na ciasto - 2000 przepisów (strona:5/134)

Proste Ciasto Jogurtowe z Kruszonką i Owocami 419

Tradycyjne, wyjątkowo proste, a przy tym bardzo smaczne ciasto jogurtowe. Idealne na piknik, wypad ze znajomymi lub jako klasyczny domowy niedzielny wypiek. Ciasto jogurtowe smakuje niemal każdemu, a użycie ulubionych owoców zapewni kulinarny sukces każdej, nawet najmniej doświadczonej Pani (lub Panu) Domu. Ciasto Jogurtowe z Kruszonką i Owocami - Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki tortowej420 ml jogurtu naturalnego2/3 szklanki cukrucukier waniliowy160(...)margaryna), oprószamy mąką ziemniaczaną i wylewamy przygotowane ciasto.Na masę jogurtową wykładamy owoce.Przygotowujemy kruszonkę:Mąkę, cukier, cukier waniliowy i posiekane masło wyrabiamy do momentu powstania grudek. Gdyby ciasto okazało się za suche dodajemy odrobinę masła, gdy za mokre - cukru. Kruszonką posypujemy owoce.Pieczemy w temperaturze 160-170 stopni ok. 50 minut (do suchego patyczka).Moje posty

Słodka Strona
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 409

Ciastka z Ciasta Francuskiego z masą budyniową i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasteczka wyglądają efektownie i będą piękną ozdobą każdego przyjęcia, pikniku czy spotkania ze znajomymi. Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Składniki:masa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g miękkiego masłacukier waniliowyopakowanie ciasta(...)francuskiegocukier puder odrobina mlekaCiastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania:Masa:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy. Masło miksujemy wraz z żółtkiem

Słodka Strona
cynamonowe jabłka w cieście z bitą śmietaną... 192

śmietana kremówka 1 szklanka, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka "L", cukier, miękka palma utrzeć mikserem z 5 minut na najwyższych obrotachwsypać mąkę z proszkiem i zmiksować dość gęste ciasto jabłka szara reneta - obrać ze skórki i na tarce grubsze oczka zetrzećposypać cukrem i sokiem z cytryny skropić, odstawić na 15 minut 3 laski cynamonu zmieliłam w młynku do kawy(...)ciemne miejsce - odcisnąć starte jabłka z soku, dodać 1 łyżeczkę cynamonu, wsypać proszek budyniowy i wymieszaćtortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boli posmarować palmą i tartą bułką3/4 ciasta dać do blaszki - rozłożyć jabłka - następnie na jabłka rozsmarować resztę ciasta piec w 200C około 40-45 minut - upieczone ciasto zostawić do wystudzenia zimną kremówkę 36% ubić na sztywno

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto twarogowe z jabłkami... 235

twaróg pótłusty nie mielony w robocie ucierać z 5 minut wsypać makę z proszkiem i wymieszać z 1 minutę tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i z 3/4 ciasta rozsmarować w blaszce wsypać na ciasto twarogowe jabłka i na jabłkach rozmarować resztę ciasta ciasto piec w 200C około 45 minut, z blaszki ciasto wyjąć jak będzie zimne i posypać(...)pudrem cukrem ciasto jest obłędnie smaczne, nie za słodkie................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto ucierane z jabłkami 226

Lubię piec ciasta, a jeszcze bardziej lubię je jeść Ciasto ucierane z jabłkami SKŁADNIKI: jajka -3 szt masło -10 dag mąka pszenna 1 szkl mąka ziemniaczana -3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka cukier -1 szkl cukier puder do posypania jabłka -50 dag PRZYGOTOWANIE: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną. Masło przełożyć do miski, dodać jajka dobrze utrzeć(...)gładką masę,dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia,wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem,wylać ciasto. Jabłka obrać,pokroić na cząstki. Jabłka obsypać mąką i na wierzchu ciasta ułożyć owoce. Piec ciasto ok.35 minut w 180 stop. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem

Kuchnia Danusi
46. Słoneczny poranek i bananowe ciasto z karobem (bez jajek!) 227

kakao i czekolady. Nie jest to (niestety!) powszechnie znany produkt, tak więc udostępnimy Wam sporo informacji na jego temat od samego producenta, ale najpierw coś słodkiego i przepis na ciasto z wyżej wspomnianym karobem i bananami! Zapraszamy! Składniki3 łyżki karobu w proszku2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki brązowego cukru1 duży dojrzały banan(...)mleko, ponownie dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy dżem.  Łączymy składniki suche z mokrymi, wsypujemy pokrojone orzechy i po wymieszaniu wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40 minut - do suchego patyczka. Smacznego :) Ciasto po upieczeniu jest naprawdę mięciutkie i wilgotne, ale nie gliniaste. Można je udekorować polewą

Symfonia Smaków
Ślimaczki z ciasta francuskiego 254

Prosta i smaczna przystawka. Oczywiście wtedy, gdy wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym lub pieczarkami. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego Farsz I: 20 dag startego sera żółtego oregano Startym serem żółtym posypujemy ciasto francuskie, doprawiamy oregano. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy na kawałki o długości(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy i delikatnie smażymy na maśle. Dodajemy pieczarki. Kończymy ich smażenie w momencie, kiedy wyparuje woda. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ciasto francuskie nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy jak roladę. Następnie zwiniętą roladę kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy je na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut

Salonik smaków
Ciasto francuskie faszerowane. 189

Ciasto francuskie to super rozwiązanie na elegancką kolację, a nawet obiad. Proponuję zrobić je z ulubionymi dodatkami rodziny. SKŁADNIKI: płat ciasta francuskiego ulubione dodatki: serek topiony, papryka świeża, kawałek pora, 2-3 kabanosy, ogórek(u mnie z przyprawą grillową), ser żółty, mała cebula vegeta, sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: ciasto rozwijamy( kawałek zostawiamy na ozdoby), smarujemy serkiem topionym, kładziemy ogórki(...)pokrojone w słupki, oraz pokrojonego kabanosa,  blanszujemy na łyżce masła klarowanego paprykę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka oraz por w półkrążkach, gotowe kładziemy na farsz, kroimy brzegi ciasta na paski, z pozostawionego kawałka ciasta wykrawamy liście i kwiatki dla ozdobienia potrawy,  posypujemy żółtym startym na dużych oczkach serem (lub pokrojonym w paski), paski ciasta składamy przemiennie

Kuchnia Beaty
Rybka smażona w cieście naleśnikowym 262

Odkąd spróbowałam tego sposobu na smażenie ryby, bardzo rzadko robię ją zwyczajnie w jajku i bułce tartej. Tak jest wygodniej i o wiele smaczniej. Rybka dzięki zamknięciu w cieście wychodzi soczysta, a samo ciasto dodaje niesamowitego smaku. Kto nie próbował koniecznie musi nadrobić! SKŁADNIKI: (na 3 porcje)   0,5 kg płatów rybnych mrożonych (u mnie tilapia) sól, pieprz(...)Ciasto: 1 jajko 1 szkl mleka 5 czubatych łyżek mąki  1/2 łyżeczki soli po 1/3 łyżeczki: czosnku granulowanego, papryki słodkiej, oregano po odrobinie: pieprzu, papryki ostrej 1. Rybę rozmrozić, osuszyć, posolić i oprószyć pieprzem. 2. Składniki ciasta wymieszać na gładko (ja robię to trzepaczką ręczną). Ciasto musi być na prawdę gęste aby dobrze trzymało się ryby. 3. Rybę maczać

Kto ugości moich gości?
Mini ślimaki z serem z ciasta francuskiego 139

mój blog został nominowany do Liebster Blog Award , padło pytanie:  Przyrządzenia jakiego dania byś się nie podjęła? Odpowiedziałam wówczas, że ciasta francuskiego chyba już po raz drugi sama nie zrobię . A ślimaki z serem są właśnie z takiego ciasta. Tak więc poszłam do sklepu i kupiłam gotowca :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 gramów sera białego (ja kupiłam takie(...)wiaderku) 3 łyżeczki cukru cukier puder do posypania ślimaczków Nastawić piekarnik na 200 st. C (u mnie termoobieg) Rozwinąć ciasto i najpierw posmarować warstwą sera, a następnie posypać cukrem Ciasto zwinąć w rulon i włożyć do lodówki na 20-30 minut (po tym czasie łatwiej będzie pokroić rulon w plasterki) Gdy ciasto trochę stężeje pokroić rulon w plastry grubości

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Wieniec z ciasta francuskiego z serem 162

mnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat(...)stolnicę) cukrem i kładziemy na niej ciasto francuskie papierem do góry. Wałkiem delikatnie przejeżdżamy po cieście tak, aby cukier się do niego przykleił Zdejmujemy papier i smarujemy ciasto 2 łyżkami sera Zwijamy całość w rulon Kroimy w plasterki szer. ok. 1 cm Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia w taki sposób, żeby papier wystawał na zewnątrz, ale od spodu tortownicy Układamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Jak zapobiec wsiąkaniu soku z owoców do ciasta. 179

Krzysztof Jaracz  Nasze ciasta z owocami będą kruche i bez zakalca jeśli zastosujemy jeden z dwóch sposobów tutaj przedstawionych. Pierwszym sposobem , aby sok z owoców nie dostał się do ciasta jest posmarowanie całej powierzchni ciasta na które będziemy wykładać owoce ( np. jabłka, wiśnie, truskawki ) ubitym białkiem z jajka kurzego i posypanie cienką warstwą mąki pszennej. Drugi sposób jest taki(...)ciasto na którym będziemy układać owoce posypać cienką warstwą kaszy manny. Następnie układamy owoce i znów posypujemy je niewielką ilością kaszy manny. Kasza manna wchłonie cały sok, który będzie się wydzielał z owoców podczas pieczenia naszego ciasta owocowego !  Zachęcam do wypróbowania obydwóch sposobów i ocenienia który jest lepszy dla pieczonych przez nas ciast

Przepisy i porady kulinarne
Chleb pszenny z oliwkami Hamelmana 209

Jeżeli lubicie oliwki i  chleby z wyrazistymi dodatkami, to ten chleb będzie wam smakował. Równie smaczny wychodzi z tego samego ciasta płaski chlebek -  fougasse. Zgodnie z sugestią autora przepisu, J. Hamelmana, zrobiłam tym razem jeden chleb podłużny (ok 1 kg) a z reszty ciasta płaski, prostokątny chlebek. Chleb piekłam tego samego dnia, więc nie sprawdziłam czy ciasto(...)nadal nadawał się do jedzenia.Przepis z książki  "Chleb", autor Jeffrey Hamelmanskładnikizaczyn 160g mąki chlebowej pszennej200 g wody30 g aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe650 g mąki pszennej chlebowa90 g mąki pszenna razowej370 g wody10 g soli370 g zaczynu230g drylowanych oliwekprzygotowaniezaczynPrzygotować na 12 - 16 godzin przed końcowym mieszaniem ciasta. Wymieszać wszystkie składniki i pozostawić

Stare Gary
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 397

Ślimaczki dyniowe z cynamonem to pyszne bułeczki zawijane z dużą ilością aromatycznego cynamonu. Przygotowałam je z mojego ulubionego ostatnio ciasta drożdżowego z dodatkiem purée z dyni hokkaido, której miąższ ma intensywnie pomarańczowy kolor.Ślimaczki przed upieczeniem zostały ułożone blisko siebie w tortownicy, dzięki temu po upieczeniu tworzą jedną całość. Nie przeszkadza to w ich porcjowaniu, wystarczy delikatnie odrywać(...)siebie wzdłuż widocznych w cieście zagłębień.Polecam również mniej słodką wersję wypieku z ciasta dyniowego - chlebek dyniowy. Ślimaczki dyniowe z cynamonemSkładniki: ciasto drożdżowe290g mąki pszennej typ 650160g purée z dyni hokkaido100ml mleka25g masła10g drożdży świeżych1 żółtko 6 łyżeczek cukru1/2 łyżeczki solinadzienie25g masła2 łyżki cynamonu3 łyżki cukrupolewa (opcjonalnie) 2 łyżki masła2 łyżki cukru pudru3 łyżki śmietanki 18% (w kartoniku)mąka

Smakołyki Bereniki
FRANCUSKIE CIASTO CZEKOLADOWE 443

wielbicieli czekolady (ale nie tylko) - ciasto, które jest spełnieniem ich czekoladowych marzeń. Ciasto baaardzo czekoladowe, z minimalną ilością mąki. Swego czasu bywało u nas dość często, gdyż moja Rodzinka wprost je uwielbia, smakowało też zawsze naszym znajomym. Ja dodaję do niego dodatkowo owoce (przeważnie są to wiśnie, tutaj akurat w wersji z malinami- mmm...pychota...), które idealnie komponują się(...)jest wówczas jakby jeszcze troszkę pulchniejsze, choć i bez niego jest lekkie jak mgiełka- to za sprawą mocno ubitych białek). Proponuję wypróbować obydwie wersje. Jest to bardzo popularne francuskie ciasto domowe. Przepis pochodzi z mojej ulubionej książki " Wyśmienita kuchnia francuska". Idealnie smakuje z bitą śmietaną, kulką loda waniliowego lub po prostu posypane tylko mielonym ksylitolem (lub cukrem pudrem). Przepis

Smaczne Zdrowe
Makowiec drożdżowy - gwiazda betlejemska 431

lata... aż w końcu się za niego zabrałam i okazało się, że nie jest taki trudny jak mogłoby się wydawać. Widziałam w sieci wiele przepisów na to okazałe ciasto, ale oczywiście musiałam zrobić je po swojemu. Jako baza posłużyło mi drożdżowe ciasto z przepisu mojej babci - jest niezawodne! Wykorzystuję je i do słodkich bułeczek, i do wytrawnych pasztecików. Nadzienie(...)łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodzynek sułtańskich garstka posiekanych orzechów włoskich 2-3 krople zapachu migdałowego 1 łyżeczka powideł śliwkowych sok z cytryny Dodatkowo: jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Drożdże rozrobić w połowie szklanki ciepłego mleka z dodatkiem łyżeczki cukru i 1 łyżki mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut aż zwiększy swoją objętość i się spieni

Kulinarne Inspiracje
Drożdżówki z brzoskwiniami 202

Kolejne drożdżówki, nie umiem im odmówić. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta i smak jeszcze ciepłej puszystej, świeżej bułeczki. W domu często przygotowuję drożdżówki, bo wszyscy uwielbiamy taką wersję kolacji. Do tego kubek mleka lub kakao i nic więcej nie trzeba. Drożdżówek wprawdzie na moim blogu nie brakuje, ale dzisiejsza wersja ciasta drożdżowego z blogu Bayaderki bardzo mnie zainspirowała. Drożdżówki z brzoskwiniami(...)przygotowałam z ciasta drożdżowego wykonanego metodą Bartineta. Jest to metoda, która wymaga zaangażowania i tego, żeby lubić chwilę pobawić się ciastem drożdżowym, ja to lubię i dlatego spróbowałam, ale nie jest skomplikowana. Drożdżówki upieczone tą metodą są pyszne, delikatne i mięciutkie. Pycha Składniki (cytuję): rozczyn: – 15 g sw. drozdzy – 80-100 ml mleka, letniego – 1,5 lyzki

dom-agi.pl
Łosoś w cieście francuskim 154

wszystkich, którzy lubią CIASTO FRANCUSKIE - dziś proponuję je z dodatkiem łososia... CIASTO FRANCUSKIE Z PYSZNYM FARSZEM SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego łosoś wędzony kilka usmażonych, doprawionych pieczarek, kurek lub innych grzybów kilka pomidorów suszonych, różyczki z brokułów, zblanszowane w osolonej wodzie, pieprz, vegeta, odrobina czosnku, WYKONANIE: Piekarnik nastawić na 200 stopni, góra i dół. Ciasto rozwinąć z rolki(...)środku miejsce do nałożenia nadzienia.  Dobrze jest robić to od razu na macie do pieczenia czy tam papierze czy w formie, bo odpada potem przenoszenie  topiącego się ciasta. Na środku ułożyć łososia, posypać pieprzem i innymi przyprawami wg. uznania, Na to pieczarki, brokuły i pomidory, czosnek. Zawinąć, zakładając paski ukośnie na siebie, na przemian, jak na zdjęciu

Kuchnia Beaty
Ciasto drożdżowe 143

Witam serdecznie w Nowym Roku 2014. Dla wszystkich, którzy nie potrafią zrobić dobrego ciasta drożdżowego podaję przepis na który natrafiłam w internecie. Musiałam go nieco zmodyfikować, ponieważ pierwszy placek tak wyrósł, że wykipiał po prostu- ku mojemu wielkiemu zdziwieniu. I oto już potrafię zrobić dobre, pulchne ciasto drożdżowe. SKŁADNIKI(na dużą blachę): CIASTO: 0,75kg. mąki tortowej (albo z młyna(...)drożdże rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka z łyżką cukru, z jajek i żółtek utrzeć pulchną masę z dodatkiem cukru, margarynę rozpuścić, połączyć z ciepłym mlekiem i pozostałymi składnikami, wyrobić ciasto, tak aby odchodziło od ręki, wyłożyć na dużą blachę, posypać kruszonką. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 45-50 min. KRUSZONKA: 1/2 kostki margaryny Kasi

Kuchnia Beaty
Ciasto- Piegusek. 415

Piegusek to ciasto dzieciństwa moich dzieci. Bardzo dawno go nie robiłam, dziś robię je na życzenie mojej córki, która zatęskniła za jego smakiem. Jest , to dość szybkie i proste ciasto, jednak bardzo smaczne. Nie jest trudne w przygotowaniu, myślę że poradzą sobie z nim nawet początkujące Panie domu-zachęcam! Przepis zaczerpnęłam z internetu, ponieważ mój gdzieś przepadł, ma trochę inny(...)koniec ubijania żółtka   Do puszystego kogla – mogla przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, mak, wodę i olej.   Wszystko delikatnie mieszamy by piana nie opadła a ciasto pozostało puszyste. Ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy 45 min w 180 st - ciasto sprawdzamy patyczkiem

Kuchnia Beaty
"Słodkie środy" - Ucierane ciasto z rabarbarem i truskawkami 178

środę u nas słodkości. Skoro sezon rabarbarowy w pełni to pozostajemy w tym klimacie. Dzisiaj będzie słodko i prosto. Ucierane ciasta przede wszystkim sprawdzają się w sezonie owocowym, więc dzisiaj takie ciasto chciałyśmy zaproponować z pysznym rabarbarem i truskawkami. Upiekłam ową słodkość do kawy i na całe szczęście przygotowałam je na południe więc do wieczora jeszcze było ... na drugi dzień(...)zostały tylko wspomnienia .... Ucierane ciasto z rabarbarem i truskawkami SKŁADNIKI: 200 g masła 200 g mąki tortowej ½ szklanki cukru 4 jajka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 laski wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 20 dag truskawek 1 szt. rabarbaru (około 10 dag) cukier puder do dekoracji tłuszcz do wysmarowania blaszki mąka krupczatka do posypania blaszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Finezyjne ciasto makowe 415

Bardzo efektowne, a zarazem pyszne ciasto, kuszące swoim wyglądem, a cóż dopiero smakiem..... Ciasto: 6 jaj, 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia puszka brzoskwiń w puszce banany - 2 szt. sok z połowy cytryny 2 galaretki wiśniowe paczka biszkoptów okrągłych Krem: 2 żółtka 1 szklanka cukru syrop brzoskwiniowy z puszki duży budyń(...)Syrop, cukier zagotować. W wodzie rozprowadzić budyń i żółtka, i wlać do gotującego się soku, ugotować gładki budyń. Wystudzić, zmiksować z masłem. Nałożyć połowę 3/4 kremu na pierwszy blat ciasta, układać pionowo biszkopty, przekrojone na pół i prostą stroną ustawiać na kremie, nieregularnie, między biszkopty układać kawałki brzoskwiń, pokrojonych bananów, skropionych sokiem z połowy cytryny. na to wylać tężejącą galaretkę

kgwjanczewo
Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami / Chocolate angel food cake with ganache and toasted hazelnuts 285

Dziś przedstawiam niebywale delikatny deser, nazywany też anielskim ciastem. Anielskim, gdyż jest bardzo lekkie i delikatne, prawie o konsystencji pianki. Jest łatwe w przygotowaniu, a co więcej, można spożytkować wszystkie białka jakie pozostały po pieczeniu pączków Podobne przedstawiłam już tutaj z sosem truskawkowym , tym razem przedstawiam je jednak w wersji czekoladowej, z czekoladową polewą i prażonymi orzechami. Polecam! Scroll down(...)recipe in English Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami (12 kawałków) Składniki: 1 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki uniwersalnej 1/4 szklanki odtłuszczonego kakao 10 białek z dużych jaj 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka orzechów laskowych (lub innych), posiekanych i uprażonych na suchej patelni 220 g gorzkiej czekolady

karmelowy
smaczny ucieraniec z jabłkami i brzoskwinią-czyli szybkie,łatwe ciasto... 201

miękka palma, cukry utrzeć mikserem z 5 minut, masa będzie zważona - ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem i z 2 minuty mikserem miksować na gęste ciasto tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę i na dnie rozsmarować połowę ciasta jabłka ze skórką utrzeć na tarce grubsze oczka i wymieszać z łyżką mąki, brzoskwinie pokroić na kawałeczki(...)ciasto dać starte jabłka - na jabłkach rozsmarować resztę ciasta i rozsypać brzoskwinie piec w 200C około 45 minut i wyjąć z blaszki jak wystygnie, posypać po rancie cukrem pudrem ciasto jest lekkie i smacznie owocowe............SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA

W Mojej Kuchni Lubię
Paszteciki w Cieście Francuskim ze Szpinakiem 218

Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny.  Paszteciki w Cieście Francuskim ze Szpinakiem - Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoduża cebula350 g rozdrobnionego szpinaku 3 ząbki czosnkuok(...)masłasól, pieprz, gałka muszkatołowaok. 200g mozzarelliok. 120 g serka brie odrobina mleka Paszteciki w Cieście Francuskim ze Szpinakiem - Sposób przygotowania:Szpinak rozmrażamy (jeżeli używamy mrożonego). Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Wrzucamy szpinak i wszystko razem gotujemy do momentu wyparowania ewentualnej wody.Doprawiamy solą, pieprzem

Słodka Strona
Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji 4135

Rewelacyjne ciasto z kakaowym biszkoptem, kokosową warstwą i kremową, delikatną masą z lekką nutą cappuccino. Ciasto zdecydowanie uwiodło moje podniebienie. Kombinacja tych smaków jest niemalże idealna i z pewnością urzeknie nie jednego domownika. Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji - Składniki:Biszkopt:6 jajek225 g cukru110 g mąki pszennej tortowej35 g kakao3/4 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy Warstwa Kokosowa(...)całkowitego ostudzenia.Masło ucieramy na jasną, puszystą masę, a następnie partiami dodajemy budyń. Na końcu wsypujemy cappuccino.Na dno formy w której piekliśmy biszkopt kładziemy dolną jego część. Na ciasto wykładamy połowę masy cappuccino, na nią kładziemy warstwę kokosową i znów smarujemy kremem. Całość przykrywamy górnym biszkoptem.Połamaną czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy tylko się rozpuści ściągamy

Słodka Strona
najlepsze ciasto drożdżowe ze śliwkami węgierkami i suchych drożdży... 235

hakiem w robocie wymieszać, palmę roztopić i wlać do niej zimne mleko i można od razu wlać do misy z jajkami i dalej mieszać wsypać mąkę, suche drożdże i ciasto wyrabiać z 10 minut, misę nakryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na 1 godzinę lubimy ciasto nie za wysokie dlatego te ilość rozdzielam na 2 foremki tortownica 20 cm i keksówka(...)wysmarować masłem i posypać tartą bułką do blaszek dodać ciasto w odpowiedniej ilości do foremek i poukładać gęsto śliwki i posypać je cukrem ciasto piec w 200C około 40 minut i z blaszek dopiero wyjąć jak wystygną ciasto jest lekkie, dzięki sokowi z pieczonych śliwek nie jest suche..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania