na lody - 1500 przepisów (strona:61/100)

Odmładzający koktajl z mango 224

jeśli nie macie sokowirówki, świetnie sprawdzą się soki tzw. jednodniowe) sok z połowy limonki (może być więcej) 1 cm świeżo startego imbiru pół łyżeczki kurkumy w proszku opcjonalnie: kostki lodu listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mango obieramy i kroimy na mniejsze części. Miksujemy w blenderze kielichowym (jeśli jest gorąco z kilkoma kostkami lodu) dolewając sok marchewkowy

Poezja smaku
Przepis na Brownie orzechowe 273

przepis na bardzo proste i bardzo czekoladowe ciasto - czyli to co lubicie najbardziej. Po dłuższej przerwie wracam do Was z przepisem na brownie orzechowe. Idealne na ciepło z gałką lodów waniliowych i posypką orzechową. Jej! Skuście się na nie koniecznie :) Jeżeli jednak interesują was inne czekoladowe przepisy, zapraszam tu : ) Składniki na brownie orzechowe: 4 jajka 140 g cukru łyżeczka

Słodkie Przyjemności
Domowy jogurt 184

oszczedzam.  Jogurty dorzucam wszędzie: do niedzielnych placuszków, do chleba i pieczonej owsianki.  Uwielbiam też jogurt z mrożonymi miksowanymi  owocami. Powstaje cos o konsystencji mocno rozmrozonego loda (albo nawet zamrozonego jeśli damy mało kefiru a duzo owoców). Do swoich jogurtów używam jak na razie SIMBLAKT VIVO. Są w nim szczepy :  Acetobacter aceti, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum

Lubczyk i Wanilia
Smoothie z mango w dwóch wariantach 209

Zrobiliśmy go dwóch wariantach, oba bardzo smakowite - przepisy poniżej - proporcje na dwie osoby :) Smoothie z mango z sokiem pomarańczowym 2 dojrzałe mango 2 szklanki soku pomarańczowego 1 szklanka pokruszonego lodu ewentualnie cukier do smaku Smoothie z mango z jogurtem 2 dojrzałe mango 2 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki stołowe cukru (można więcej jeśli ktoś lubi) 1 szklanka pokruszonego lodu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pyszne polskie magazyny internetowe 167

numerze znajdziecie mój malutki wkład. Pełen profesjonalizm i 15 numerów w archiwum. Nic tylko zaparzyć sobie dzbanek herbaty i zanurzyć się w lekturze. Zagorzałym fanom papierowych wydawnictw polecam przełamanie lodów z internetowymi pismami właśnie za pośrednictwem GCS. Poza

W kuchni wieczorem
Smoothie z ogórkiem i mietą 158

zalegają nam pół dnia w brzuchu. To przygotowane z ogórka i mięty jest wyjątkowo rześkie i świeże. Składniki Ogórek wężowy (długi) Garść świeżej mięty 2 pomarańcze 6 dużych kostek lodu Do dekoracji: Plasterki pomarańczy, listki mięty Sposób przygotowania Ogórki myjemy i kroimy razem ze skórką. Miętę myjemy. Pomarańcze myjemy i odcinamy skórki. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki, pomarańcze i miętę(...)umieszczamy w dzbanku miksera i miksujemy na gładki koktajl. Lód zawijamy w czystą ściereczkę kruszymy na mniejsze kawałki. Dodajemy do koktajlu i miksujemy jeszcze chwilę, aby dobrze się rozdrobnił. Serwujemy zaraz po przygotowaniu dekorując plasterkiem pomarańczy i listkami mięty

Pyry na Gaz
Ciasto na oliwie z prażonymi ziarnami pszenicy 171

ciastem jest połączeniem odważnym, ale idealnym strzałem w 10! Jeśli boicie się tego połączenia, lub nie lubicie cytrynowego kremu, omińcie ją, ciasto też będzie dobre. Idealnie smakują z kulką lodów waniliowych. 'ciasto oliwkowe z prażonymi ziarnami pszenicy' Składniki: - 3 jajka - 2 szklanki cukry - 300 ml oliwy z oliwek - użyłam Oliwy Extra Vergine ORIGINALE, marki Bertolli * - 1,5 szklanki mleka

CookYourself
KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM + ZUPOWAR SOUP&BLEND RUSSEL HOBBS 267

zupkę zmiksować na gładki krem. * Sos – tryb, który przez godzinę pracy grzeje i miesza składniki * Gotowanie i gotowanie na parze * Smoothie – tryb szybkiego mieszania * Blendowanie – tryb powolnego mieszania * Kruszenie lodu * Pulse – tryb ręczny Także rano możemy wykorzystać go do przygotowania pożywnego smoothie … a w południe ugotować pyszną zupę i zrobić sos do drugiego dania. No a wieczorem skruszyć lód

Ostra na Słodko
Kruchy placek z jabłkami i cynamonem 176

pełni z mąki pełnoziarnistej, dzięki której jest niesamowicie chrupiący i zdrowszy niż tradycyjne ciasto kruche. Deser na wzór amerykańskich placków z dziurką, podawany na gorąco, często z gałką lodów waniliowych. Bardzo polecam :) Ciasto : 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 łyżeczki soli 250 g schłodzonego masła 90 ml zimnej wody 1 łyżka octu jabłkowego Nadzienie : 1 kg jabłek

Chocolate Muffin Blog
Drink Big Lebowskiego czyli kawa, mleko, wódka… ale w galarecie 334

jakiś czas zastanawiałam się nad smakiem takiego shota. Nie chciałam, żeby był najzwyklejszy, owocowy. W pewnym momencie przyszedł mi do głowy kolejny amerykański barowy klasyk. White Russian. Podana na lodzie mieszanka mleka, wódki i kawowego likieru Kahlúa. Pyszna i pysznie tucząca. Być może kojarzycie ten drink z Dude (Kolesiem) ustawicznie pijącym go w filmie „Big Lebowski

Jem więc Jestem
Wegańskie muffiny z granolą 199

ciasto. Masę wykładaj do przygotowanych foremek lub papilotek na muffiny (jeżeli pieczemy bez tłuszczu to warto zaopatrzyć się w silikonowe), najwygodniej jest zrobić to za pomocą łyżki do lodów   i wstaw do piekarnika na 25 min. Po upieczeniu wyjmij babeczki na metalową kratkę i odczekaj- tak chociaż 10 min- aż lekko przestygną. Najlepiej smakują jeszcze na ciepło, przekrojone

Roślinna - blog wegański
Kruche ciasteczka z ziarenkami 178

skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają wiele wartości odżywczych i nie zawierają konserwantów.  Więcej informacji o produkcie znajdziecie tutaj .   Serdecznie zapraszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciastka owsiane ze słonecznikiem 219

Miałam taki czas w życiu, że prażony słonecznik dodawałam do wszystkiego do czego byłam w stanie - ciast, ciastek, makaronów, lodów, zup. Te ciastka owsiane robiłam przez pewien czas bardzo często - spróbujcie koniecznie! Składniki: 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka ziaren słonecznika 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Koktajl truskawkowo-bananowy 177

koktajle): 2 średnie banany 150-200 g świeżych truskawek 1/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z limonki (lub cytryny) Opcjonalnie: 3-4 kostki lodu Wszystkie składniki wrzucamy do misy blendera i dokładnie rozdrabniamy. Do koktajlu dodajemy kostki lodu (bądź chłodzimy przez jakiś czas w lodówce) i podajemy z truskawką na wierzchu - musi być przekrojona na pół

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Lemon Curd – czyli bajeczny, krem cytrynowy 222

poznałam to cudo. Jeśli nigdy w życiu nie próbowaliście Lemon Curd, naprawdę nie czekajcie i spróbujcie! Krem jest orzeźwiający, więc świetny na lato. Można go używać jako dodatek do lodów, jako polewę do ciast i serników lub wykorzystać do zrobienia Cytrynowego Tiramisu . Składniki: 85 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru (ok. 225 g) 2 żółtka

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania