Przepyszne, mięciutkie muffiny z dodatkiem mnóstwa wiórków kokosowych. Przyozdobione aksamitnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Obsypane kolorowymi cukierkami. Idealne jako prezent na wyjątkowe okazje :) Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/4 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki oleju
Chocolate Muffin BlogDzisiaj jak co środę musi być słodko :) Z racji tego, że w sklepach pojawiają się przepyszne śliwki dzisiaj dla Was muffiny z ich udziałem. Jak zawsze, proste, szybkie i smacznie :) Moim najbliższym najbardziej smakują muffiny pod kruszonką dlatego one najczęściej u nas. Tak się składa, że zawsze mam w zamrażalniku porcję kruszonki do wypieków lub na okazję gdy wpadają(...)nieoczekiwani goście - też macie swoje sposoby na wypieki z kruszonką ?? Cynamonowe muffiny ze śliwkami SKŁADNIKI : (przepis na 6 muffin) suche składniki: 150 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1 szczypta soli składniki mokre 100 ml kefiru 55 ml oleju 1 duże jajko owoce: 3 duże śliwki kruszonka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDawno na blogu nie było muffin na słodko. Dzisiaj to nadrabiam. Będzie mega fistaszkowo i nie aż tak słodko. Polecam. Muffiny są puszyste, delikatne w smaku z orzeszkami w środku. Szybkie do zrobienia. I jak na muffiny przystało - zawsze wychodzą :) Polecam. 'muffiny z masłem orzechowym' Składniki (na 12 tradycyjnej wielkości muffinek): * ciasto: - 200g mąki pszenej - 150g cukru - 2 jajka - 200g(...)miksowania na najwyższych obrotach). Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekane z grubsza solone fistaszki (trochę zostawić do dekoracji kremu). Wymieszać łyżką. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierem do pieczenia, tak do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25-30 minut (do tzw "suchego patyczka"). Muffiny wyjąć z formy i wystudzić na kratce
CookYourselfMuffiny cytrusowe to małe babeczki o orzeźwiającym smaku, wzbogacone o aromatyczne kandyzowane skórki owocowe. Jak każde muffiny, również te poniższe przygotujecie w kilka minut, bez użycia miksera. Najbardziej pracochłonną czynnością jest otarcie skórki z pomarańczy i cytryny oraz wyciśnięcie owoców w celu uzyskania soku. Z podanych proporcji można przygotować sześć sztuk. Muffiny cytrusowe Składniki: 100g mąki pszennej 25g mąki ziemniaczanej(...)owoców sok oraz skórkę pomarańczową i cytrynową, wszystko krótko wymieszać - składniki mokre przełożyć do składników suchych, krótko wymieszać do uzyskania w miarę jednolitej masy - do formy na muffiny włożyć papilotki, nałożyć na dno każdej trochę ciasta, wsypać po kilka kandyzowanych skórek, przykryć kolejną porcją ciasta, ponownie wsypać skórki, wyłożyć resztę ciasta, na wierzch wysypać pozostałe skórki - ciasto powinno zajmować
Smakołyki Berenikilodówce były zielone szparagi, obowiązkowe w moim wielkopolskim domu o tej porze roku, szynkę mam zawsze w lodówce tak samo jak pomidory koktajlowe. Postanowiłam więc przygotować wytrawne Jaglane muffiny ze szparagami i szynką na majonezie. Ten majonez doskonale w babeczkach/ muffinach zastępuje olej. Muffiny wyszły rewelacyjne, lekkie, puszyste, wilgotne, a przede wszystkim smaczne. Te jaglane muffiny ze szparagami i szynką(...)można zapakować i wziąć na majowy piknik! Przepisy na słodkie muffiny można znaleźć tutaj. Można powiedzieć, że te muffiny zrobi każdy: ten co ma lewe ręce w kuchni, kuchenne leniwce, niecierpliwi, którzy lubią gotować smacznie, ale szybko i wygodnicki za których wszystko zrobi robot Polecam zróbcie te błyskawiczne Jaglane muffiny ze szparagami i szynką, Przepis na 9 dużych muffinów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMuffiny dyniowe to świetna przekąska , która z powodzeniem może zastąpić drugie śniadanie . Muffiny te smakują wspaniale , a przy tym są bardzo sycące . Dodatek dyniowego puree sprawia, że muffiny są dobrze nawilżone w środku. Dzięki zawartości skórek z pomarańczy mają lekki i orzeźwiający smak. Moje muffiny dyniowe znikają zaraz po upieczeniu. Domownicy ustawiają się w kolejce, aby ich skosztować. Muffiny dyniowe(...)przez 18 – 20 min. Notes Masło możesz zastąpić olejem roślinnym w stosunku wagowym 1:0,8 czyli np. 150g masła można zastąpić przez 120g oleju roślinnego (140ml). Artykuł Muffiny dyniowe pochodzi z serwisu SmartBake
SmartBake.plMuffiny dyniowe są obłędnie aromatyczne, wilgotne i mięciutkie. Gwarantuje, że się w nich zakochacie. Do tego jak większość muffinek wykonacie je w kilka minut (bez czasu pieczenia). Muffiny można ozdobić kremem cynamonowym, ale bez niego też są przepyszne. Z przepisu tego wyjdą wam 24 muffinki, ale możecie też całość ciasta przelać do prostokątnej formy i upiec dyniowe ciasto, które można(...)posypać mieszanką cukru pudru i cynamonu. MUFFINY DYNIOWE Składniki: (24 szt.) 200 g puree z dyni 3 jajka 2 szkl mąki 1 szkl brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta mielonego kardamonu 150 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 100 ml serka mascarpone 50 ml śmietany 30% 2 łyżki
Bon appetit mon amieznikały po upieczeniu i ostre słońce w każdym fotograficznym punkcie sprawiły, że nie wszystkie elementy mogłby zostać uchwycone w kadrze... Zapewniam jednak, że są to jedne z najpyszniejszych wiosennych muffin z rabarbarem, jakie zjecie w tym sezonie! :) Lekko kwaśne kawałeczki rabarbaru zatopione w złotym cieście babeczek troskliwie tulą się do śmietankowego nadzienia na bazie twarożku i mascarpone. To wyjątkowo kremowe(...)lekkości i smaku nadziane muffinki rabarbarowe z kruszonką to słodka błogość mieszcząca się w dłoni, której nie można się oprzeć ;) Nie dajcie się prosić i biegnijcie po rabarbar! Nadziane muffiny rabarbarowe z kruszonką Na 10-12 szt Potrzebujesz: Ciasto: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 3-4 średnie łodygi rabarbaru 1/4 łyzeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kuchnia w Słońcu Skąpanapięć przepisów na ciasta i ciasteczka z dynią czyli przepyszne słodkości. Znajdziecie wśród przepisów 2 zupełnie nowe przepisy, na pyszne dyniowe ciasteczka z serowym lukrem oraz proste dyniowe muffiny czekoladowe. mam też 3 sprawdzone przepisy, które już być może znacie z bloga, ale warto je przypomnieć i jeszcze raz upiec w swojej kuchni. CIASTECZKA DYNIOWE Z SEROWYM LUKREM Przygotowanie(...)posyp szczyptą cynamonu (najlepiej posypywać cynamonem za pomocą małego sitka). Ciasteczka najlepsze są do maksymalnie 2-3 dni po upieczeniu. Przechowuj je na talerzach luźno przykrytych folią w lodówce. MUFFINY DYNIOWO-CZEKOLADOWE Przygotowanie : 30 minut Porcje : 12 muffinek Składniki: 250 g mąki pszennej 25 g kakao w proszku 150 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki
nietylkopasta.plWytrawne muffiny - ostatni przepis, który miał się tutaj pojawić przed Wielkanocą ale niestety nie wyrobiłam się ze wszystkim w czasie... Pomyślałam jednak, że wyszły tak znakomicie, że podzielę się nimi z Wami i tak! :) Bo zostały stworzone w duchu wielkanocnym ale są tak bardzo wiosenne same w sobie, że nadadzą się na każą okazję, a i bez okazji też(...)teraz Wam o nich opowiem, a jest o czym! Cukiniowe muffiny z ogromem ziół i dodatkiem chrzanu to naprawdę solidna porcja smaku w każdym kęsie. Zielone, pachnące, ubrane w beret z kremu z zielonego groszku i broszkę z przepiórczego jajeczka (którą można zakładać na wielkanocne okazje albo zamenić na ćwiartkę jajka kurzego), obsypane odrobiną pikantnej świeżej ą rzeżuchy. Aromat, zieleń
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMuffiny dyniowe to świetna przekąska , która z powodzeniem może zastąpić drugie śniadanie . Muffiny te smakują wspaniale , a przy tym są bardzo sycące . Dodatek dyniowego puree sprawia, że muffiny są dobrze nawilżone w środku. Dzięki zawartości skórek z pomarańczy mają lekki i orzeźwiający smak. Moje muffiny dyniowe znikają zaraz po upieczeniu. Domownicy ustawiają się w kolejce, aby ich skosztować. Muffiny dyniowe(...)Notes Masło możesz zastąpić olejem roślinnym w stosunku wagowym 1:0,8 czyli np. 150g masła można zastąpić przez 120g oleju roślinnego (140ml). Nutrition Kalorie: 193 kcal Artykuł Muffiny dyniowe pochodzi z serwisu SmartBake
SmartBake.plsobie znać, zapasy zbliżają się ku końcowi, w lod ó wce brak jajek, brak masła, zakupy zostaną przywiezione z 2-dniowym opóźnieniem, a Emma poprosiła o upieczenie muffin ó w. Poziom naszej kreatywności w kuchni zaczyna sięgać zenitu. W zięłyśmy si ę do roboty, chociaż n ie przypuszczałam, że w ogóle coś uda nam się upiec. O dziwo(...)mąkę oraz proszek do pieczenia. Na sam koniec dodajemy kropelki czekoladowe i płatki migdałowe. Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Riscaldate il forno a 180 gradi. Schiacciate
La grande e la piccola cuocaZbliża się 1 listopada, a z nim halloween-owe zabawy. Na takie przyjęcie dla dzieci możemy zrobić czekoladowe muffiny z pajączkami. Przy okazji możemy zaangażować maluch do pomocy w wykonaniu babeczek będą miały podwójną zabawę. CZEKOLADOWE MUFFINY Z PAJĄKIEM Składniki: muffiny: (12 szt.) 250 g mąki 150 g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka(...)masła 150 g czekolady gorzkiej krem: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany 30% 200 g serka mascarpone dodatki: śliwki suszone ciasteczka Oreo oczy cukrowe opcjonalnie klej spożywczy Przygotowanie: muffiny: Masło roztapiamy (na małym ogniu) z połamaną czekoladą cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka roztrzepane z mlekiem w temperaturze pokojowej. Składniki suche: mąkę, kakao, cukier, proszek
Bon appetit mon amieDoskonały patent na przekąskę do pracy, lekki deser, albo śniadanie. Muffiny marchewkowe są zdrowe, lekkie, bo nie ma w nich mąki, ani cukru. Czas: 30 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 12 muffinów małych lub 6 dużych Kolejna nasza propozycja na warzywne muffiny bez mąki, z minimalną ilością miodu. Możecie z niego w ogóle zrezygnować, bo marchewka jest(...)ostatni. Dodaj do masy posiekane orzechy. Krok 2 Rozłóż ciasto do kokilek, wypełniając je do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika i piecz 20-25 minut. Sprawdź wykałaczką czy muffiny są gotowe: jeśli patyczek wyciągnięty z babeczki nie jest oblepiony ciastem, są one już gotowe. Odstaw muffiny do całkowitego ostygnięcia. Artykuł FitMuffiny marchewkowe z orzechami bez mąki pochodzi z serwisu Niedzielny
Niedzielny kucharzDziś muffiny z kremową masą krówkową “kukułka”, która może zawrócić w głowie! – wyjątkowo tylko dla dorosłych ze względu na obecność spirytusu. Jest wyczuwalny, masa pachnie obłędnie, moja Mama szaleje za kukułkami (cukierkami), więc taki muffin to dla niej czysta przyjemność do kawy;) Paulina także nie pozostała obojętna, no więc zniknęły razem z kawą nawet nie wiem kiedy(...)Muffiny z masą krówkową “kukułka”, pyszne, wypełnione słodką alkoholową masą – do popołudniowej kawy i dobrego towarzystwa jak znalazł! Muffiny, proste w przygotowaniu, bez miksera, w kilka chwil, z masą krówkową “kukułka” od HELIO , kształtne, pyszniutkie, pachnące nieziemsko! Idealny mini wypiek, rozgrzewający w te zimowe dni! Polecam, bo pyszne Muffiny z masą krówkową “kukułka
Zasmakuj Kuchni