czarna porzeczka owoc* 50%, cukier trzcinowy*, agar-agar*. *produkt rolnictwa ekologicznego Po otwarciu słoiczka spodziewałyśmy się wspomnianej w nazwie galaretki ale na szczęście okazało się, że jest to mus owocowy, gładki i dość gęsty. Przede wszystkim jest bardzo słodki a kwaśność owoców wyczuwalna jest zaraz po ataku słodyczy. Osobiście wolimy odwrotną kolejność ale mimo to jest bardzo smacznie. Świetnie
Candy Pandaspoprzedniego dnia Kolacja: danie z kaszą gryczaną z poprzedniego dnia Dzień szósty: Śniadanie: kanapki z jajkiem II Śniadanie: ciasto z poprzedniego dnia Obiad: gryczane naleśniki z musem owocowym (z bananów i owoców mrożonych) Kolacja: sałatka z ziemniaków i jabłek Dzień siódmy Śniadanie: tosty z awokado i jajkiem II Śniadanie: ciasto Obiad: naleśniki
Powiedz dietom niejeść zarówno na zimno, tak jak jest to podane w przepisie, jak i na ciepło. Wtedy zaraz po ugotowaniu budyniu przekładamy go do pucharków czy miseczek i polewamy ciepłym musem. Smacznego! Jesienny budyń jaglany z porzeczkami i musli Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej(...)lubimy pestek. Mus odstawiamy do wystygnięcia. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy ugotowaną kaszę, esencję waniliową i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, żeby kasza się nie przypaliła i gotujemy, aż się lekko rozklei, około 15 minut. Garnek zdejmujemy z kuchni, dodajemy masło i miksujemy na gładką masę. Budyń przekładamy do pucharków lub miseczek, polewamy musem owocowym i posypujemy musli
Kulinarne przygody Gatityminut, by płatki owsiane lekko namiękły. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki umieścić w małym garnuszku i zagotować. Polać nią placuszki. Polewę czekoladową można zastąpić musem owocowym, dżemem lub syropem klonowym. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniformujemy małe kuleczki lub kluski. W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy kluseczki na wrzątek i gotujemy przez kilka minut. Dosłownie 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wystarczą. Ciepłe kluski polewamy musem owocowym (zmiksowane borówki z jogurtem naturalnym
VioletoweKucharzeniesprzęt. Co możecie przygotować w blenderze wysokoobrotowym? mleka roślinne kruszony lód hummusy i pasty kanapkowe koktajle zupy kremy masła orzechowe mąki z ziaren i płatków lody i sorbety musy owocowe mielona kawa ciasto na naleśniki PARAMETRY TECHNICZNE Zanim przejdziemy do testów, parę słów na temat specyfikacji urządzenia. Pamiętajcie, że zwykły blender za kilkadziesiąt zł i blender wysokoobrotowy
Powiedz dietom niePyszne i zdrowe drugie śniadanie w postaci kaszy jaglanej z bananem. Cynamon nadaje już jesiennego smaku. Na górę możemy wylać mus z ulubionych owoców. U mnie było to jabłko z kiwi. 50 g kaszy jaglanej 0,5 szklanki mleka 1 banan 0,5 łyżeczki cynamonu ½ jabłka 1 kiwi Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem(...)pozbyć się goryczki. Następnie gotujemy na mleku do momentu wchłonięcia całego płynu. Jeszcze ciepłą kaszę jaglaną blendujemy z cynamonem i kawałkami banana. Przekładamy do szklanki. Na górze wykładamy mus owocowy, zmiksowane jabłko z kiwi
VioletoweKucharzenieMałdrzyki to tradycyjne placki z małopolskie z białego sera podawane na słodko. Można podawać je bez dodatków lub z owocowymi musami. Ja polecam jesiennie śliwki węgierki. MAŁDRZYKI KRAKOWSKIE Składniki: 500 g ser białego 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka stopionego masła 3 łyżki mąki olej do smażenia sos: 10 śliwek węgierek
Bon appetit mon amiemusu z owoców (u mnie nektarynki) Po ugotowaniu ciecierzycy pozostałą wodę gotujemy, aż nie powstanie gęsta zawiesina. Tak przygotowaną aquafabę odstawiamy do lodówki do schłodzenia (wtedy łatwiej się ubija). Schłodzoną aquafbę wraz z octem winnym ubijamy mikserem lub rózgą aż nie powstanie sztywna piana. Następnie dodajemy po trochu cukier i dalej ubijamy. Do piany dodajemy po łyżce mus owocowy
Dieta bez mlekajogurtu, 10% tłuszczu 100 g ksylitolu lub cukru Wydrąż łyżką miąższ arbuza. Przełóż do naczynia i zamroź. Do zamrożonego arbuza dodaj maliny i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie wymieszaj owocowy mus z jogurtem i ksylitolem. Przełóż lody do skórki po arbuzie, przykryj folią i delikatnie zamroź, tak aby lody można było od razu nabierać łyżką. Kiedy lody będą mocno zmrożone
codojedzeniaszkl. mleka (u mnie bez laktozy) 2 budynie waniliowe bez cukru 5 jaj Aromat waniliowy + ok. 200 g herbatników pełnoziarnistych, bez cukru Mus z owoców (u mnie borówki) Przygotowanie: Żółtka utrzeć z erytrolem/ksylitolem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodać zmielony ser, aromat waniliowy, wsypać budynie, wlać mleko. Wszystko delikatnie(...)ubitymi białkami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć 2 warstwy herbatników. Przelać masę i piec ok. 70 min w 160 stopniach. Studzić w otwartym piekarniku. Wystudzony sernik polać musem owocowym
Czarnawisienkaalbo wypiek. Pudding z tapioki odkąd zrobiłam pierwszy raz, wszedł do mojego menu na stałe. Tym razem wzbogaciłam go o dodatek gorzkiej czekolady. Zawsze też łączę go z jakimś musem owocowym dla przełamania smaku. Muszę powiedzieć, że wg mnie jest smaczniejszy niż ten z chia. Smakuje świetnie na zimno, więc jest to idealna opcja na letni deser lub na drugie
Fabryka pomysłówczytajcie składy. A z takich co ja mogę polecić to Dobra Kaloria, Be Raw Chodakowskiej czy te Intenson. Podróżując latem wybierajcie koniecznie takie bez czekolady, nawet gorzkiej! MUSY OWOCOWE Szczelnie zapakowane, nie wyleją się i zawartość przy pomocy dziubka pakujemy od razu do buzi. Szanse na pobrudzenie się - praktycznie zerowe. Bardzo fajna i zdrowa opcja
Czarnawisienkaodkładają się metale ciężkie. W kuchni cukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Ja przygotowuję z niej dania wytrawne - placki, potrawki, tosty, zapiekanki, ale także desery - pyszne kakaowe brownie czy musy owocowe. Dosyć o cukinii, przejdźmy do konkretów :D PIECZONE "NUGGETSY" Z CUKINII Czas przygotowania 25 minut z pieczeniem Cukinia Jajko Płatki jaglane Mąka orkiszowa Oregano, sól, pieprz Cukinię pokroić
HealthyCreationsprzy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest na talerzu w postaci małej kopuły/kopczyka – w zależności od naczynia jakiego użyjemy do jej przygotowania do tego często możemy dostać mus owocowy do polania, karmel, czekoladę… Możliwości jest wiele :) Panna cotta wspaniale nadaje się jako deser na ciepłe letnie dni, po pierwsze nie trzeba włączać ani na chwilę piekarnika
Ciastkozercy