muffiny - 9030 przepisów (strona:101/602)

Muffinki pachnące cynamonem, z marchewką i płatkami owsianymi. 126

Dziś zapraszam Was na zdrowe muffinki wzbogacone płatkami owsianymi, tartą marchewką i cynamonem. Może nie do końca jest to wypiek świąteczny, ale pachną przecudnie cynamonowo. Muffinki kocham za to, że można je przygotować szybko, bez użycia miksera i przy okazji przekąsić coś słodkiego. Zasada przygotowania ich jest prosta – składniki wystarczy wymieszać tylko do ich połączenia. Nie za długo(...)startej marchewki ** * Ja starłam na grubych oczkach, ale żeby marchewka nie rzucała się maluchom w oczy warto zetrzeć na drobnych Dodatkowo : 2 miski – mniejsza i większa Blacha na muffinki opcjonalnie papilotki Aby przygotować muffiny należy kolejno : Nastawić piekarnik na temperaturę 190 stopni. Do mniejszej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. Dodać płatki owsiane, cynamon i gałkę muszkatołową

Niebieski kubek z kawa
Babeczki z kremem czekoladowo-orzechowym (Nutella) 364

Kruche babeczki w kształcie kwiatków to coś dla tych, którzy nie mają foremek na babeczki, ale mają foremki na muffinki :) Kwiatuszki wypełnione są kremem, który zrobiłam na bazie znanego smarowidła czekoladowo – orzechowego. Babeczki smakują dzieciom tym młodszym i tym starszym :) CIASTO NA BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła(...)Składniki można połączyć w malakserze. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min, a po tym czasie rozwałkować. Wykrawaczką w kształcie kwiatka wycinać ciasteczka i umieszczać je w foremce na muffinki. Przed pieczeniem schłodzić i nakłuć widelcem spód babeczek. Piec w temperaturze 190 *C i piec przez ok 10-15min. Mascarpone zmiksować z miękkim kremem, który powinien być w temperaturze

https:KKuchniaMniam
Muffinki delikatnie bananowe 110

lubię piec muffinki, już pewnie zdążyliście zauważyć :-) Tym razem będą to muffinki delikatnie bananowe. A dlaczego tylko delikatnie bananowe? :-) Ano dlatego, że bananów w ich składzie za dużo nie ma - jest aż jeden :-) Zatem, ekonomicznie :-) SKŁADNIKI: - 500 gram mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru trzcinowego - 3/4 szklanki oleju słonecznikowego - 3 jajka - 1 szklanka wody - 1/2 szklanki mleka - 1 banan - 1 łyżeczka(...)składniki, tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Dodaję olej, mleko, wodę, rozdrobnionego dokładnie banana oraz jajka. Wszystko dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wylewam do foremek na muffinki do ok. 3/4 ich wysokości. Piekę w temp. 170'C przez ok. 30 minut. Delikatne, smakowite, świetne do podjadania w ciągu dnia :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Muffinki Reniferki 132

Muffinki reniferki Muffinki reniferki Wesołe, włochate- a przede wszystkim pyszne stadko reniferków! Nasze jeleniowate stworzonka zrobione są z czekoladowej babeczki, śmietankowego kremu, marcepanowych oczu, czekoladowego nosa i precelkowych poroży ! Nie muszę Was chyba przekonywać że robienie tych babeczek to świetna zabawa, która kończy się pyszną, słodką ucztą. SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao(...)wystarczy pokroić kandyzowane wisienki i umieścić je pod czekoladowym nosem… …i babeczki są gotowe! Gratulacje! Zostaliście właścicielami- wesołego, włochatego, a przede wszystkim pysznego stadka reniferków Smacznego!!! Artykuł Muffinki Reniferki pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Makowe muffinki z nektarynkami 145

Makowe muffinki z nektarynkami - bardzo puszyste i wilgotne, są pyszne! Można użyć także brzoskwiń albo moreli. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1 cukier wanilinowy 2 jajka 180 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 nektarynki Sposób przygotowania: 1. Nektarynki kroimy(...)jajka, dodajemy jogurt, mleko oraz olej i mieszamy. Składniki suche dodajemy do mokrych i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy pokrojone nektarynki i mieszamy łyżką. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotami do 3/4 ich wysokości. pieczemy w 200 stopniach ok. 20 minut. Ostudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE 113

miejsce. PO OKOŁO GODZINIE ciasto dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Na wysypaną mąką stolnicę wyłóż ciasto i rozwałkuj. Ciasto podziel na 12 równych części i wsadzaj do papierowej formy na muffiny. Za pomocą rękawa cukierniczego nadziewaj muffiny dżemem, u mnie brzoskwiniowy. MUFFINY ODSTAW NA 15 MINUT DO PONOWNEGO wyrośnięcia. W międzyczasie włącz piekarnik na 190 stopni. POSMARUJ ROGALIKI ROZTRZEPANYM BIAŁKIEM

Kuchnia bezglutenowa Loli
Muffinki marchewkowe z orzechami i otrębami 138

Pyszne muffinki zrobione dzisiaj po południu. Z jesiennym akcentem w postaci marchewki i orzechów ze zdrowymi dodatkami jak mąka owsiana i otręby. Doprawione aromatycznym cynamonem. Ktoś się skusi? Gorąco polecam :) Składniki na 12 sztuk 1 szklanki mąki 1/2 szklanki mąki owsianej 1/2 - 3/4 szklanki brązowego cukru (w zależności kto jak słodkie preferuje) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko(...)sobą jajko, kefir oraz olej. Mokre składniki wlewamy do tych suchych i mieszamy wszystko łyżką. Dodajemy garść orzechów oraz marchewkę. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy na muffinki wyłożonej uprzednio papilotkami. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi orzechami oraz otrębami. Muffinki pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. A z samego rana kuszą mnie takie widoki z balkonu

My simple kitchen
Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 130

muffin idealny! Po prostu spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków

sierotka maRysia w kuchni
Muffiny z truskawkami i kruszonką orzechową 170

dostatecznie dużo tych przepysznych, nietuczących i super zdrowych owoców niech biegnie na najbliższy targ i kupuje ile się da bo już za kilka dni znikną na kolejny cały rok. Muffiny z truskawkami i kruszonką orzechową Składniki: 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 2 jajka 100 g miękkiego(...)Łączymy ze sobą składniki z obu misek i mieszamy aż masa będzie gładka - ciasto jest bardzo gęste. Dodajemy pokrojone na pół truskawki - delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek na muffiny. Kruszonka: W misce mieszamy mąkę, cukier, cynamon i orzechy po czym dodajemy zimne masło - rozcieramy palcami aż powstanie drobna posypka. Posypujemy ciasto posypka delikatnie ja dociskając. Muffiny pieczemy

sierotka maRysia w kuchni
Muffinki czekoladowe na Halloween 103

Już za kilka dni Halloween :) Jeżeli chcecie sprawić radość swoim dzieciom to przygotujcie czekoladowe muffinki. Warto ozdobić je piankami marshmallow i czekoladą, ponieważ w ten sposób stworzycie "straszne" duszki. Pianki na pewno nie odkleją się od muffinek, ponieważ pod wpływem ciepła przywierają do ciasta.  Składniki na 18 muffinek: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru brązowego(...)ostudzone masło i mleko. Za pomocą miksera wszystkie składniki połączyć ze sobą. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wlać 2 łyżki ciasta i włożyć połowę kostki czekolady. Muffinki piec około 20 minut w 195°C.  Po 17 minutach pieczenia - na muffinkach ułożyć pianki marshmallow. Wstawić jeszcze na 3 minuty do piekarnika. Upieczone muffiki ostudzić. Przed podaniem ozdobić

Ugotować
Muffinki z likierem wiśniowym 127

Czekoladowe muffinki z pysznymi, nasączonymi likierem rodzynkami, ozdobione kremem z białej czekolady i serka. Mimo dodatku alkoholu, praktycznie nie czuć go w babeczkach - jest tylko taka leciutka nutka wiśniówki. Całość - palce lizać :)  SKŁADNIKI: 1 jajko  1/4 szkl oleju 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml likieru wiśniowego 1/4 szkl cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)suche składniki (można je wcześniej wymieszać ze sobą ale nie jest to konieczne) oraz rodzynki i połączyć wszystko ze sobą (ręcznie lub mikserem). 3. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki (do ok 3/4 wysokości). Piec do suchego patyczka ok 20 min w 180*C. 4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, wymieszać dokładnie z serkiem, nakładac szprycą na wystudzone

Kto ugości moich gości?
Czekoladowe muffinki z wiśniami 177

Kawałki czekolady połączone z wiśniami i pysznym ciastem- zapraszam na rewelacyjne muffinki! ;-) Smak tych muffinek jest fantastyczny! Mocno czekoladowe ciasto i wiśnie to połączenie, wobec którego nie można przejść obojętnie. Pieczemy? Pieczemy! ;-) SKŁADNIKI: - 250 gram mąki pszennej - 125 gram roztopionej margaryny do pieczenia - ok. 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego(...)margarynę, a następnie kakao, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Na samym końcu dodaję połamaną na kawałki czekoladę i miksuję całość jeszcze przez chwilę. Wlewam ciasto do foremek na muffinki i do każdej foremki wrzucam kilka wisienek. Piekę w piekarniku w temp. ok. 170'C (termoobieg) przez ok. 30 minut. Muffinki są rewelacyjne! Zatem, do dzieła! :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Jaglane muffinki z jabłkiem i toffi 153

Mini słodkości w jesiennym klimacie czyli... ... muffinki z jabłkiem i cynamonem (o tak, baaardzo pachną cynamonem!). I jeszcze z małą niespodzianką ukrytą w środku - cukierkiem toffi! ;) Upiekłam je wczoraj z myślą o podarowaniu czegoś słodkiego tacie i młodszemu bratu. Przypomniałam sobie wtedy przepis na ciasto z kaszy jaglanej i ten na pełnoziarnistą szarlotkę... Wyszły wspaniałe! Nawet braciszek był zadowolony, chociaż(...)owocami nie przepada. To najlepsze muffinki jakie do tej pory jadłam - wilgotne i słodkie, a na dodatek powstały z połączenia moich ulubionych smaków! Poza tym, prócz toffi i znikomej ilości cukru, zawierają w sobie same zdrowe rzeczy - rodzynki, kaszę jaglaną, mąkę pełnoziarnistą, jabłko... nic, tylko zajadać. Naprawdę polecam ;)! Z podanych  poniżej składników wyszło mi 12 muffinek. Składniki

Kuchnia Ellie
Jaglane muffinki (marchewkowo-żurawinowe) - zdrowa słodycz 127

Jaglane muffinki (marchewkowo-żurawinowe) to zdrowa słodycz na spacer lub piknik. Muffinki na bazie kaszy jaglanej są bardzo smaczne - lekko wilgotne, słodkie (z powodu marchewki i żurawiny) oraz bardzo aromatyczne. Jeżeli dbacie o swoją sylwetkę, szukacie słodkich przekąsek idealnych do transportowania bądź nie możecie jeść glutenu - to poniższe muffinki przypadną Wam do gustu. Przepis dodaje do akcji kulinarnej "Twój zdrowy

Ugotować
Pasztet chlebowo-mięsny z pesto 147

szacunek dla chleba. Choć czasy się zmieniły, ja też staram się go nie marnować. Tym razem kilka kromek czerstwego chleba wykorzystałam do pasztetu chlebowo-mięsnego zapieczonego w formie muffinów. Takie porcje łatwo serwować domownikom, a każdy sam decyduje, czy chce je rozsmarować na chlebie, czy może zjeść widelcem. Tak naprawdę ten specyficzny pasztet podany z sosem doskonale sprawdziłby się również(...)mocniej wyczuwalne. Najbardziej wyczuwalne w pasztecie jest pesto, suszone pomidory, cebulka i bazylia. Odpowiadają mi takie smaki i jestem bardzo zadowolona z końcowego efektu :) Podane proporcje wystarczyły na 14 muffinów (a ściślej na 12 muffinów i 1 kokilkę :)) Składniki: 6 kromek czerstwego chleba, namoczonych w mleku lub w wodzi i lekko odciśniętych 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe

Trzeci talerz