bądź z bazarku ze zdrową żywnością. Chłodnik wolę taki biały, dlatego nie dodaję koncentratu z buraka, gdyż zmienia smak i wszystkie składniki mają posmak buraka. Składniki: pęczek rzodkiewek 6 ogórków(...)najlepiej gruntowych lub 2 szklarniowe 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 1/2 pęczka koperku 1 litr kefiru lub zsiadłego mleka 1 - 2 łyżki śmietany sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ogórki umyć, obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Rzodkiewki umyć, oczyścić i pokroić w półplasterki. Dymkę ze szczypiorkiem i koperek umyć i drobno pokroić. Wszystko zalać zsiadłym mlekiem
Kuchcik gotujepieczarek, 2 jajka, 2-3 ogórki gruntowe, sól do smaku, pieprz do smaku, szczypior. Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie , ostudzić i pokroić w kostkę razem z ogórkami i szynką. Ugotować także jajka, pokroić w ósemki i odstawić do przybrania. Wszystkie składniki na sałatkę wymieszać, dodać groszek , opłukane grzyby, posiekaną drobno rzodkiewkę( najlepiej posiekać blenderem) i przyprawy
Tradycyjna KuchniaSkładniki: (na mniej więcej 2,5 litra zupy) - pęczek botwinki - 2 młode buraki - 1 marchewka młoda - 1 pietruszka - 1 kostka rosołowa lub bulion drobiowy - 4-5 surowych średnich ogórków gruntowych - 5 rzodkiewek - pęczek szczypiorku - pęczek koperku - łyżeczka koncentratu pomidorowego - śmietana 18 volt - 2 łyżki cytryny - łyżka octu winnego - jajka na twardo (opcjonalnie) Botwinkę, buraki, marchewkę, pietruszkę drobno pokroić(...)zapotrzebowania) Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego, 2 łyżki cytryny oraz łyżkę octu winnego. Gotować 15 minut , wystudzić wywar i wstawić na godzinę do lodówki. 4- 5 surowych średnich ogórków gruntowych, 5 rzodkiewek, pęczek szczypiorku i pęczek koperku – pokroić i dodać do wystudzonego już wywaru. Po wyjęciu , dodać śmietanki 18 volt i wylać na talerz. Do każdego talerza
upichconaogórków, sól do smaku, pieprz do smaku, cukier do smaku, sok z cytryny do smaku, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, ½ szklanki jogurtu naturalnego. Wykonanie: Kalarepkę obrać, zetrzeć i posolić. Ogórki obrać i poszatkować na cienkie plasterki. Połączyć składniki, przyprawić do smaku, wymieszać z jogurtem i posypać szczypiorkiem
Tradycyjna Kuchniazwykłą patelnią, paprykę najlepiej pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oleju na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby była bardzo mocno zarumieniona (ok. 4 min). 4. OGÓRKI KONSERWOWE (1 min) Z nimi jest mało roboty – wystarczy pokroić je w kostkę(...)gotowe. 5. MONTAŻ I PODANIE (2 min) Bułki podgrzać, a kiełbaski/parówki najlepiej szybko obsmażyć lub zgrillować dla uzyskania lepszego smaku. Na bułce położyć cebulę, paprykę oraz ogórki, następnie parówkę, a wszystko polać solidną porcję ulubionej musztardy. Porcja odnawia małą dawkę życia. Wcinać w imię Columbii! OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania
Nerds Kitchensamo szybko będzie znikać. Do przygotowania 2 porcji sałatki potrzebujemy: - słoik ogórków konserwowych (kupicie tutaj ) - łyżkę majonezu - 2 łyżki jogurtu - posiekany koperek - sól, pieprz Ogórki pokrójcie na średnio grube plastry i posiekajcie koperek. Całość przemieśćcie do miski, dodajcie majonez i jogurt. Na koniec doprawcie do smaku solą i pieprzem. Najlepiej byłoby na 1-2h schować
Szybko Tanio SmacznieProsta, szybka i smaczna sałatka na każdą okazję. Taką sałatkę robię bardzo często, bo domownicy ją uwielbiają. Sałatka z jajkiem i serem składniki na sałatkę jajka - 5 szt ogórki korniszony - 3 szt cebula czerwona - 1 szt ser żółty(...)kukurydza - 1 puszka ryż - 1 torebka szczypiorek - 1 pęczek majonez - 4 łyżki sól i pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Ogórki, ser i cebulę obraną, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko, ostudzić. Kukurydzę odlać z zalewy, osączyć. Szczypiorek opłukać, pokroić. Wszystkie składniki sałatki połączyć
Kuchnia Danusiszybko i z tego co się ma. Składniki -słoik selera w zalewie -puszka groszku konserwowanego -puszka kukurydzy -mix mrożonek,najlepiej 9 składników -seler naciowy -ugotowane jaja na twardo -kiszone ogórki majonez natka pietruszki pieprz ziołowy http://www.skworcu.com.pl/236,pl_pieprz-ziolowy-50g.html sól do smaku Warzywa ugotuj na parze. Odstaw do wystygnięcia. Selera(...)odcedz z zalewy, przepłukaj. Do miski wsyp uparwane warzywa, dodaj seler, jaja pokrojone w kosteczkę. Pokrój selera naciowego w paseczki i dodaj. Wsyp odsączone z zalewy groszek i kukurydzę. Ogórki kiszone pozbaw skórki, pokrój w kosteczkę. Wmieszaj delikatnie w całość. Natkę pietruszki pokrój drobno dodaj. Przygotuj majonez. Posól, dosmacz pieprzem. Wymieszaj.Odstaw do przegryzienia.Posyp szczypiorem!Podawaj z wędlinką, nawet najprostszą
Z Kuchni Do Kuchnikuchni godzinami. Możecie też śmiało zabrać ją na imprezę do znajomych. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: - 2 ugotowane buraki (kupiłam ugotowane zapakowane próżniowo, niestety świeżych nie było) - 4 ogórki kiszone (u mnie były to małe(...)średniej wielkości) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1/2 czerwonej cebuli - 1 łyżka oleju lnianego - sól, pieprz do smaku Fasolę odsączamy z zalewy, przełukujemy wodą i odstawiamy do odcieknięcia. Buraki i ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy po czym przenosimy do miski. Wszystkie warzywa mieszamy, polewamy olejem lnianym i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na minimum 1h do lodówki. Dajcie
Szybko Tanio Smaczniesztuka, przyprawa do steków 1 łyżka bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki DODATKI: bułki pszenne nie dmuchane, sałata, majonez, keczup, pomidor, ogórek konserwowy, ogórek zielony, ser żółty, rzeżucha cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wystudzić i dać do mielonego mięsa dodać jajko, przyprawę, dobrze odciśniętą z wody bułkę i wszystko wymieszać na kleistą(...)masę na gorącym oleju smażyć okrągłe z 3 cm grubości rumiane kotlety mielone, odkładać na ręcznik papierowy bułka, kotlet, majonez, ser żółty, ogórek zielony, pomidor, sałata keczup, rzeżucha: bułka, kotlet, sałata, ogórek konserwowy, pomidor, keczup: smaczne, syte i zdrowsze od prawdziwych fast foodów..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki : 1 opakowanie kaszy kuskus 2 marchewki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka rzodkiewki 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka, chilli w proszku sól, pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotować wg przepisu z opakowania. Odstawić(...)całkowitego wystygnięcia. 2. Kurczaka pokroić w sporą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i chilli. Usmażyć i odstawić do wystygnięcia. 3. Warzywa z puszki odsączyć. Dodać do kaszy. 4. Pomidory, ogórki i rzodkiewki pokroić w dowolny sposób. 5. Marchew ugotować tj. do sałatki jarzynowej. Obrać i pokroić w grubą kostkę 6. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez
A Ty Smakuj MnieNasza Chata . Firma oferuje do sprzedaży smaczne i aromatyczne produkty pochodzące z Borów Tucholskich. Składniki: 5 łyżek drobno pokrojonych podgrzybków marynowanych Nasza Chata 6 łyżek drobno pokrojonych ogórków konserwowych bez skórki 1 łyżka drobno pokrojonej cebuli 1 jajko ugotowane(...)twardo 1 łyżeczka chrzanu z słoika 1 łyżka płaska musztarda kremska 5-6 łyżek majonezu * 1-2 łyżki gęstej słodkiej śmietany * sól, biały pieprz do smaku Przygotowanie: Podgrzybki, ogórki, cebulę, drobno pokrojone jajko, chrzan, musztardę, majonez i śmietanę wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem, wymieszać. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 3-4 godziny do lodówki
Ala piecze i gotujemożna dowolnie zmieniać wedle upodobań smakoszy. Można dołożyć grzyby, zastąpić kiełbasę boczkiem wędzonym , słowem kombinujcie do woli, a ja życzę smacznego:) Składniki 2-3 cebule 1 parka kiełbasy ogórki słodko- kwaśne 1 łyżka masła 0,5 małego słoiczka koncentratu pomidorowego 2 kostki rosołowe mąka na zasmażkę Sposób Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przysmażamy ją w garnku(...)mieszamy, sypiemy mąkę i robimy zasmażkę. Po połączeniu mąki z cebulą, całość cały czas mieszając zalewamy wywarem zrobionym z 2 kostek rosołowych rozpuszczonych w 0,5 l gorącej wody. Ogórki oraz kiełbasę kroimy w kostkę, dokładamy do sosu. Podajemy z ziemniakami
Kuchenne aromatypasuje tuńczyk z puszki. Jutro piątek, więc może ktoś zechce skorzystać... Składniki : garść małego makaronu (u mnie małe kokardki) tuńczyk sałatkowy z puszki 3 rzodkiewki ok. 10 oliwek 3 ogórki korniszone(...)pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Przełożyć makaron do salaterki, dolać oliwę. Dorzucić odciśnięty tuńczyk, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojone w plasterki rzodkiewki oraz połówki oliwek. Rozdrobnić natkę pietruszki i dodać do sałatki. Wszystkie składniki wymieszać i zajadać po jakimś kwadransie :) -------- Podobne: Sałatka makaronowa z szynką Sałatka makaronowa
Weekendy w domu i ogrodzieprzechowywać nawet kilka miesięcy w lodówce! Składniki: • 6 czubatych łyżek płatków owsianych • 5 ząbków czosnku • 4 listki laurowe • 10 ziaren ziela angielskiego • 2 łyżki soku z kapusty lub kiszonych ogórków niepasteryzowanych (celem zaszczepienia kwasu mlekowego, wtedy zakwas szybciej dojrzewa) Można pominąć ale musi dłużej stać aby skwaśnieć(...)letniej wody Wykonanie: Płatki owsiane zmielić w młynku. Ząbki czosnku przekroić na pół.W dużym słoju lub kamionce wymieszać wodę z mąką, przyprawami, czosnkiem i sokiem z kapusty lub ogórków. Przykryć gazą i zostawić na minimum 5 dób, mieszając codziennie minimum 1 raz drewnianą czystą łyżką. Gdy zakwas pachnie kwaśno i słodko to znak, że jest gotowy do użycia
dom-agi.pl