na pizza - 1000 przepisów (strona:43/67)

Placuszki z cukinii z szynka 239

ostatniej chwili na kolację dla niejadka. Na pytanie, które zadałam mojej 8 letniej siostrzenicy, co będziesz jadła, usłyszałam "nie wiem",  kanapkę? "nie wiem", płatki? "nie wiem" pizze z cukinii? " takkkk" . Oczywiście zrobiłam zwykłe placuszki cukiniowe z ciągnącym się serem, co dzieciaki kochają. Nie trzeba do tego żadnych dodatków, wystarczy zwykły ketchup. Składniki:600 g cukinii

pieprzny smaczek
Drożdżowe Rogaliki z Nutellą 332

rąk, ale nadal musi być puchate i elastyczne. Wyrobioną masę należy podzielić na dwie kulki. Pierwszą rozwałkować na koło, a następnie podzielić je nożem na 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy z trójkątów nałożyć Nutellę lub marmoladę (zwykłe dżemy nie nadają się, ponieważ są zbyt rzadkie). Następnie od "podstawy" trójkąta do "wierzchołka zwinąć ciasto i uformować na kształt rogalika

Anielska Kuchnia Ani
328. 167

wyglądał?Raczej sobie nie przypominam :P  6. Czego nigdy w życiu nie spróbujesz? (chodzi o jedzenie)Robaków, człowieka, psa, kota i innych domowych stworzeń.7. Najlepsze dodatki do pizzy, to..klasyka czyli ser, sos pomidorowy, pieczarki, szynka, kukurydza i papryka8. Gdzie najchętniej odpoczywasz? W domu. 9. Jaki powinien być mężczyzna idealny?Ideałów nie ma. Ale przede wszystkim powinien

More food, love and dreams
357. 168

plaża. Asyż. San Marino. Rzym no i Wenecja. Było wszystko co kocham w obozie. Cudowna pogoda, plaża.A przede wszystkim ludzie którzy ten obóz tworzyli. Zjadłam najlepszą pizzę na świecie i zajadałam się chyba jeszcze lepszymi lodami. Cieszyłam się. I wygłupiałam nie patrząc na nic. ( w ten sposób pozbawiłam się możliwości biegania przez kolejne najbliższe

More food, love and dreams
360. 184

poprzedniego. W każdym było równie dobrze jak w poprzednim. Pierwszy cel Asyż. Dużo bazylik. Urokliwe uliczki. I niemiłosierny upał. Kolejny w kolejce był Rzym. Było zwiedzanie bazyliki. Była pizza pod fontanną di Trevi. Było Colosseum. I masa innych rzeczy. Ogółem miasto mi się podoba, choć jednak bardziej wolę Wenecję, ale może to dlatego, że nie do końca mogłam cieszyć się

More food, love and dreams
634. Zielone gofry. 173

PWczorajszy dzień jak najbardziej udany, projekt zrobiony(kręcenie filmu, i myy.. tak xd my aktorki xd ^.^ ) Do tego mnóstwo śmiechu, wygłupów, domowa pizza, sernik kajmakowy i murzynek otrębowy, tylko szkoda, że tak szybko ten dzień minął

More food, love and dreams
PRZECIER Z CUKINII 205

Przepis dostalam od kuzynki mężą. Bardzo mnie zaciekawił gdyż jest idealny jako sos do pizzy ( którą moi synowie uwielbiają) a także na kanapki. Szczerze polecam wypróbowanieSkładniki:1,5 kg cukinii0,5 kg cebuli1 łyzka soli2 szkl cukru1 szkl octu0,5 łyżki ostrej papryki1 łyżka słodkiej papryki1 łyżeczka pieprzu mielonego3 słoiczki przecieru pomidorowegoWykonanie:Cukinię obrać i wydrążyć,starkować na tarce

Z Majeczką w kuchni
Focaccia pomidorowa z cebulą, na starterze Poolish 191

Wariacja na temat focacci - rodzaju włoskiego pieczywa, płaskiego i pokrytego ziołami oraz innym dodatkami, powiązanego z popularną pizzą. Każdy region Włoch może się pochwalić własną odmianą focacci, od suchej z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia), polanego oliwą ciasta, do pulchnej z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawana na ciepło. Focaccia podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych

Grahamka, weka i kajzerka
Fougasse z oliwkami, wg przepisu Hamelmana 162

wydłużonego trójkąta, o długości prawie równej szerokości blachy. Dobrze oprósz blachę i przełóż na nią oba trójkąty ciasta, układając je naprzeciwlegle. Natnij ciasto małym nożykiem (albo okrągłym nożem do pizzy) wycinając jedno długie cięcie na środku trójkata, prawie wzdłuż całej jego długości, oraz po trzy nacięca pod skosem po obu stronach nacięcia długiego. Delikatnie naciągnij jeszcze trochę ciasto we wszystkie

Grahamka, weka i kajzerka
Knekkebrød - chleb chrupki z krainy Wikingów 309

masą do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 °C. Piecz z termoobiegiem przez 10 minut. Wyjmij blachę i pokrój masę na równe prostokąty (dobrze się sprawdza okrągły nóż do pizzy). Wstaw ponownie do piekarnika na dalsze 40 minut. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia - po ostygnięciu stwardnieje i bedzie można usunąć papier do pieczenia.Wymieszane suche składniki. Pkt 1.Zalane

Grahamka, weka i kajzerka
Cynamonowo jabłkowe ciasteczka 2896

dodaję kiedy pojawi się sok sprawdzając słodkość.Schłodzone ciasto dzielę na 4 części, lekko ugniatam i wałkuję go na grubość ok 3 mm i wycinam trójkąty nożykiem // kółkiem do pizzy. Na każdym trójkącie robię po 4-6 nacięć, układam nadzienie i zawijam lekko naciągając ciasto.Zapiekam w 170 oC przez ok 15 minut. Posypuję cukrem pudrem.Smacznego

Mechanik w kuchni
Kanapka prosto z pieca 159

Sandwich with ovenSkładniki.Ciasto jak na cienką pizzę.2 szklanki mąki pszennej5 dag drożdży0,5 szklanki mleka1 łyżka oliwki1 jajko0,5 łyżeczki cukru0,5 łyżeczki soliNadzienie.2 łyżki keczupu20 dag szynki konserwowej w plastrach10 dag sera mozzarella1 łyżka natki pietruszki1 łyżka czarnuszki do posypaniaWykonanie.Drożdże rozpuścić w mleku i dodać do pozostałych składników. Zagnieść ciasto, odstawić na 20 minut.Rozwałkować

Kulinarny karnet Christophera
Mini pizza 121

czas nadrobić :)Przepis na ciasto znalazłam na jakiejś internetowej stronie, a dodatki są według mojego uznania :) Nie miałam dzisiaj pomysłu na jakiś w miarę szybki obiad, więc postanowiłam zrobić pizze. Tylko tym razem nie tak jak zawsze dużą, na całą blachę tylko miniaturkę :)Składniki na ciasto :3 szkl. mąki1 szkl. mleka50 dag drożdży 3 łyżki olejułyżka roztopionego masłaszczypta soliMąkę wsypujemy

charlotte gotuje
Mini pizzeriny 236

Pizza to danie, o którym można śmiało powiedzieć, że sprawdza się na każdej imprezie. Chciałabym Wam zaprezentować jej nieco inny wariant - małe przekąski do pogryzania przy piwie lub winie (lub jakimkolwiek innym trunku sylwestrowym, który preferujecie). Składniki:2 szklanki mąki50 g drożdży5 łyżek oliwy z oliwek1 łyżeczka cukru1 ząbek czosnku0,5 szklanki ciepłej wodysóloreganozioła prowansalskiesalamioliwkimozzarellapomidory z puszki1 mała cebula

Ciastkozercy
BEZGLUTENOWY CHLEB RAZOWY 196

wyrabiamy ciasto. Czekamy, aż urośnie. Znów delikatnie wyrabiamy i przekładamy do foremki natłuszczonej oliwą (można przełożyć do formy nie nasmarowanej, ale wysypanej mąką - tak jak przygotowujemy blaszkę do pizzy).Przykrywamy ściereczką i znów czekamy, aż urośnie.Gdy wyrośnie, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem/sezamem/siemieniem lnianym.Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około godziny w 180 stopniach (góra-dół z termoobiegiem).Do upieczenia tego

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania