonęłam sama prawie całą, znaczy to, że MUSI ona być dobra :). Dobrze jest zwrócić uwagę na jak najlepszą jakość śledzi oraz na to, że ziemniaki powinny być ugotowane w mundurkach i odparowane i oczywiście o odmianie sałatkowej (klejące, z dużą ilością skrobi).6 płatów śledziowych, namoczonych6 ogórków konserwowych6 ziemniaków

Z butelką mleczka w tle
Sałatka z matiasów 232

rozsmarowujemy pierwszą warstwę majonezu. To dość trudna sztuka, ale wykonalna ;)  Następnie w misce ląduje warstwa potartych ziemniaków, a na nich kolejna porcja majonezu.  Teraz pora na nasze śledzie. Całość będzie stanowiła jedną warstwę.  Na śledziach układamy całą posiadaną cebulę, na niej znów ląduje warstwa majonezu.. I dalej lecimy z warstwami - znowu marchewka, na nią cienka warstwa

Kulinarne zapędy Kokosa
Koreczki śledziowe - przystawka 207

Przygotowanie: Płaty śledziowe osączamy z oleju i kroimy w takie dzwonka, by można było zjeść je na raz Paprykę kroimy w kostkę, ogórka w plasterki Na talerzu układamy dzwonka śledzia, a na nim kolejno ogórka, paprykę i oliwkę - spinamy wykałaczką Ilość przygotowanych koreczków zależy jedynie od tego ile osób zapraszamy np. na kolację Jeśli dysponujemy papryką żółtą to też będzie(...)pięknie wyglądać w tym zestawie, ewentualnie może być też papryka świeża :) Taka przystawka będzie ozdobą każdego stołu, a śledzie znajdą zawsze amatorów

Proste Potrawy
Sałatka śledziowa 443

śledziowa.Składniki dla 2 -3 osób:4 filety śledziowe (w oleju);5 - 6 pomidorków suszonych;1/2 puszki kukurydzy;100 g oliwek; szczypiorek;cebulka;2 - 3 łyżki majonezu;pieprz, sól. Śledzie, pomidorki i cebulkę kroimy w kostkę. Oliwki dzielimy na pół. Szczypior siekamy. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, przyprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (zależy od śledzi).Smacznego

Miksturownik
Leczo rybne a’la Seko 367

Uwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze śledzi . Składniki Filet śledziowy 1 kg. ładnych filetów śledziowych „Matias” Mleko 1 litr mleka do moczenia śledzi Pieprz Papryka czerwona ostra Jajko 2 jajka Mąka pszenna 1 […] The post Leczo rybne

Kulinarne Przeboje
Śledzie z cebulką 183

Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie z cebulką są obecne na moim stole od zawsze. Były popularną przekąską w czasach PRL-u, są popularne i teraz. … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie z cebulką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Fit wigilia- odchudzamy potrawy wigilijne 256

buraczkami, na których został ugotowany. 3. Karp i inne ryby Zrezygnujmy z panierki. Zamiast smażyć - upieczmy lub zdecydujmy się na rybę po grecku (duszoną) lub rybę w galarecie. 4. Śledzie Spośród śledzi w oleju, w śmietanie czy solonych wybierzmy ten ostatni wariant. Ewentualnie śmietanę zastąpmy jogurtem. 5. Kutia lub kluski z makiem Kutia ma aż 700 kcal w 100 gramach

Tradycyjna Kuchnia
ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI 237

Mimo, że to świąteczny stół nie może się obejść bez... Artykuł ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI 237

Mimo, że to świąteczny stół nie może się obejść bez... Artykuł ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE